Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

k212 

všechny recenze uživatele

To má jako bejt ta aktuální optika, kterou Hollywood hledí na ženskou emancipaci? Prudná hlavní hrdinka, za níž povlává se svými pocity hlavní hrdina? No jasně - vždyť stačí jen prohodit ta stupidní klišé a je to cool modernita. Fuj nechci! A nebaštím to ani Kate, ani Idrisovi. PS se spoilerem: S knihou to má společnej jen pád letadla! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu hráli jiní herci, bylo by to patrně úplně o ničem, ale Idris a pak hlavně Kate dělají z téhle dost předvídatelné tuctovky něco, kdy jim to prostě všechno baštíte, přiblble se usmívate, i když v koutku duše moc dobře víte, jak to asi celé dopadne. Lehce nadhodnocuji zejména k faktu, který mi u podobných dvojic tak zoufale často chybí a který jsem viděl naposledy snad v Pasažérech. Malá nápověda, můj velmi oblíbený předmět ve škole. Nevíte? No jasně, že jo! CHEMIE! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,339,633Tržby Celosvetovo $61,082,264Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Herci fajn, tam ani nebolo moc čo pokaziť, máme tú pekne mrazivé prostredie, drámu na každom kroku ako vyšitú, nechýba napätie či dobrodružné scény, len to chcelo obratnejšiu réžiu. /55%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odpověď na nejdůležitější otázku, kterou předkládá trailer, který jsem viděl asi 5x v kině, zda-li přežije pes nebo budou mít ochránci zvířat pré, si nechám pro sebe. Pro mě je důležitější, že ačkoliv horské filmy příliš nevyhledávám a podobné survivaly se před 15ti lety točily jedna báseň, tak jsem se poměrně rychle nechal unést příběhem a celkem mě to bavilo. Na první pohled by se chtělo říct, že Kate Winslet a Idris Elba jsou v podstatě jediní dva z obsazení, kteří stojí za řeč, ovšem k mému překvapení příběh pokračuje i po horských eskapádách, přičemž se rozvíjí jedna snad ještě důležitější linka s Dermotem Mulroneym (který je tu mimochodem tak strašně nesympatický a celou dobu mě otravoval). The Mountain Between Us by se dalo shrnout jako neškodná jednohubka, u které se fakt neodvážím tvrdit jaké typy lidí se povedlo naverbovat na kinozážitek, ovšem k posezení na jeden studený zimní večer je to úplně ideální. Člověk pak jen nesmí moc přemýšlet, jak vlastně probíhalo natáčení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znají se pár minut a už se dostali do nezáviděníhodné situace. Sic mají úžasný výhled na majestátné zasněžené hory, ovšem ona má ošklivě poraněnou nohu, on je bez signálu a oba mají prázdné žaludky. Přemýšlivý neurochirurg, který má rád vše pod kontrolou, a impulzivní fotografka vyhlášeného deníku. Nechybí věrný pes a klišovitý příběh. Nepotřebuju nutně přítomnost hladového medvěda nebo omrzliny na každé končetině, jenže tady si opravdu hrajeme na vyčerpanou dvojici, která bojuje o přežití. Nebojuje. Prodírá se sněhem, plácá o životě, občas se pohádá, většinou má ale docela velký ranec štěstí. Následuje nějaký ten SPOILER. Nikdy se o ně skutečně nebojíme, protože oheň v troskách letadla nebo v krbu vždy bezpečně hoří a naši hrdinové si i v největší krizi dokáží udělat pohodlí. A hupsnout na to, jako kdyby si právě dali vydatnou horkou sprchu. Jejich vztahu jsem prostě příliš nevěřil. Palestinský režisér Hany Abu-Assad střídá romanci se survivalem, nikde není zajímavý, v obou chybí atmosféra i pořádné emoce. Finální doslovnost vadí, trable před definitivní záchranou u těžební firmy jsou pak krapet vynucené. Prostě červená knihovna s áčkovými herci. Nebýt hvězdného dua, asi by tahle adaptace vůbec nikoho nezajímala. Těšil jsem se, škoda. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Během závěrečných titulků hraje „Dusk Till Dawn“ od ZAYN Feat. Sia. (Duoscop)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, a tiež v Londýne. Na rovnakých miestach na natáčal aj film s rovnakou témou (pád lietadla), a to Prežiť (1993). Film sa natáčal od 5. decembra 2016 do 17. februára 2017 a v júli 2017. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama