Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (789)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Trailer k tomuhle novému animáku mě popravdě moc nezaujal, ale tím spíš jsem byla překvapená, jelikož mě film nejen chytl hned od začátku, ale musím uznat, že tak vyvedenou pohádku jsem už pár let neviděla. Pixar skutečně zaválel (jako většinou). A navíc přišel s novým námětem a kulturním zasazením, které jsou skutečně neokoukané. Příběh výborně napsaný a vystavěný, dva skutečně překvapivé zvraty k tomu, vše do sebe hezky zapadá, nechybí vtip, emoce, sympatické postavy... Konec mě dojal k slzám. Zkrátka a jednoduše, za mě není filmu téměř co vytknout. Snad bych jen přihodila nějakou o něco chytlavější titulní píseň, ale to je asi spíš subjektivní dojem a rozhodně to neznamená, že by hudba byla slabá, právě naopak se mi moc líbila. Velmi milá, moudrá a lidská rodinná pohádka, kterou ráda uvidím znovu. (Viděno v originále s titulky, ale možná se do kina vydám i na dabingovou verzi, jelikož mě zajímá, jak si s tím Češi poradili.) Aktualizace: Viděno podruhé i s dabingem a musím říct, že jsem nadšená ještě více - titulní píseň "Remember me" se mi nakonec přece jenom zažrala pod kůži, film mě dojal k slzám i napodruhé, no a český dabing je opravdu výborný včetně přezpívaných písniček (kluk, který daboval a zpíval hlavní postavu, maximálně překvapil). ~(4,6)~ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, ktery je vysmechem Mexicanum a vzniknul tak, ze si par hollywoodskych Zidu reklo: "Hej, pojdme 2 hodiny urazet Mexicany tim, ze nemuzou nikdy niceho dosahnout a ti blbi negramoti nam za to jeste zatleskaji, protoze inkluze. " Ten film je totalne konzervativni wtf. Miguel ma talent, ale vsichni se k nemu chovaji jako svine. I mrtvi. A ackoli ma celou dobu pravdu a dela vlastne jen dobry veci, zbytek familie se mu ani neomluvi. Misto toho, aby ten talent rozvijel, film otevrene rekne, ze dulezita je rodina, ne to, co chce individualni jedinec s talentem. Z Miguela se tak vedome stava generickej mexikanec, co si brnka leda doma, aby nahodou rodine neublizil tim, ze v zivote uspeje a nedej boze vydela love. To totiz mexikancum zjevne neprislusi. Jedinej uspesnej mexikanec ve filmu je #rychtarjevrah, protoze cestnej mexikanec by rodinu nikdy neopustil. Lolwut? By me zajimalo, koho zabil Michael Pena, aby se stal uspesnym. 😂 Zapletka postavena na orizly fotce, ktera vizualne 3/4 filmu neodpovida vzezreni skutecnyho clena rodiny a je jen scenaristicky manipulativni. Stejne jako uberdementni plot se zapominajici Coco, ktera ale odhali ze si otce pamatuje, protoze ma jeho fotku a dopisy? Co to do prdele je? A jako bonus dostanu prehlidku klise, radoby sokujicich zvratu a trestani vyniku jako v 368 filmech predtim. Jeste jeden filmovej reveal pred obecenstvem a zabiju se. Neumim si kazdopadne predstavit spolecensky odpornejsi film, kterej by se pod zastitou rodiny posmival celymu narodu a zneuzival jejich tradic k tomu, aby si je skatulkoval do tridnich kast a jeste to malejm detem implicitne futroval do hlav. ()

Reklama

virus10 

všechny recenze uživatele

Pro začátek. Animované filmy nejsou nic pro mě. Nikdy mě to nedojímalo, nějak zvlášť nerozesmálo, nepřišlo mi to roztomilé ani nic podobného. Já sám bych na to do kina nikdy nešel. Trailer také nenaznačoval, že by mělo být něco jinak. Přesto tomu tak je. A ne že by si mě to získalo humorem. Coco boduje úplně jinak, na takové animáky by měly chodit malé děti do kina a ne na ty nicneříkající blbosti. Dojemná připomínka toho, že na zesnulé nemáme zapomínat. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Slaďoučký příběh postavený výhradně na klišé a základních rodinných hodnotách a v čele s typickým outsiderem, jehož všichni podceňují a brání mu věnovat se tomu jedinému, co ho v životě těší. Rutinní vývoj se naštěstí vydatně okoření po představení Říše mrtvých, film vizuálně i lidsky pookřeje, nabere dravé tempo a osudy hrdinů uzavírá způsobem, který musí obměkčit i největší morouse, jakkoli se ždímou slzy s ručením neomezeným. Morální poučení je důležité a ve výsledku i zábavné, takže mise splněna. 75% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu spravedlivě, tak je Coco asi nejlepším animovaným filmem tohohle roku. Je to krásně barevné, má to drive, postavy jsou sympatické, je to zábavné a příběh je opět (na Pixar) velmi slušný. Emoce jsou skvěle zvládnuté a v samotném závěru jsem se málem neubránil nějaké té slze. Co se negativ týká, tak je to místy hodně předvídatelné (kdo je Hector?), někdy lehce neuvěřitelné (opravdu může rodina až takhle důsledně zakazovat hudbu?) a první polovina filmu je mnohem méně zajímavá, než ta druhá. Při závěrečném hodnocení jsem si to srovnával především s loňským Kubem a Knihou života z roku 2014 (protože ten námět k tomu prostě svádí) a o výsledku mám nakonec jasno - 8,4/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • Pes Dante je Fridou Kahlo nazýván „Xolo“. Plemeno Xoloitzcuintli ztrácelo v polovině 20. století na oblibě a hrozil jeho zánik. Skutečná Frida Kahlo a její manžel Diego Rivera začlenili psa Xolo do svého umění - díky tomu se tato rasa ve světě stala opět oblíbenou a manželé odvrátili její zánik. Podle bájí je Xolo rovněž vtělením Xolotla, aztéckého boha ohně a blesku - což mu prý dává léčivé schopnosti. (vojacekr)
  • Pro obyvatele říše mrtvých i vesnice Santa Cecilia bylo vytvořeno 500 kusů oblečení. (CrypzzXD)
  • Režisér Lee Unkrich řekl, že „Země mrtvých“ je inspirována barevným a členitým městem Guanajuato City, které se nachází v mexickém vnitrozemí. (vojacekr)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama