Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie

Recenze (221)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Viděla jsem vraždu (2010) (epizoda) 

Skvělý scénář, thrillerová atmosféra, excelentní Suchet v roli belgického gentlemana, překvapivé rozuzlení zápletky (pro každého, kdo nedisponuje dedukčními schopnostmi Poirota), zkrátka nemám co bych vytkl.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Akta X přišla se systémem 2 typů epizod, jednak jsou to uzavřené jednotlivé epizody, na které se může podívat každý divák, aniž by musel vidět předešlé díly, a dále jsou to navazující epizody tvořící hlavní konspirační osu seriálu. Dějová páteř se velmi dobře rozvíjí, je lahůdkou pro milovníky tohoto seriálu, scénáristé si dávají záležet na dodržování detailů, postav a také na napětí a mysterióznosti. Whitley Strieber, Erich von Däniken a Akta X jsou nejspíše nejvíc zodpovědní za současný velmi propracovaný mýtus o mimozemšťanech, ale vyvstává otázka: Byli scénáristé X Files inspirováni skutečnými událostmi nebo mýtus vznikl z jejich pera? Druhý typ epizod s většinou uzavřenými ději o ostatních paranormálních jevech jsou střídavé kvality, některé jsou výborné s doslova hororovou atmosférou, jiné jsou skoro trapné, ale celkově seriál vyvolal silný ohlas, který je patrný v tvorbě dodnes.

plakát

Akta Z (2008) (seriál) 

Hororové povídky mám rád a to je asi jediný důvod proč dávám 40%. Hutná atmosféra a děsivé scény se autorům povedly málokdy, za to nelogičnostem se nevyhli. Found footage moc nemusím, ale asi nejhorší je zavádějící styl seriálu. Některé slabší mozky zejména ze západní polokoule to jistě mohou považovat za skutečnost.

plakát

Aljašské příšery a záhady (2009) (TV film) 

Spíše propagační dokument o Aljašce a jejích záhadách, než že by šlo o nějaký pokus o vysvětlování. Očitá svědectví o Sasquatchovi, o vodních příšerách, o pozorování UFO, jednoduše konspirační klasika. Vědecký tým hledající vodní příšeru samozřejmě nic nenašel a odbornice na mimiku zjistila, že svědkové věří tomu, že něco viděli. Záhady však žijí dál...

plakát

Anonym (2011) 

Ani se mi moc nechtělo věřit, že tento film natočil Roland Emmerich, známý jako autor vysokorozpočtových sci-fi (někdo by řekl až kýčů) jako 2012, Den Nezávislosti, Godzilla atd. Anonym je ale úplně jiný, jedná se o historické drama s vyspělým scénářem obsahující několik vhodně propletených časových (dějových) linií. Divákovi je nabídnuto alternativní vysvětlení sporné otázky o původu Shakespearova díla s krásnou evropskou výpravou a kostýmy. Doporučuji jako doplnění vědomostí z literatury, o jednom z největších géniů a celkově pro vytvoření obrázku jak vypadala renesance.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) odpad!

Nechápu tento masochistický pořad, ve kterém se lidé nechají dobrovolně urážet od namyšleného idiota jménem Zdeněk Pohlreich a někteří jsou za to i vděční.

plakát

Apollo 11: Utajený příběh (2006) (TV film) 

Hodně zajímavé, vždycky je lepší znát fakta a ne jen americkou propagandu. V tomto dokumentu vyprávějí přímo Buzz Aldrin nebo Gene Kranz, takže se nejedná o žádné konspirace.

plakát

Architektura pro vesmír (2006) (TV film) 

Rakouský dokument představující některé koncepty (zejména studentské) staveb pro oběžnou dráhu Země, Měsíční a Marsovský povrch. Myšlenky jsou to pěkné, ale jejich největším problémem je a bude ryze pozemská ekonomika.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Na jedničce si vážím alespoň toho, že se snažila o realistické ztvárnění dnešní problémové mládeže, tohle už byl pouze chabý pokus o krimi thriller.