Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Viděla jsem vraždu (S12E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hallowe'en Party (více)

Ariadne Oliverová se vypravila navštívit svou známou, aby jí pomohla s organizací dětského večírku. Během příprav je zasypána dotazy dětí ohledně svých knih. Dívka jménem Joyce začne tvrdit, že ona sama nedávno viděla vraždu, ale nikomu o tom neřekla, protože si až později uvědomila, že šlo o vraždu. Nikdo nebere Joyce vážně, ale zanedlouho je děvče nalezeno utopené v nádobě s vodou. Ariadne Oliverová se neztotožňuje se všeobecným názorem, že šlo o čin neznámého šílence, a žádá o pomoc Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak a teď je čas, abychom šli všichni na kutě !! Nebo je čas, aby vám Poirot vyprávěl příběh ?? Halloweenský příběh ??" Nutno podotknout, že příběh parádní, velmi temný se standardně skvělým Suchetem, okořeněný o duchařský nádech svátku předvečera Všech svatých, jehož hutná atmosféra s úžasně gradujícím napětím by se dala doslova krájet !! Charlesi Palmerovi se opravdu podařilo natočit skvostně mrazivou epizodu nezvykle čistě, přičemž se divák v tom tradičně nepřehledném finálním rozmotávání zločinu a vyjasňování motivů ani příliš neztrácí.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejpůsobivěji vizuálně pojatých epizod "seriálu", ale zároveň jedna z dějově respektive detektivně nejvíc haluzových. A samozřejmě unikátní i tím, že zde poprvé je přímou obětí (čímž říkám, že nepočítám Orient Express, kde šlo o retrospektivu) vrahovy zvrácené mysli dítě. Jinak samozřejmě vysoký řemeslný a výpravný standard je zachován, takže těžko jde toto Vidění Vraždy nějak strhat. 70% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Správne zamotané a na konci bezchybne rozmotané. Spústa očividných pomôcok a dokonale do seba zapadajúcich súčastí hry sa spojí až na úplnom konci pri Poirotovom hororovom, ale skutočnom príbehu. Aj pri druhom pozretí po pár rokoch som sa dokázal v indíciách stratiť. (27.7.2013) –––– Tak ani na tretíkrát táto kriminálka nestráca nič zo svojej záhadnosti. (17.1.2016) –––– Jak nesymetrické! –––– Staré hříchy vrhají dlouhé stíny, madam. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do teď si pamatuju na knižní předlohu, ve které Poirot na důchod pěstoval dýně a s vraždami nechtěl mít nic společného, přesto ho starý kamarád přesvědčil, aby s ním odjel na místo, kde se stala vražda. Stejně tak si pamatuji, že celý příběh působil pomalým, rozvláčným tempem, které odráželo fyzické možnosti Poirota důchodce, nikoliv však duševní. A tak mě velmi potěšilo, když jsem shledal, že tento příběh je tajemný, čarovný, okouzlující a hlavně vcelku drsný. Dýchala z toho dušičková párty až za humna a to nemluvím o jakýchsi podivných gordických propletencích, které z nepochopitelných důvodů nebylo na samém konci potřeba rozseknout mečem, ale malými šedými buňkami. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E03 - Díl Viděla jsem vraždu se povedl. Poprvé je tady obětí dítě, což není zrovna dvakrát příjemné téma, ale když se to navíc odehrává všechno na Halloweena, děti mají masky, všude jsou rozsvícené strašidelné dýně a po okolí se potuluje třeba jedna bláznivá čarodějnice, pak to mělo svoje "kouzlo". Bylo to dost temné, hlavně ten začátek, ale i noční scénka na zahradě skoro v závěru vyvolávala dost škaredé pocity. Moc chválím, že nakonec do sebe všechno krásně zapadlo, někdy se to tak hezky nepovede, ale tady jsme viděli jeden ukázkový případ rozlousknutí jednoho velkého zločinu. Hudební motivy už jsem někde v Poirotovi slyšela, ale to nevadí, však je to seriál a ta hudba k ději dobře pasovala. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)
  • Mladá opatrovateľka Olga, jedna z postáv a zároveň podozrivých, prišla v rámci charity z Československa. (Autogram)
  • Děj, včetně závěrečného rozuzlení, prošel mnoha úpravami, které bychom v knize hledali marně. Jedno z nejdiskutovanějších témat pod tímto dílem je jméno Olgy Seminoffové, která v knize nepochází z Československa, ale z Hercegoviny. (alanwilder)

Reklama

Reklama