Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 651)

plakát

Všude dobře, proč být doma (2009) 

Naprosto skvělý mix komedie a dramatu. Vše je takové uměřené, snadno uvěřitelné, divák se pobaví a přitom drží těm dvěma palce na jejich cestě za hledáním domova. Sam Mendes mě tímto filmem vyloženě potěšil.

plakát

Elitní jednotka (2007) 

Tenhle brazilský nářez by si neměl nikdo nechat ujít. Skutečnými událostmi inspirovaný film, v němž je spousta akce, ale rozhodně ne ve stylu akčních stříleček! Jestli vám nic neříká elitní jednotka vojenské policie BOPE, tak po tomhle filmu už budete vědět, o koho se jedná a že jsou to teda pořádně drsní chlapíci. Musí být, protože jinak by vstoupili do favel jen jednou a naposled.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Jeden z těch filmů, u kterých ani nevnímáte jejich dlouhou stopáž. Výborně natočené...až jsem byl překvapený, protože dosud jsem viděl nějaké dva filmy, které režíroval Sean Penn a byla to taková rozvleklá nuda. Nic takového se tentokrát nekonalo. Tenhle útěk do divočiny má opravdu slušné grády.

plakát

Výměna (2008) 

Výborný film, při jehož sledování se vám bude otvírat pověstná kudla v kapse. Natočeno podle skutečné události, a pokud by měl někdo zájem dozvědět se víc detailů o celém případu, může si najít jméno Gordon Northcott na serveru murderpedia.org. Tohle se Clintu Eastwoodovi coby režisérovi hodně povedlo.

plakát

Nabít a zabít (2006) 

Výborný gangsterský film s příměsí velmi svěžího černého humoru. Dost dobře jsem se bavil Takové filmy, to je prostě moje gusto.

plakát

Jako malé děti (2006) 

Velmi dobré a perfektně zahrané drama. Příběh, který by se mohl stát komukoliv. Takové filmy mám moc rád.

plakát

Tajemství slov (2005) 

Velmi silný komorní příběh. Pořád mi to připomínalo film Prolomit vlny Larse von Triera, ale bylo to asi jen tou vrtnou plošinou na moři, protože jinak jde o zcela jiný film. Oba skvěle minimalisticky zahraní hlavní představitelé si v sobe nesou těžké trauma a bylo nejspíš dílem prozřetelnosti, že se jednoho dne setkali. Vskutku lahůdka pro náročnější diváky.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Všichni vědí, co se stalo v USA 11. září 2001, tudíž všichni také vědí, jak film dopadne. A přesto jsem to sledoval s velkým napětím. Místy film působí až dokumentárním dojmem. Tvůrci se naštěstí vyvarovali hollywoodské heroizace, jak to k mému velkému zklamání předvedl Oliver Stone ve filmu World Trade Center. Let číslo 93 je opravdu nevšedním filmovým zážitkem a dalo by se říct, že i důstojnou poctou obětem oněch teroristických útoků.

plakát

Nebohá paní Pomsta (2005) 

Zpočátku mi film připadal jako kousky puzzle nějakého surrealistického obrazu. Ale čím víc kousků se spojilo, tím větší a větší význam to dostávalo. Neustále to gradovalo až ve vskutku neobyčejné finále. Musím říct, že tuhle korejskou záležitost o pomstě jsem si opravdu hodně užil.

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Postupné budování napětí, až by se nakopnec dalo krájet, i když většina diváků ví, jak to nakonec dopadlo. Tenhle film o honu na Usámu bin Ládina má teda pořádný grády, přičemž režisérka nesklouzává k nějakým trapně efektním akčním scénám. Všechno je to uvěřitelné, žádné přehánění a heroisování. Takhle si představuju kvalitní špionážní film na základě skutečných udáílostí. Myslím, že v tomto případě byl velmi atraktivní námět využit beze zbytku a způsobem, na který se nezapomíná.