Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (45)

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Všechny mé pochybnosti a obavy se během sledování filmu rozplynuly a zbyly jen vzpomínky na krásný a silný příběh, v němž čest, odvaha a víra něco znamenají. Podobně jako se kapitán Algren (ve skvělém podání Toma Cruise) seznamuje se samurajskými hodnotami, postupně se stává součástí toho obdivuhodného světa a je ochoten za něj bojovat, tak je i divák (tedy já =o) více a více emocionálně, morálně, hlavně však lidsky zasahován. Zní to možná pateticky, a z mnoha stran je tento film za patos a klišé kritizován, já ho tak ale vůbec nevnímám a po vzoru samurajů se mu ukláním, neboť mi v mnoha ohledech připadá "dokonalý".

plakát

Nevěsta přes internet (2001) 

Místy napínavé, místy lehce vtipné, někdy zajímavé, občas divné, celkově však značně kostrbaté. Kupodivu ani herecké obsazení není přesvědčivé, což ovšem není vina herců...Velká škoda.

plakát

Quills - Perem markýze de Sade (2000) 

Už samotný hrdina příběhu přitahuje pozornost a pohled na herecké obsazení tuto přitažlivost ještě prohlubuje. Největší „sílu“ filmu vidím v tom, jak si rafinovaně pohrává s kontroverzními tématy a obejde se přitom bez laciné vulgarity a obscénnosti. Celkové ladění snímku je ponuré až tragické, přesto jsou tam místa zábavná a místy až hříšně vtipná. Geoffrey Rush je tradičně skvělý a markýzovy výsměšné poznámky a repliky v jeho podání zní opravdově - mnohdy se však za jeho urážkami a drzostí skrývá jen smutek osamělého a nešťastného člověka; to jsou momenty nejsilnější . Nemohu taktéž zapomenout na Dr. Royer-Collarda – Michael Caine je v této roli naprosto věrohodně odporný. K mé spokojenosti je do příběhu vhodně zakomponována i milostná linie, která je velice přesvědčivá - Kate Winslet a Joaquin Phoenix patří podle mě k nejtalentovanějším mladým hercům a Quills je toho dalším důkazem. ----- Co je „zlo“ a kde se skrývá? Je potrestáno? Kdo je vlastně hříšný? To mi vždycky probíhá hlavou, když ten film sleduji. ---- Quills je skvěle zahraný, provokativní, především však nesmírně inteligentní film. Pro ty, kteří chtějí přemýšlet.

plakát

Nebe (2002) 

Křehký příběh dvou lidí v mezní situaci. Podobně jako u „Princezny a bojovník“ mě fascinovala zvláštní atmosféra, krásné detaily a to, že se na nic nespěchá. Vše tak nějak podivuhodně splýváTom Tykwer spolu s Cate Blanchett se opět postarali o nevšední filmový zážitek. Originální, nadčasový a podmaňující.

plakát

Jak je důležité míti Filipa (2002) 

Kdo říká pravdu a jmenuje se Filip? Jaké je tajemství příruční tašky? Proč Algy často jezdí na venkov a Jack do Londýna? To vše a ještě mnohem víc se dozvíte v této vtipné komedii ve velmi kvalitním zpracování. Skvělý nestárnoucí humor, šarm a ironie vynikají díky skvělým hercům – zvláště roztomilý a okouzlující je Colin Firth v roli Jacka a přímo úžasná je Judi Dench jako Lady Bracknell. K příjemné atmosféře přispívají i krásné exteriéry West Wycombe a honosné kostýmy. Oscar Wilde je zárukou výtečné zábavy a s nadsázkou lze říci – co replika, to vtip – tedy pro toho, kdo má tento typ humoru rád.

plakát

Báječní a bohatí (1987) (seriál) 

Dlouho jsem své hodnocení zvažovala a musím dát tomuto nekončícímu seriálu hvězdičky dvě – jednu za úžasnou flexibilitu řešení dějových zvratů ;o) a druhou za to, že se při jeho sledování krásně snídá. Taky jste tak napjatí, zda si neuvěřitelně umělohmotný Ridge vezme už asi popáté (nebo počtvrté, teď nevím ;o) Brooke?A dozví se Eric, manžel Stephanie, otec Erica a děda malého Erička pravdu o tom, že Ridge neni jeho syn??? :oD

plakát

Ach ty ženy! (2003) 

Byla jsem na tento film natěšena jako obyvatelé Hope Springs na drby, ale musím bohužel konstatovat, že charakteristika „romantická komedie“ není zrovna ta nejlepší. Spíše se jedná o nenáročné dílko s romantickým nádechem (hezký park opravdu romantiku sám neobstará :) a humornými prvky (Colinův svůdný výstup se šálou je vskutku vtipný ). Je to škoda, když se člověk podívá na slibné obsazení. I když musím uznat, že Colin Firth je šarmantní, jeho pohledy velice výmluvné a Heather Graham dostatečně svůdná.

plakát

Šarlatové písmeno (1995) 

Přestože se tento film nedrží striktně předlohy, což je patrno především na konci, je tu to hlavní, na co Hawthorne ve své knize poukazuje. Lidská zloba, závist a strach z neznámého jsou v puritánských postavách ztvárněny velice dobře a podobně jako v Čarodějkách ze Salemu mi nahání hrůzu, jak se dají lidé zmanipulovat. Ovšem je to i příběh lidí toužících po svobodném životě, skutečné pravdě a samozřejmě i lásce. Hester je v podání Demi Moore přesvědčivá a Gary Oldman jako reverend Dimmesdale okouzlující, takže navzdory svému obdivu ke knize si ten romantický závěr vždycky přeju. K tomu vhodný hudební doprovod Johna Barryho, jehož melodie jsou zde sice občas předvídatelné, ale krásné -> vřele doporučuji přečíst knihu, třeba při poslechu soundtracku.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Herecký koncert aneb jeden z nejlepších filmů o lásce. Krásnější filmový vánoční dárek jsme si nemohli přát. Vtipné, rozkošné, nápadité a místy tak dojemné a smutné jako život sám. Popisovat skvostné výkony všech zúčastněných je zbytečné, stačí napsat LOVEly ;o) Po odchodu z kina jste jistě měli radost, na rtech úsměv a v očích slzy jako já. Nesmím zapomenout pochválit další bezchybnou součást filmu - hudbu - málokdy se povede tak skvělý nesamoúčelný výběr. p.s. Kdy a kde bude mít koncert Billy Mack?! =o)

plakát

Nebeská stvoření (1994) 

Děsivě humorný příběh, ze kterého mi vždycky běhá mráz po zádech. Peter Jackson je opravdu skvělý režisér a vytváření snových světů je pro něj přímo určeno. Vždy jsem ohromena tím, co zde dokázaly Kate Winslet a Melanie Lynskey - je to neuvěřitelné právě v tom, jak je to věrohodné a šokující; např. když Paulina vyslovuje otázky „Why could not mother die? Dozens of people are dying all the time, thousands, so why not mother?“ Božským stvořením je pro mě i tento film.