Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (55)

plakát

Pýcha a přemlouvání (2022) 

Obrazově krásné, ale k čemu to je, když všechno potopil scénář. Je to průšvih, když nejlépe procítěná postava je sestra hlavní hrdinky (Mary). Když herci hrají, ale vlastně nemají moc co hrát. Když chemie mezi hlavní dvojkou neexistuje a vy marně přemýšlíte, co na sobě navzájem vidí. Vůbec mi nevadilo obsazení herců ,, tmavé" pleti - mnohdy to byli právě oni, kdo hrál nejlépe.  Charakteru Anne bylo tak šíleně ublíženo, že se to ani nedá popsat. Stala se úplným opakem toho, jak ji Jane Austen stvořila. Z tiché nesobecké dívky je najednou alkoholička, sobec, lvice salonů, klaun... Hodně nepovedená adaptace.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Já mám pro del Tora slabost. A pokud mám něco opravdu ráda, tak jsou to gotické romány (gotické horory, chcete-li). Nejsem zklamaná - vizuál působivý, lekačky vcelku povedené, Tom Hiddleston je sexy jako vždy... Někdy je to trochu kýčovité, nelogické... Přesto se mi to líbilo.

plakát

Malý princ (2010) (seriál) 

Tak se mi zdá, že si tady všichni zase hrají na intelektuály :-) Exupéryho kniha sice předstírá, že je knihou pro dítka, ale ve své podstatě je to krásné dílo, které člověku dá nejvíc až v pozdějším věku. Seriál má naopak jasný cíl - zabavit děti (a přerostlé děti jako jsem já). Moji malou sestru baví, mě také. Osobně ho považuji za to lepší, co běží na Minimaxu.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Ten film vůbec není stoprocentní. Jsou pasáže, kdy i trochu nudí. Ale už dlouho jsem z ničeho nebyla tak nadšená a okouzlená. P.S.: Chci Ramoniny vlasy - ty modré :-)

plakát

Closet Land (1991) 

Vše už tu bylo svým způsobem řečeno. Já mohu jen říct, že tak silný zážitek z filmu jsem dlouho neměla. Rickman i Stowe naprosto brilantní.

plakát

Světlo z ohně (1997) 

Jasně, je to romantika až za hrob, ale zrovna u tohohle snímku mi to vůbec nevadilo ( narozdíl od jiných ,,děl") - krásná hudba, ještě krásnější Sophie Marceau a tíživá atmosféra tomu dodávají zvláštní kouzlo. První půlka bezchybná, konec poněkud uspěchaný. Dost mě překvapila Louisina reakce na závěr, čekala bych, že to dá své matce pěkně sežrat.

plakát

Tekken (2010) 

Vyrostla jsem na hrách na playstation 1, ještě dneska si je ráda zahraju. Ze série Tekken jsem se dostala pouze ke třetímu dílu, tudíž mi některé postavy nic neříkají, ale vcelku jsem si ten film užila. Není to sice nic, co by mě posadilo na zadek ( a můj oblíbenec Eddy se moc nevyznamenal :-D ), ale ,,děj" utíká svižně a nic mě tam vyloženě neštvalo.

plakát

Muži v naději (2011) 

Zase ty zdejší kecy. Mně se to líbilo, hlavně ta příběhová linka okolo Bolka Polívky a Simony Stašové. To bylo pro mě to hlavní. Zasmála jsem se, trošku se dojala. Konec. Pokud má někdo i u komedie potřebu dělat chytráka a ve všem se piplat, prosím, jak je ctěná libost :-)

plakát

Noci s nepřítelem (1991) 

Dala bych i víc, ale někdy mi přišlo, že to Patrick Bergin s těma vykulenýma očima lehce přehání, ač jako záporák opravdu exceluje. Film to špatný není - abych řekla pravdu, závěrečná lekačka mě docela slušně vyděsila (možná jsem strašpytel, ale vůbec mě to netíží).Jak už to tu bylo zmíněno, dabing je...prazvláštní. Zprvu jsem se až lekla, jak divně to znělo, ale nakonec jsem to nějak přešla a snímek si užila i tak. A hudba...hmm, hudba byla úžasná.

plakát

Kouzelná romance (2007) 

Ujetě příjemné, oddychové, pohádkové - co víc si přát k deštivému odpoledni?