Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Horor

Oblíbené seriály (5)

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Po druhém opětovném zhlédnutí všech šesti řad, které jsem dal za zhruba měsíc a čtvrt (+ -), jsem chtěl napsat něco, co by tento seriál naprosto vyjádřilo a vystihlo. Jenže to nejde. Když jsem sledoval první sérii kdysi dávno (tuším tak 7 let zpátky na Nově), totálně jsem se do tohodle díla zažral. Ale tak neskutečným způsobem, že Ztraceni se pro mě stali naprostou závislostí, bylo to jako kdybych se vracel po týdnu zpět k mým milovaným kámošům, s kterýma mám možnost pokecat právě jen jednou týdně na hodinu. Hltal jsem každičký záběr, každou skulinu, každou informaci, která o Lostech vyšla... Byl to prostě můj život, únik do jiné reality. Kdyby Nova nasadila díl ve 2 ráno, vstanu a budu se na něho koukat, i když už ho znám nazpaměť. Doteď si vzpomínám, jak jsem už nevydržel "být věrný" TV a pátou sérii začal stahovat každý týden v 5h ráno, i když jsem angličtině tehdy vůbec nerozuměl a stejně jsem si musel počkat na titulky, které vyšly až večer, ale byl to prostě TEN pocit. Takže: Ztraceni budou pro mě už navždy tím seriálem, který totálně pohnul mým životem... i když mi někdy nadělal v hlavě strašnej guláš. Takže za ty první série, které byly o trochu lepší než ty pozdější, které mi občas ani nedávaly smysl a u kterých jsem si říkal, jak blbě naložili tvůrci s některými otázkami + za ten velmi KVALITNÍ soundtrack od Giacchina, který mi mnohokrát udělal na těle dost solidní zimnici... První série: 85%, Druhá série: 95%, Třetí série: 90%, Čtvrtá série: 90%, Pátá série: 80% (tvůrci posílají do vzduchu příliš mnoho balonků na to, aby měli šanci je všechny sundat dolů - ale líbí se mi ten kontrast mezi ostrovem a pevninou, začátek se rozjel opravdu velmi slibně)... Šestá série: 70%... dávám celému tomuto počinu nakonec 95%, i když průměr vychází zcela jinač, ale tak za ty důvody nahoře, proč né žejo.

Dexter

Dexter (2006)

Nevím, proč jsem se Dexterovi natolik vyhýbal, ale KONEČNĚ jsem se pustil do celého seriálu od první série a je to naprostá bomba! Jeden z mála seriálů, který má stejnou kvalitu po celých osm řad. První série: 80%, Druhá série: 80% (Díky Doakesovi je tahle řada naprosto skvělá), Třetí série: 65% (zvláštní řada, nějak jsem se do ní nemohl dostat), Čtvrtá série: 85% (Rita mě už srala tak od druhé série, ale to, co předvádí tady je fakticky hrůza, nesnáším morální proslovy!; ZÁVĚR supr čupr!), Pátá série: 65% (napínavý začátek, žádné veliké zvraty, celkem nudná série), Šestá série: 75% (je až neuvěřitelné, kolik štěstí a náhody měl Dexter v této sérii... klasicky :) Poslední díly opět poutavé jako prase, u těch prostředních jsem spal), Sedmá série: 70% (myslel jsem, že tím, že se Debra dozví o Dexterově zálibě bude tohle ještě lepší série než ta předchozí a ta před ní, alee... ne-e. Nicméně musím přiznat, že díly jsou poutavé a nenašel se žádný, který by mě vyloženě nudil), Osmá série: 75%... Celkově 75%!

Californication

Californication (2007)

Jednoho nudného dne jsem hledal seriál, který by nastoupil na přední místo mých sledovaných a pak jsem si vzpomněl, že je tu nějaký ten Californication, který dávali na ČT vždycky pozdě večer na konci týdne, kde jsem zhlédnul pár epizod, aniž bych ale znal jakékoliv souvislosti ohledně děje. Pustil jsem si první sérii a naprosto jsem byl do toho vtažen - krásné třicetiminutové uvolnění. A nejlepší na tom je ta ironie toho všeho, jak se obyčejný a jednoduchý nápad o "spisovateli, co (ne)píše" může zvrtnout v tak vynikající dílo plné vtipu, sexu, alkoholu,... a dalšího, co obsahuje jeho divoký život. Skvělé, naprosto skvělé. První série: 85%, Druhá série: 90% (nasrali mě, že zabili Ashbyho), Třetí série: 95%, Čtvrtá série: 90%, Pátá série: 75%, Šestá série: Po docela dobrém rozjezdu této sérky to šlo čím dál tím víc z kopce, začíná to být naprosto o ničem, hlavní postavy už nemají moc co nabídnout, prostě... to co bylo vtipný, vtipný není, je to trapný. Sorry, ale za tuhle dávám jen takových 65%, a to fakt ještě přimhouřím oči. Sedmá série: 50%... Celkový dojem nakonec 75%... You're looking at me like I just finger-banged your cat!