Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (40)

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

90210 o 20 let později. Brandon, do you wanna talk about it? - Možná to současná středoškolská generace ocení, ale objektivně je to něco mezi Twilight a Prci Prcičky.

plakát

Sedmý syn (2014) 

Na pohádku moc přeplácaný. Na fantasy moc jednoduchý a předvídatelný. Asi jako arkáda pro děti, kteru si děti nezahrajou, protože se tam střílí.

plakát

Špion, který mě miloval (1977) 

3,5 ... diktát doby, jak tu nekdo zminoval.... ale i tomu se tenkrát dalo vyhnout a zapojit zdravý rozum, vkus a vynechat trapný scény. Ach, ten dabing... (koukám na to na CT2(

plakát

Lucy (2014) 

pro středně a méně náročné diváky doporučuju pouze první polovinu filmu

plakát

Velká nádhera (2013) 

Sorrentino se chlapácky poplácal po ramenou a zplodil veledílo. Jednou za zhruba deset let se to povede a objeví se něco, co mi připomenee, že film je vlastně krásné umění. Sorrentino to rozjel já lapu po dechu a Felini si s Brassem vzájemně, rozněžněně okusují varlátka v nakažlivé rozkoši. A nezastaví se před ničím... Teď sem si vzpoměl, koho mi ta smetánka připomíná... Strašně. Tu snobáckou partičku Belmondova nakladatele z filmu Muž z Acapulca.

plakát

Tady to musí být (2011) 

Od 5té hězdy mě dělí jen způsob zpracování. Je to geniální, je to skvělý, ale neni to věc, co mě vtáhne do děje a vyflusne na konci jako sežvejkanej kus žvance. neni to jízda na centrifúze. Je to procházka parkem domova důchodců za krásnýho počasí, výlet na lodičce po jezírku s labutěma. Takže 4 jen proto, že já mám radši horskou dráhu.

plakát

Elysium (2013) 

Vlastně 3,5. Kdy už tu zavedete ty půlky? ... Protože na to, jakou si dali práci s LA a vůbec atmoškou na Zemi, tam nahoře mi to přišlo odfláklý, přitom je to přesně to na co každej čekal, co chtěl vidět rozpracovaný. Jo a pavouk je nepřesvědčivej. Tak proto. Rozhodně ale stojí za skoukanec.

plakát

Poslední dny na Marsu (2013) 

Tak jo. Za 4. A víte proč? Protože, jak už to tu někdo provařil - a já to nevěděl - vesmírný zomboni par excellence. Středoproudá scifi, ale výborná zombárna. Jak již bylo řečeno, Promethea strčí do kapsy. Europa report - s tim už si nejsem tak jistej, spíš tak nastejno (viděl sem oba hned po sobě). Je jedno jestli praská led, nebo skalnatý podloží. Důležitý je co je dole. A pro žánr ne zcela typické - i pokusy o racionální vysvětlení. Ke konci spíš už jen to tlení. Ty čtyři hvězdy jsou ale jen proto, že sem zombie-addict. A to mi pomohlo překousnout i Schreibera, kterýho nějak nemusim.

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Jak již bylo řečeno, nic novýho pod sumcem. Koncept FF už je dávno mainstreamem, takže nezbývá než ho jen pořádně vypilovat. Jejich vlastní spoiler ze začátku filmu mne přinutil dostat se přes ten zmatek oken, kamer a popisků ve stylu mistrovství světa ve skocích na lyžích 1998 a dopracovat se ke kloudnému vysvětlení v závěru. Pakliže to byl plán, jak diváka udržet, zafungoval. Mírný odkazy na klasický díla žánru už jsou jen úsměvným dodatkem, dělá to dneska každej. Takže jsem bojoval mezi 3,5 a 4. nakonec 4, protože mně to vlastně fakt bavilo a zábavných scifi je pramálo. A to sem se ustrnul nad těma 10ti stupidníma sekundama v závěru.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

A Gappou počínaje budou mít všichni režiséři neujasněný pocit, že se k tomu musej jednou vrátit a vyjádřit po svém... Teď bych to chtěl vidět od Spielberga, Cammerona a Polanskiho :)