Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (24)

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Neskutečně krásnej dokument, kterým jsem si připomněl nostalgii, hrdost a plno krásných emocí. Díky moc a více takovýchto dokumentů. :- )))

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Konečně jsme dostali drsného Wolvíka!!!!! A kujva jo, těšil jsem se moc a rozhodně nebyl zklamán. Ne, že by bylo málo akce, ale je to spíše hutné drámo a tak je to dobře. Opravdu čestná rozlučka pánů Jackmana a Stewarta s jejich ikonickými rolemi. Proč jen se takovým to stylem netočilo dříve, ještě, že jim to někdo ukázal (slyším - Deadpool). Byla vidět krev a tak to má u těchto filmů být. Malá se s tím taky nemazlila a byla drsnější a vzteklejší než samotnej Logan. Jen jsem zvědav, jak budou v budoucnu pokračovat s filmy k tomuto tématu a kdo jiný bude Wolvíka hrát. Snad se bude pokračovat alespoň v tomto trendu.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Super drsný a syrový film s pečlivě budovanou atmosférou, perfektní režií, kamerou, spíš zajímavé ruchy než hudba a přesnými herci. Blunt se mi začíná líbit víc a víc a to nemyslím krásou, ale zajímavým a pečlivým výběrem rolí. Beník Del Toro opět zahrál rozporuplnou roli, které mu jdou náramě a Brolin se sem taky hodil, až jsem se bavil stejně jako on při drsných výsleších. Film neměl zběsilé tempo, ale nebyl ani nějak pomalý a stále se něco zajímavého dělo a když už došlo na akci byla přesně dávkovaná. Po skvělém Zmizení od Villeneuva, je to jeho další pecka a budu ho muset dál sledovat a těšit se, jakou další bombu vytáhne. Už teď se nemůžu dočkat !!!

plakát

Whiplash (2014) 

Ať to není můj šálek čaje, tak mě tento film dostal. Takový nářez jsem už dlouho neviděl. Musím složit poklonu J.K. Simmonsovi a doufám, že získá oscara za vedlejší roli, protože většího motherfuc...a, kreténa a hovado jsem loni neviděl. Klobouk dolů a paličky za uši, jak uměl vlézt pod kůži a pěkně se v tom vyžívat, asi bych to nevydržel tak dlouho jak hlavní hrdina a skočil mu po krku daleko dříve. I M. Teller se začíná profilovat, že by z něho v budoucnu mohlo něco být a ne jen v komediích kde by chlastal a dělal kraviny. Pro mě velké překvápko a jeden z nejlepších hudebních filmů.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Super komedie, zatím letos asi number 1. O malinko lepší než první díl a doufám, že ještě jeden bude, aby se zakončila tato skvěle našláplá trilogie. Skoro tam nebylo hluché místo, spousta gagů a hlášek, které si už všechny ani nepamatuji, takže se těším na opakovačku. Jinak závěrečná titulková sekvence nemá chybu a tvůrci si s ní opravdu vyhráli, něco jako Pařba ve vegas. Jonah i Tatum mají hodně dobře našlápnuto, protože jejich poslední filmy jedou na výdělečné i kvalitativní vlně. Jen tak dál bando!!! Jinak klobouk dolů i před režiséry, kteří umí přecházet z animovaných do hraných filmů a obráceně a slavit úspěchy na obou stranách.

plakát

Machři 2 (2013) 

Vím, že je to kritizované ze všech stran, ale já se bavil. Mám prostě rád i takovéto hrubozrné komedie, které mě nepohoršují jako některé tady. Je to spíše takový sled skečovitých scének, kdy se něco děje tady a poté zase jinde, ale hraje tam spousta herců, tak se to holt rozdrobí na několik kousků. Hrají tam snad všichni, kdo kdy hrál s A. Sandlerem a na filmu je to vidět. Prostě jeden velký KRKÝCHPRD!!!!!!!! A ještě něco S. Hayek je pořád zatraceně sexy !!!!!!!!!!

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Já osobně za sebe může říct, že to bylo Superrrrrrrrrr!!!!! Jeden z nejzábavnějších filmů roku. Nasmál jsem se bohově a je moc dobře že se chlapci neberou vážně a umí si ze sebe udělat legraci. Akční scény se také povedly a jsem rád že se nepotvrdilo to, jak to bude bez krve a málo brutální. Hlavy lítaly vzduchem a krev stříkala na všechny strany. Někdo může žehrat na slabý scénář a podobné věci, ale od tohoto druhu filmů opravdu nečekám nominaci na oskara. Prostě všichni řekli své: IM BACK

plakát

Diktátor (2012) 

Neskutečná jízda nekorektních a sprostých slov, u které jsem se bavil celý film. Na konci jsem si připadal jak Joker - huba mě bolela ještě dlouho po filmu. Sacha znovu dokázal, že v urážení a plivání po všem co je jiným svaté je mistr. Bavil mě u Borata i Aliho, Bruno už byl spíš trapnej, ale zde to bylo snad nejlepší ze všech jeho postav. Jednoznačně plnej počet za to jak jsem se královsky bavil, ale vím, že to není pro každého kdo tento druh humoru nemusí a někteří budou i pobouřeni. Umí si udělat legraci úplně ze všeho a ze všech a to je super. Akorát mě štve, že těch vtipů a hlášek je tolik a člověk si je není schopen ani zapamatovat, tak už se těším na druhé kolo. Viva ALADDIN a WADIYA!!!!!

plakát

Má je pomsta (2002) 

Tak to mě dostalo, první film z trilogie o pomstě a já ho viděl, až naposledy. Musím říct, že se mi asi líbil nejvíc a při nějakých scénách mi moc dobře po těle nebylo. Asijská kinematografie má svá specifika a ne každému se to může zamlouvat, např. jiné tempo vyprávění, věci které nejsou dořečeny a ukázány se musí trochu domýšlet, ale tady to sedělo výborně. Mám rád Oldboye, ale tento film mi připadal, že se mi zažral ještě více pod kůži. Fandil jsem skoro každému kdo to stejně pak schytal. Každý byl tak trochu vinen - nevinen. Divím se, že pana režiséra ještě neuhnaly z hollywoodu, anebo neudělaly remaky, i když o Oldboyovi se o tom mluví. Drsné drama, kde policajti vypadají, že neumí do pěti počítat a obyčejní lidé vše řeší nekompromisně za ně. Ještě, že u nás se to takhle brutálně neřeší, to už by mě někdo za tento komentář vzal basebolkou po hlavě, nebo poslal na dialýzu. :- )

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Tenhle film má koule. Velmi kvalitně natočeno. Scénář se povedl, režie Vaughna výborná a herecky také super. Myslím, že tento díl navázal kvalitou na první dva díly. Chvílemi mi běhal mráz po zádech. Obsazení herců bylo good, ale nejvděčnější roli měl asi Fassbender a dokázal toho využít. Překvapila mě hlavní záporná role, v níž jsem nečekal Bacona, protože nebyl nějak moc s tímto filmem spojován. Mělo to děj, akci i sem tam odlehčenou pasáž, ale nejvíce mě zaujalo cameo H. Jackmana, to mě dostalo nejvíc(vůbec jsem ho tam nečekal). Další letošní 90%.