Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (245)

plakát

Na prahu války (2019) 

Terrence Malick is back in the saddle. I hope he wont fall again to the wonder and fight the knight of cups. It would be his last song to song. The best movie since he crossed the thin red line and found the new world.

plakát

Na špatné straně (2018) 

Opět krásný film o lásce a oddanosti. O dobrotě a naději, která steče přímo do hajzlu, zasere ji bezdomovec a zadupe prase. Jak je u Zahlera zvykem - zážitek roku.

plakát

Aquaman (2018) 

Podobná věc se líp natočit nedá. Je to podobný guilty pleasure, jako kdysi Sheena nebo Flash Gordon. Čistá béčková zábava, která pobaví a dojme. Pátá hvězda je za hudbu Ruperta Gregsona - Williamse.

plakát

Konzultant (2013) 

Pro mě absolutní pecka. Tenhle film se mi, nebo já jemu, vyhýbal dost dlouho. Přijetí "kritiků" bylo vlažné, plakáty nuda a trailer jsem neviděl. Vím, že Ridley Scott dokáže natočit perfektní film, ale rozhodně mu neskáču na všechny špeky. Tentokrát jsme se ale sešli. Paradoxně mě odrovnal filmem, který spousta lidí považuje za nejslabší zářez v jeho filmografii. Ridleyho fanoušci zřejmě nečekali vyloženě konverzační thriller, který tepe pomalu, ale zatraceně bolí. V tomhle filmu se hodně mluví, ale dialogy jsou vypiplané k dokonalosti. Navíc nabírají na intenzitě s houstnoucím dějem a jen krásně podtrhují tu stahující se smyčku na krku hlavního hrdiny. Ale na to se tu nehraje. Tenhle film je obžalobou násilí a nastavuje zrcadlo nám, lidem. Lidem podle Cormacka McCartyho. Jestli někdo četl některou z jeho knih, tak asi ví, že jeho pohled na lidské pokolení se podobá pohledu zklamané kuchařky na spálenou bábovku. Je to neuvěřitelně násilný, napínavý a parádně natočený thriller s hereckým ansáblem snů. McCarthy to s náma moc dobře nevidí a Scott se toho nebál a ukázal, že má koule.

plakát

Pachuť pomsty (2014) 

Pro ty, komu nevadí multižánrovost a slow burning. Rozjíždí se pomalu, ale naboří drsně a nekompromisně. "Pachuť pomsty"? Jako fakt? Debilnější českej název už to dostat nemohlo. I "Rýmička v červenci" by byla lepší.

plakát

Život (2017) 

Tenhle film je v modrým? Jako fakt? Jste se posrali? Je to nejúchylnější, nejděsivější a nejtemnější kosmickej horor od Horizontu události. Absolutní beznaděj, hnus a temnota.

plakát

Mafie (2006) 

Možná je to rouhání, ale troufám si říct, že se jedná o nejlepší Soaviho film. Přinejmenším nejdospělejší. Scénář je naprosto strhující a nepředvídatelný. Děj sere na všechny scénaristické šablony. Po filmové stránce se jedná o naprostý skvost. Hlavně práce s kamerou. Klasické jízdy z ruky, které známe z italských osmdesátkových hororů. Jeřábové eskapády a nezvyklé úhly některých záběrů nám dávají jasně najevo, že tohle je 100% Soavi i když tentokrát v jiném rybníčku. Bál jsem se, že se v něm utopí, ale on si plave jako štika. Je radost sledovat hororového masakrátora drtit gangsterský žánr s absolutním přehledem a grácií. Drsná atmosféra, nekompromisní násilí, ale hlavně skvělá filmařina.

plakát

Blok 99 (2017) 

Zplozenec artu a grindu, který kašle na všechny trendy. Vypadá hnusně, ale je zatraceně cool. Tváří se drsně, ale je to v podstatě romantik. Pacifista s bouchačkou za opaskem. Vegetarián s kýtou v hubě. Vrah se svědomím. Vince Vaughn s Oscarem. Citlivý romantický film plný násilí a krve. Pro mě největší filmová událost roku 2017.

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Opravdu vyvážený mix pomalého road movie, tarantinovsky vypiplaných dialogů, komedie, westernu a kanibalského hororu. Cože? Něco jako splněný sen.

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

Stylový úlet za hranice normálnosti do komického světa blonďáků ve zlatejch slipech, vesmírnejch tranďáků a ujetejch muzikálovejch čísel. Doteď nechápu, proč se mi to vlastně líbí. Asi ta hudba, jo ta hudba.