Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (19)

plakát

Creed (2015) 

Rocky to teda není, ale odkazů na slavnou sérii ve filmu najdeme mnoho. Až to navozuje pocit nostalgie. Děj nám představuje starou dobrou cestu z ničeho na vrchol, kterou jsme viděli už mnohokrát. Tato cesta je však zasazena do nového moderního světa, což velmi půvabně a zábavně podtrhuje kontrast postav Adonise a Rockyho. Výborná je samozřejmě také hudba a rozhodně doporučuji zajít si na Creeda do kina. Snad jen tu rakovinu si mohli odpustit..

plakát

Královská noc (2015) 

Film se chlubí, že je inspirován skutečnými událostmi. Bohužel velmi volně. Princezna Margaret, které v té době bylo čtrnáct, vypadá minimálně na dvacet a ve filmu se opije, zdroguje a pak se dá dohromady s majitelem bordelu. Doufám, že to pustí Jejímu Veličenstvu, aby se mohla pokochat, jak ji a její zesnulou sestru tvůrci krásně ztvárnili. Po stránce výpravné a kostýmové je snímek velmi kvalitní, skvěle je zasazena dobová hudba. Když odhlédneme od faktické stránky věci, tak i děj má určitou dynamiku, což však kazí místy velmi nekvalitní dialogy a zčásti také absurdní situace a dějový vývoj. Na nedělní odpoledne určitě fajn film, ale že bych to musel vidět znovu...

plakát

Kulový blesk (1978) 

„Pan Bílek musí zemřít v novém bytě, jinak je dvanáctisměna neplatná, jinak to nevidim...” Největší akce v dějinách stěhování je ochutnávkou pravého svěrákovského (Láďa Smoljak promine, není na něj zapomenuto a ve filmu je skvělý) humoru. Snímek přináší jemný, laskavý a zároveň místy velmi černý a sarkastický humor, tak jak jej od dvojice Smoljak-Svěrák známe. Smích vás neopustí od začátku do konce.

plakát

Eragon (2006) 

V televizi naprosto nekoukatelné.. Když si na to člověk zajde do kina, uvidí průměrný (možná i podprůměrný) film..

plakát

Dokonalý džentlmen (1992) 

"Jeff Johnson - Jméno, které znáte!" - mimořádné 'nakouknutí' pod pokličku washingtonské politiky, možná zcela reálné, avšak opatřené skvělým hereckým výkonem Eddie Murphyho, kterému to jako kongresmanovi mimořádně sedělo. Alespoň teď všichni v kongresu ví, že to zvonění oznamuje hlasování a ne poslední kolo tutovky!

plakát

On je žena! (2005) (seriál) 

Je to tak hrozné, až je to částmi úžasné! Člověk už se ani nesměje vtipům, ale spíše absurditě některých situací, scén...

plakát

Forrest Gump (1994) 

Filmová klasika, kterou by měl povinně zhlédnout každý. Dozví se nejen to, jak lovit krevety, ale i že je výhodné investovat do firem s ovocem! Na Toma Hankse tady nezapomenu a druhého Oscara si za tuto roli zasloužil.

plakát

Králova řeč (2010) 

Film skvělý, v některých okamžicích vulgární, že se mi nechtělo věřit, že to opravdu mluví Colin Firth (ve výsledku ovšem takhle vulgarita vyšla opravdu vtipně). Famózní je i výkon Geoffreyho Rushe, který dokonce přebil i jeho roli Barbossy v Pirátech z Karibiku. Oscara by si Geoffrey zasloužil, škoda...

plakát

Nickyho rodina (2011) 

Výborný počin se skvělým soundtrackem - za úspěch filmu může ale hlavně Nicholas Winton, protože bez něj by neměli páni filmaři o čem točit. Ocenit taky musíme to, že průvodcem ve filmu byl jeden ze zachráněných. Jediná věc, která kazila celkový dojem z filmu byl český dabing - já prostě nemám rád český dabing u historických filmů. Uvádím příklad na vyprávění průvodce filmem v Bratislavě, kdy názorně předváděl, jak mnohojazyčně zdravil jistou paní - povídal: "Ruku líbám v češtině, .. ve slovenštině, ... v maďarštině." a dabing to zkrátil na: "v češtině, slovenštině a maďarštině" - to je zločin! Vytratil se tak celý půvab věty.

plakát

Fotři jsou lotři (2010) 

Na předchozí dva díly už trojka nemá, ale stále jde o ten samý humor, takže dávám 80%, a to hlavně za postavu Jessicy Alba (a scénu s jámou/bazénem) a vtipné zmínky o Googlu.