Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor
  • Akční

Recenze (202)

plakát

Hunger Games (2012) 

Nádherná novela (má srdcová a jedna z mých nejoblíbenějších knížek) si zasloužila obstojný, věrně kopírující film. Od první minuty nadupaná a svižná podívaná s několika opravdu drsnými momenty ( a žádným úsměvným (bravo Gary Ross), atmosféra krajiny je nádherná. Jennifer Lawrence a Josh Hutcherson excelují, úžasný výkon, tleskám. Ještě můžu pochválit hudbu, která opravdu mrazí v zádech a atmosféru ještě víc zvýrazní. Mé hodnocení je s nadhledem, díky předloze. Tip: Určitě si před zhlédnutím přečtěte knížku.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Nejkrásnější a nejdojemnější film tohoto roku. Herecké výkony obou hlavních představitelů to ještě podtrhují. Skvělé

plakát

Chata smrti (2007) 

Veliká Nuuuda. Ta jedna* za uříznuté ucho, jinak odpad.

plakát

Chuckyho kletba (2013) 

Rozporuplné. Video film s mým nejoblíbenějším záporákem ušel, ale nic převratného. Kamera (až na otřesné záběry z deště) dobrá, příběh ujde, Chuckyho hlášky zcela geniální, ale jaksi tu něco chybělo. Ta atmosféra útisku, atmosféra starého, zaprášeného domu, ve kterém vraždí dřevěná panenka. Dále bych připomněl jeden zvrat uprostřed filmu, který s dějem nijak nesouvisel a byl zbytečnej, jen trochu pomohl Chuckymu. Obecně ke zvratům: Efektivní a dechberoucí jsou zde asi dva, zbytek jo jasně, bez nich by film nebyl film, ale ty dva jsou super, víc prozrazovat nebudu. Zkrátka šestý návrat Chuckyho se povedl, ale čekal jsem trošku víc. 75%. P.S: Uber-Power mega efektní a suprová potitulková scéna. Počkejte si těch 6 minut. Stojí to za to.

plakát

Insidious (2010) 

Je teplé letní odpoledne, já na dovolené, odpočívám po dobrém obědě s notebookem na břiše a Insidious v něm. Včera jsem viděl John Carter a Batman: Gothamský rytíř a chtěl jsem si spravit náladu. A co se mi dostane? Nevíte? Přeci nejlepší, nejděsivější a nejoriginálnější (pardon, ještě je tu Poltergeist) horor světa (spolu s Final Destination a Scream). Klepal jsem se od první minuty, Staré paní se svíčkou se budu bát zřejmě nadosmrti.Narozdíl od Innkeepers nic není předvídatelné, jak říká J*A*S*M, vyděsíte se nečekaně (v Innkeepers předvídatelné). Žádná krev (až na otisk), žádný sex, žádné klišé, hlavní děcko překvapivě není otravné (zato mimino dost). A teď k strachu: Ju-on, Final Destinstion, The Innkeepers, Scream, první Evil Dead a Dětská hra. Nic se tomu nevyrovná. Stará paní se svíčkou, dvě sestry, čert a já nevím co ještě. Toho všechno se bojím doteď a Wan je master master master. Vytknutelná jediné dvě malé věci. Zaprvé: střih, ten je šílenej a zběsilej jak prase a nehodí se sem vůbec (zlatej Scream, žejo?). Zadruhé: konec. Netřeba rozepisovat, přečtěte si komentář uživatele Slasher a jiných. SPOILER!!!!!!! Aspoň, že to nemělo happyend, za to Wanovi gratuluji. Ale to už moc kritiky a málo pozitiva, takže 5 hvězdiček všemi deseti a hned to šoupnu do topky. PS: jak udělají pokračování, s jakým tématem, nemám vůbec zdání.

plakát

Insidious 2 (2013) 

Tak bychom tu měli pokračování jednoho z nejlepších hororů světa...a dopadlo skvěle! Nemá sice tak hustou atmosféru a tak ostré lekačky jako předchozí díl, zato ale film přesně navazuje na jedničku, strašáci jsou noví a originální (no ano, myslím tu "paní" :D). Akorát je film trošku zmatený, častý přesun od jednoho člověka k druhému moc nesedí, ale zato tu máme krásné vybarvení Joshové minulosti (scény v nemocnici jsou atmosferické a geniální) a dokonce i dobře vsunutý humor (ano, dvojice "pozůstalých" po Elise). Zkrátka druhé Insidious splnilo má očekávání a řádí mezi nejlepší horory letošního roku. P.S: tak jak jsem psal u jedničky, že absolutně netuším, co bude ve dvojce, stejně tak netuším, co bude ve trojce. Jamesi, překvap nás!

plakát

Insidious 3: Počátek (2015) 

Jen by mě zajímalo, jestli si jeden jediný z vás myslel, že kvalita se třetím dílem nepůjde dolů. Jestli se někdo takový naskytne, tak se můžu opravdu jen zasmát:D. a teď vážně: Whannell odvedl řemeslně slušno práci, která ale naprosto neobstojí minulým dílům. Trojka si jede vlastní bomby, na jedničku a dvojku jako svý rodiče očividně chrchle zvysoka a stává se z toho naprosto průměrná záležitost, kterou vyzdvihuje hlavně skvělá "novodobá Jamie Lee Curtis" Lin Shaye, ostatní herci neprojevují moc snahy nějak ústřední postavu zachraňovat a tak jen přihlížejí, co se děje okolo. Další kapitolou je znatelný pokles atmosféry. Pryč jsou geniální pocity úzkosti při prvním objevováním the Further v jedničce či cestování časem a komunikování s mrtvými ve dvojce, tady sice pár odkazů najdeme, ale jinak se zde vlastně nikdo z originálních démonů neobjeví, což by ani na škodu nebylo, pokud by zdejší démon dostal více prostoru než v závěrečné dvacetiminutovce v perfektním souboji s Lin Shaye. Samotný démon vypadá dost děsivě, ale detailní záběry se nekonají, což atmosféru znatelně pohoršuje. Lekačky nefungují, ze sedadla jsem vyskočil pouze třikrát, z toho jednou se mi chtělo na záchod. V závěru jsme tedy dostali klasický, průměrný prequel, ale zklamán nejsem, věděl jsem do čeho jdu. A kdo ví, třeba se James jednou k Insidious vrátí a vše bude jako dřív. 50%

plakát

Já, padouch (2010) 

Já nedokážu skoro žádnému animáku dát jinak, než 5*. 95%.

plakát

Jessabelle (2014) 

Strašná blbost, vkombinované voodoo filmu nijak nepřilepšuje, snad jen bodíky za působivou atmosféru v domě a skvělou scénu s vanou a vcelku zajímavé rozluštění, jinak prvních 60 minut příběhu je pořádná nuda. Jinak absolutně průměrný film, který nad ostatními nevyniká a v dnešním moři hororů se lehce ztratí. P.S: Co tohle dělá v kinech místo třeba takového The Pyramid fakt nevím :(