Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (722)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ TO BYLO COKOLI, STRAŠILO TO MOJÍ RODINU A JEŠTĚ TO S NÁMI NESKONČILO…“ /// Hledání odpovědi na otázku, jestli můžou bejt Lambertovi normální rodina pokračuje… James Wan celkem dlouho drží otěže příběhu pevně v pazourách, aby ho pak přepad žlutej amok a donutil ho v půlce (?) přehodit výhybku. V řiti je veškerý napětí a hezky servírovaná, leč překombinovaná pohádka mě moc nebere. Možná proto, že je to místy i dost blbý. Líbivě natočená kokotina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Odpovídám zásadně pomocí kostek. 2.) Fotr mi furt říká, že umřu. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Není to tam. Odchod k sérii Rychle a zběsile se pro Wana ukazuje být tak trochu záchranným kruhem, který mu jedno z největších hollywoodských studií téměř na poslední chvíli hodilo. Po několikáté za sebou už prostě tyhle nalajnované duchařské archetypy stoprocentně nefungují, nebaví, a začínají kupodivu i mírně vyčpívat. První hodinu jsem se vážně nebavil, všechno už jsem to viděl nejméně stokrát. Vše zachraňuje atmosférický konec, který má po dějové a "vysvětlovací" stránce naštěstí stále co nabídnout (démonická mytologie JE vděčné téma, jen se na ně musí opatrně), a pochopitelně nadmíru líbivý režisérský talent. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice jedničku zpětně uvádí do souvislostí, vysvětluje kontext i původ zla. Je tu nicméně jedno velké ALE - už to není moc horor, thrillerové pasáže nepřináší nic originálního a citelný je především nevyužitý potenciál Joshovy postavy, ze které se dalo subjektivizujícím pohledem a hlubším vnořením do myšlenek vytěžit daleko více (ztracená duše vs. démon, který ovládá tělo viz např. Pavučina snů). Trojka by podle mě už neměla vzniknout, protože tohle téma je vyčerpané a bude se jen dále recyklovat jako u série Saw. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hodinu solídny horor v tradične kvalitnom (hoci už trošičku opozeranom) Wanovom podaní. Niekoľko tučných infarktov. Potom sa to zmení na akúsi temnú fantasy a priznám sa, že ma to bavilo ešte viac ako ľakačky, začalo to mať aj celkom zaujímavý príbeh, minulosť sa spojila s prítomnosťou, krásne sa nadviazalo na jednotku. O čosi slabšie ako Conjuring, na ktoré sa Wan zjavne sústredil viac, ale stále silný žánrový kúsok. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Wan, bohužel. Lekačky už nejsou infarktové, napětí tolik nedráždí, navíc je to strašně natahované a humoru už přespříliš. Na druhou stranu je na téhle kapitole sympatické to objasnění několika nešvarů z jedničky, návrat všech postav a absence "Darth Maula", který byl těžce nepochopen a vyvolal spíš výsměch než hrůzu. Jinak bych chtěl poprosit, že pokud patříte k těm, co v kině rádi mlaskaj, kecaj, vyřvávaj, smějou se jak hovada a dělaj "bubu" na svoje partnerky, rozmyslete si svou návštěvu kina a běžte příště radši někam jinam. Třeba do prdele, hmm? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Když běží Renai (Rose Byrne) do sklepa a rozsvítí světlo, místnost je osvětlena, přestože v místnosti není žádná žárovka. (MultiTobi)
  • Když Josh (Garrett Ryan) položí Renai (Rose Byrne), která je v bezvědomí, na pohovku, ta leží tváří nahoru. V dalším záběru je její hlava natočená na bok. (MultiTobi)
  • Důvod, proč má film v původním názvu podtitul Chapter 2, spočívá v tom, že děj přímo navazuje na závěr předchozího snímku. (filmsim)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama