Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor
  • Akční

Recenze (202)

plakát

Terminator Genisys (2015) 

A já se vás všech ptám: Kurva co na tom kritizujete????? Ano, je to popkornovka, ano, příběh se nerovná žádnému Hobitovi, ale kurva je to Terminátor, tohle se přece musí prožívat, a ne kritizovat! Jo a Emilii Clarke přesouvám do TOp 10ky, nejen za její krásné rysy, ale i za její skvělý "khaleesi" herecký um.

plakát

The Vatican Tapes (2015) 

Na tohleto sem se těšil sakra hodně, o to větší je to zklamání, zvlášť od Peňy a Neveldnia, dvou talentů. Překvapilo mě, že se nakonec nejednalo o found footage, ale vlastně jakýsi nový styl, který mi vyloženě sednul. Což je ovšem zakopáno, podobně jako u loňského Devil Inside, totálně nezáživným příběhem, který sice vyvrcholí dost slušnou vymítačkou (klasickému Exorcistovi by klidně konkurovat mohla), ale není moc dobře ukončena, což sice dává naději na jakési pokračování, ale nevím, zdali bych ho chtěl vidět :( Nesmím opomenout také skvělý herecký výkon Olivie Taylor-Dudley, která je jednak neskutečně krásná, a navíc herecky zastiňovala i třeba takového Peňu, jednoho z nejlepších "béčkařů", jen škoda, že oba ztrácí čas na takovýhle krávovinách, na druhou stranu to ale aspoň zachraňují. Neslaných Nemastných 55% a zklamání.

plakát

Divočina (2014) 

A protože jsem se minimálně čtyřikrát přistihl, jak na film užasle zírám s otevřenou pusou, tak i tu pátou hvězdičku přidávám tomuto úžasnému filmu s ještě úžasnější hlavní herečkou. Za mě jeden velkej kandidát do Top 10 2015.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Nejkrásnější a nejdojemnější film tohoto roku. Herecké výkony obou hlavních představitelů to ještě podtrhují. Skvělé

plakát

Jessabelle (2014) 

Strašná blbost, vkombinované voodoo filmu nijak nepřilepšuje, snad jen bodíky za působivou atmosféru v domě a skvělou scénu s vanou a vcelku zajímavé rozluštění, jinak prvních 60 minut příběhu je pořádná nuda. Jinak absolutně průměrný film, který nad ostatními nevyniká a v dnešním moři hororů se lehce ztratí. P.S: Co tohle dělá v kinech místo třeba takového The Pyramid fakt nevím :(

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Divím se, že něco takového dokázal natočit někdo jako Gabriadze (ojedinělý případ tzv. Pelinismu - znalci vědí:)). Je zde evidentní inspirace například od The Den, ale třeba i u dokonalého Cyberbully s Maisie Williams. Co k hereckým výkonům - snaha se cení, a tady, kde se pomalu nikdo ani nezvedne ne židle, to platí dvojnásob. Postavy nejsou idioti (až na Adama, ale jak to s ním dopadlo...) a sympatické herečky. Lekačky jsou očividné, ale celkem fungují, ale celej film stojí na geniálním budování atmosféry, která sice ze začátku připomíná spíše porno, ale od cca od 45 minuty vám od duše rozhodně dobře nebude. Každýmu to určitě sedne jinak, ale za mě palec nahoru.

plakát

Pod zemí (2014) 

Tak tohle mi neskutečně sedlo. Mnou dlouho opomíjený a bůhvíproč i předsudkářsky podceňovaný skvost, zde opět patřící do kategorie nesmyslně podhodnocených filmů (už vážně uvažuju nad tím založit na profilu seznam nejpodceňovanějších filmů/hororů na naší databázi:D). Kurva co je na nějakých chybkách v příběhu, jak už říkal Mr.Ricci, když vám zde v hororovém měřítku funguje vše jak má, atmosféra nejlepší v hororu od Insidious 2, lekačky funkční (žádný "hele, tamhle je roh, tamhle na mě bafne Lucifer" - tady fakt netušíte, kdy si na vás Dowdle něco připravil), herecký výkony na FF až nadočekávané (když porovnám například s letošním Area 51), do toho dost hezká Perdita Weeks = luxus. Za mě nejlepší horor roku 2014, zbytečně podhodnocen. Za atrmosféru klidně Oskar, uvidíme, jestli ho překoná 16kový The Forest či Conjuring 2.

plakát

The ABCs of Death 2 (2014) 

Oproti jedničce, která pár dobrých částí přidala, je toto kupa nezajímavých sraček povětšinou spadajících do kategorie odpad, vyzdvihnout bych mohl asi jen J is for Jesus (dobré gore), S is for Split, U is for Utopia (vtipné), Z is for Zygote (vhodné pro těhoné ženy), pro erotomany zase V is for Vacation a jako vždy výborná Beatrice Dale v X is for Xylophone. Celkově blbost.

plakát

Chuckyho kletba (2013) 

Rozporuplné. Video film s mým nejoblíbenějším záporákem ušel, ale nic převratného. Kamera (až na otřesné záběry z deště) dobrá, příběh ujde, Chuckyho hlášky zcela geniální, ale jaksi tu něco chybělo. Ta atmosféra útisku, atmosféra starého, zaprášeného domu, ve kterém vraždí dřevěná panenka. Dále bych připomněl jeden zvrat uprostřed filmu, který s dějem nijak nesouvisel a byl zbytečnej, jen trochu pomohl Chuckymu. Obecně ke zvratům: Efektivní a dechberoucí jsou zde asi dva, zbytek jo jasně, bez nich by film nebyl film, ale ty dva jsou super, víc prozrazovat nebudu. Zkrátka šestý návrat Chuckyho se povedl, ale čekal jsem trošku víc. 75%. P.S: Uber-Power mega efektní a suprová potitulková scéna. Počkejte si těch 6 minut. Stojí to za to.

plakát

Insidious 2 (2013) 

Tak bychom tu měli pokračování jednoho z nejlepších hororů světa...a dopadlo skvěle! Nemá sice tak hustou atmosféru a tak ostré lekačky jako předchozí díl, zato ale film přesně navazuje na jedničku, strašáci jsou noví a originální (no ano, myslím tu "paní" :D). Akorát je film trošku zmatený, častý přesun od jednoho člověka k druhému moc nesedí, ale zato tu máme krásné vybarvení Joshové minulosti (scény v nemocnici jsou atmosferické a geniální) a dokonce i dobře vsunutý humor (ano, dvojice "pozůstalých" po Elise). Zkrátka druhé Insidious splnilo má očekávání a řádí mezi nejlepší horory letošního roku. P.S: tak jak jsem psal u jedničky, že absolutně netuším, co bude ve dvojce, stejně tak netuším, co bude ve trojce. Jamesi, překvap nás!