Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (690)

plakát

Olympic 60...vlak, co nikde nestaví (2022) (koncert) 

Skoro nemám co vytknout. Z podobných koncertů za posledních 6 měsíců (pocta K. Gottovi, M. Kubišové, M. Žbirkovi...) jasně nejlepší. Petr Janda je v 80-ti v neskutečné formě a nelze než mu přát aby to bylo ještě dlouho. Jen škoda, že kolem něj již ti původní nejsou a neodešli jen z Olympicu, ale do rockového nebe. Trochu jsem měl strach z hostů, ale docela příjemně mi překvapil i Ztracený (já ho a jeho tvorbu vůbec nemusím) hlavně u kláves. Jedině Marta tam přiběhla, jak jsem snad pochopil trochu náhodou a vyřvala se tam ještě k tomu na text pro chlapa. Sorry, ale já naprosto nesnáším, když zpívá někdo text určený pro druhé pohlaví (bez aspoň nějaké úpravy). Pak vypadá jak transka. Líp by jí sednul třeba pomalejší song Otázky (Kolik mám ještě dní...) to může zpívat i žena. Možná ji tedy taťka neuhlídal a bylo to jak překvapení. To tedy Petře, jak vím jaký jste precizní, uškodilo. Tak pro příště, ano :-) Jinak se mi to moc líbilo. Za 4,5* zaokrouhleno ale na 4*.... Doplňuji, že jsem si koncert dal xkrát (fakt nevím kolikrát) za sebou. A také kolikrát nejen u Stejskání jsem měl slzy v očích. Petře je neuvěřitelný jak Ti to stále hraje. Nezlob se Petře, že už Ti tykám, protože rockeři si tykají a taky Ty to nevíš, ale už jsme spolu za pár let půl století. A jak bylo v jedný pecce "bez Tebe to nejsem já" :-) Jak Marta řekla, smekám!

plakát

Kurz manželské touhy (2021) odpad!

Tři dny Kondora znáte? Tak vždy když si u takovéhle sračky říkám, že koukám už na každej škvár, snad jen proto, jestli tam není nějaká tajná informace, vzpomenu si právě na Redforda ve znímněném klasickém skvělém filmu, jak říká, že čte každý škvár, jestli tam není tajná informace. Redforda nezastřelili. Já se u takových sraček mám chuť zastřelit sám a nebo to prostě vypnout. Vypnul jsem to po 42 minutách!

plakát

Úctyhodní lidé (1975) 

Poměrně podivné. Jednu hvězdu za hudbu EM. Krom toho mne vždycky potěší český dabing tady třeba s Edou Cupákem, jehož hlas vždy příjemně pohladí uši. Na víc než 3* to ale není, ikdyž... Dám si ho někdy až bude opět, už jen kvůli hudbě a pak uvidím. Občas hodocení upravuji. Dnes 29.03.2023

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Taková jednohubka. Tedy na jedno shlédnutí, ale délkou spíše bageta. Ale ty problémy a pohnůtky udělat nějakou kravinu, tak tomu jsem rozuměl.

plakát

Příběhy starých hospod (2023) (seriál) 

Do hosdpod moc nechodím, ale ta atmosféra starých hospod se mi vždy ve filmech i tady moc líbila. Příjemné a zajímavé povídání. A hlavně ta znělka orchestrionu. Z toho jsem měl úplně nejlepší náladu hlavně na začátku, kdy navodila atmosféru před tím provázením.

plakát

Hnízdo (2020) (seriál) 

Teda bratia, to je pecka. Málokterý seriál v současnosti natočený mne zaujme. Samé telenovely, nekonečné blbosti atd. Tady už je toho napsané tolik, že bych možná psal podobné. Přemýšlel jsem i o 5*, ale jedno kritérium pro 5* je u mne touha shlédnout znovu. A nejsem si jistý, že to budu chtít, protože člověk už ví, jak to bylo a dopadlo. Ale nevylučuji to a vy teď nevíte, jak to dopadne, zda u mne bude příště a 5* a nebo to zůstane takto. To nic nemění na tom, že tohle bylo velké a velmi příjemné překvapení celkovou kvalitou. A těšil jsem se na další díl, jako u máločeho. A proto se nedivím těm, co dali 5*.

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Možná jsou ty 2* málo, herecké výkony byly standardně dobré. Ale k čemu to, když v celé minisérii mne zaujalo asi nejvíc krmení kočky ve třetím díle! Podle jména Mareše ve scénáři jsem čekal zase nějakou odnož skutečných případů 1. odd nebo devadesátek a ne nováckou kriminálku, na které se zásadně nedívám, protože mne nudí a beru jedině něco z nasazené laťky výše zmíněných případů a to nejlépe dle skutečnosti. Nejlepší věci totiž píše život a přepsal je pan Mareš. Ale tady ten život chybí. Sorry tohle mne nudilo - ztráta času.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Dámy promiňte mi tu úvahu. Kdyby byly ženy jako tento pes, jak by se změnil svět?

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Já mám dobré ráno, když mají jiní poledne. A stejně tak se mi posunul zájem o tento seriál. Začalo to nesměle a jako že nic moc. Až do myslím 5, 6 dílu jsem to měl jako oddychovku a když jsem začal (trochu) bavit tak seriál a režisér zemřel.

plakát

Zlatá labuť - Epizoda 3 (2023) (epizoda) 

Po třetím díle přemýšlím, jestli se na to nevyzlatit. Nepozlatit tuto příliš pozlacenou telenovelu. Už je to na mne příliš pozlacené pozlátko.