Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 2
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (636)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dobrých českých komedií je jako šafránu. Povětšinou člověk narazí na nějakou píčovinu, kde Langmajer prošťouchává dírky. Tato komedie rozhodně nepřichází s jakkoli invenčním nápadem. Nicméně ji zachraňuje kvartet vtipně napsaných postav, které jsou navíc z většiny dobře zahrané. Je úplně jasné, že žádný divák po měsíci nedovede říct, o čem to vlastně bylo. Zásadně tomu schází nějaký zapamatování hodný moment. Nějak vám to všechno u sledování ale moc nevadí, protože se jedná o vtipnou komedii s velmi příjemným spádem, která moc nenudí. A více asi od podobného snímku nikdo ani nečeká. [70 %] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pořád dávám českým komediím šanci. Pořád to nevzdávám, že se konečně někomu podaří natočit něco fakt super. A pořád jen smutně konstatuji, zase neee. Jako komedie to nefungovalo, jako drama také ne. Koukat se ale na to dalo a oproti soudobé české konkurenci je to lepší průměr. Může za to plejáda známých a oblíbených herců a to i v minirolích. Martin Pechlát to celé táhne a byl zvolen výborně. V těch zlatých šatech s parukou mne ještě bude asi dlouho strašit. Už jsem chtěl zaplesat ač ho mám rád, konečně film, kde nehraje Langoš... A pic, už tam byl. Jinak další film pro čtyřicátníky co mají tu svoji krizi. Jeden má to, druhý ono, lehce si to závidí, ale nikdo neví co by vlastně chtěl, jejich momentální stav ať už v intimních životech či pracovní je ubíjí a oni cítí, že potřebují změnu. Nápad s úkoly byl celkem zajímavý, ale dalo se z něj vytřískat víc. Závěr docela potěšil, někdy vás nějaká událost nakopne k opravdu velké změně, nebo udělání něčeho co už jste dlouho odkládali. Jo, kde ty loňské sněhy jsou řekl si asi Hartl a řekne si to nejeden divák. Ona je vlastně klika už jen z dob studií mít takovou partu přátel podobné té z filmu. Partu co zestrárla, zešedivěla, přibývá jí vrásek a leckomu ubývá vlasů, která tu ale stále je. Kdykoliv. Už jen to je obrovská výhra. Já takovou mám! Dávám za 3 úkoly. * * * ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nikdy se nezavděčíš všem a zejména české filmy v tom mají dlouhou tradici. Tady ale zas jednou svítí červená a přitom se nacházíme v rámci poklesle komediálního žánru. Tento film s malinko krkolomným názvem, na který si stále nemůžu zvyknout, je však vysoustružený k dokonalosti, přesně tak aby se smál celý sál. Což se dělo v hojné míře a ze začátku to na mě až tak dobře nefungovalo. Následně ale timing jednotlivých gagů fungoval více a více a v momentě, kdy Patrik Hartl zahrál na značně vážnější notu, měl mě úplně v hrsti. Hlavně, pochopitelně trochu nesourodá, čtveřice je vybrána naprosto dokonale, všichni herci perfektně pasují do svých archetypů a je opravdu obrovská zábava se na to koukat. Samozřejmě to v rámci kinematografie není nic extra hodnotného, ale musím to zkrátka zdůraznit u českého filmu, kdy jsem něco podobného cítil naposled u Žen v běhu. Deníček moderního fotra promine, vzal by si na bedra těžkou konkurenci, která jej uzemnila. Filuta Mádl ovšem pokryl obojí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hartlův snímek vypráví vcelku umným způsobem o čtveřici přátel, kteří se dostavili ve svých životech do stanice Krize nad Středním Věkem, přičemž se snaží s touto nechtěnou, ale takřka nutnou zastávkou vypořádat. Každý člen ústředního kvarteta měl svůj životní příběh se zásadním problémem a jejich herečtí představitelé se do svých postav opravdu skvěle vžili - nejvíce mě rozhodně zaujal Hynek Čermák, těsně v závěsu za ním Martin Pechlát. I když má film v profilu komediální žánr, nabízí hodně dramaticky laděných scén, v nichž se ústřední čtveřice snaží popasovat s "dospěláckými" problémy za využití dětinských výzev a "soubojů v hecování". První výzva mi úplně nesedla, avšak ve zbytku jsem byl s dramaticko-komediální výstavbou filmu spokojený. Na české poměry nadmíru uvěřitelný film s civilními hereckými výkony a neprvoplánovým dějem. P.S. Docela jsem čuměl, kolik se ve filmu mihlo známých hereckých tváří. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komedie o trablech středního věku u mužů, která je natočena pro ženy. Na dané téma existují bláznivé komedie i depresivní dramata a Prvok ... se je snaží zkombinovat. Za mě neúspěšně a nezajímavě, přestože herecká skvadra nebyla z nejmarnějších ale scénář a neinovativni režie vše shazuje a veškeré zobrazené trable nemají čím rozesmát ani dojmout. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Hynek Čermák (Tečka) zde po většinu času filmu nosí bundu Artaxes Soft-Shell od výrobce Pentagon tactical. (Winster)
  • V jednom rozhovoru režisér filmu Hartl prohlásil, že je přesvědčený, že film je lepší než knížka. (ČSFD)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama