Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (374)

plakát

Kniha života (2014) 

Vtipné, animačně ojedinělé, příběhem neurážející pohádka o lásce a o tom, co vše jste ochotni udělat pro to, abyste v sázce vyhráli. A o rodině, o cestě za svým snem a přáním. A mně se to prostě líbilo. Melodické, hudebně velmi příjemné. A bavilo mě to. Nevím, jestli je to pro děti, ale já si v tom to svoje našel. Děkuji.

plakát

Lucy (2014) 

Otázka, jak by to vypadalo, kdybychom naši mozkovou kapacitu využívali z větší části než nyní, už byla položena dávno. Luc na to dává své vysvětlení. Prostřednictvím Lucy, respektive Scarlett. A jak s tím "žít" jí pomáhá charismatický Freeman. Jenže jen do chvíle, kdy Lucy začne učit jeho. Bylo to zvláštní, ale tohle "vysvětlení" se mi líbí - hlavně jako argument, proč nemusím vědět všechno. Protože všechno ví jen .... Lucy!

plakát

Píseň moře (2014) 

Další ukápnutí slzy (no dobře, na konci to byly teda potoky) u animovaného příběhu, který díky svému žánru, hudbě a provedení, zanechá krásně na duši. Tomm Moore už podruhé v mém žebříčku zabodoval. Jiný příběh, jiná doba, podobné emoce.

plakát

Velká šestka (2014) 

Ježíš, já jsem si to zase užil. Ale hrozně nečekaně. Tahle budoucnost, celý ten příběh, nejlepší robot ever (sorry Číslo 5) a emoce. Já miluju, když mi animovaný film hraje na city jak brnkálista na kytaru. Chci zvolat: Auuuuuuuuuu!!!

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Singer svým X-menům rozumí ... a ten slastný pocit je vidět, všechny, byl k nezaplacení. Budoucnost temná tak, že by se dala krájet a vše záleží na jednom jediném výstřelu. Milované charaktery, o které jsme nikdy nechtěli přijít a které ve "trojce" zahynuly. Ale s tímto údělem, který prožívají "mutanti", umím žít a jejich důvodům, proč tak jednají, rozumím.

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) 

Když u snímků, které se pyšní zařazením "pohádka", trpím jako pes, pak musím říct, že tady jsem měl sílu dokoukat to jenom proto, abych viděl, kam až se trapnost může dostat. Preisse mám rád, ale naprosto nechápu, proč jeho postava musela celou dobu něco žvatlat italsky (nebylo mu navíc rozumět a nemyslím si, že děti chápou, co říkal), proč postava pana krále byla tak hloupá, až by se z toho Hloupý Honza rděl a Bohdalka byla tak otravná, podobně jako tulák Vojta, že jediný, kdo mi tam připadal sympatický, byli ti sirotci u pana hospodského. Nedomyšlené dialogy, nelogické jednání. Fakt se divím, že jsem nedal "odpad".

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Výraznější posun ve všech oblastech, ale především ve zpracování příběhu k lepšímu. Tady už hraje napětí přesně na ty struny, které má, a výsledkem je akční podívaná a vžití se do této reality, kde se postupně odkrývá nejedno tajemství. Síla revoluce, potřeby změny a pádu stávajícího režimu na vás dopadá tak silně, že máte chuť se do toho taktéž zapojit. 2,5 hodiny uteklo jako voda a na pokračování je zase důvod se těšit.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Takže cukrovkáři se jako malí ládovali sladkostmi? No, mělo to své světlé i temné momenty, nějakou tu hlášku navrch, stupidní činy. Ale ten příběh mohl být víc ... promyšlený. Přesto to mělo něco do sebe. Ale chodit po lese a volat na dospělého chlapa "Jeníčku" je stejně legrační.

plakát

Království lesních strážců (2013) 

Vtipnými momenty byl rozhovor s octomilkou a slimák se šnekem. Jinak byl potenciál celkem promarněný. Ale já tyhle ekologicky smýšlející filmy celkem můžu. Takže máme zase rádi přírodu, dupáci, ok?

plakát

Ledové království (2013) 

Hodnocení 3*, ale jednu navíc pro Olafa :) jinak otravná Anna a zbytečně melodramatická Elsa. Jinak to mohlo být lepší .... :)