Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Woody Allen

Protože i přes to, že jeho filmy nepřinesly formálně do světa filmu nic nového, je pro mě král. Zabývat se celý život lidskými vztahy, točit o nich tak detailně, promyšleně, tragicky, a přesto s nadsázkou. Co je důležitější než tohle? To je Woody Allen.

Ingmar Bergman

Pubertu jsem trávila s ním. Ve třinácti jsem poprvé viděla Lesní jahody a uvědomila si, že asi opravdu nebudu já a svět kolem mě pupkem vesmíru. Nevím s kým jiným bych dokázala trávit u televize pět hodin v kuse (Fanny a Alexandr), aniž bych se nudila či přemýšlela nad něčím jiným. Filmy, na který nedám dopustit: Lesní jahody, Podzimní sonáta, Fanny a Alexandr, Sedmá pečeť, Persona, Po zkoušce.

François Truffaut

Neuvěřitelně sympatická postavička. Cit pro záběry a hloubku svých protagonistů, vstřícné vypravěčské postupy a skvělá spolupráce s melancholickými skladbami  Georgese Deleruea, to všechno dělá jeho filmy neobvyklými a divácky oblíbenými. Nejbližší jsou mi na jeho stylu sugestivní kamerové záběry, překrásná hudba a vcelku ohrané motivy, obohacené však o propracovanost psychologie postav. Jules a Jim jsou sen. Místy zlý, ale neuvěřitelně půvabný.

Lars von Trier

Mega úchylák. Bez diskuze. Sebere mě každý jeho druhý snímek: takže např. Antikrist - NE, Idioti - ANO, Tanec v temnotách - AŽ TOLIKO NE, Prolomit vlny - ANO, Evropa MOC NE, Melancholia JEDNOZNAČNĚ ANO..

Martin McDonagh

Jeden z nejlepších současných autorů divadelních her, které jsou..Pane Bože..naprosto, naprosto geniální! Škoda, že se divadlu již nevěnuje, a i přes to, že na jevišti jsou mi jeho psychologická dramata bližší, ani ve filmech nezklame. Jeho vulgarita a černý humor oscilující na hraně s morbiditou je vybroušený a nikdy ne samoúčelný. 

Roman Polański

Pervert s velkou fantazií a režisérským umem. Vzpomínám si, když jsem ve 14 viděla Hořký měsíc a následně Hnus. Líbilo se mi to a připadala jsem si zvrhle. Také jeden z režisérů, na nichž jsem dospěla.

Jan Svěrák

No tak! Člověk, který je schopen natočit Obecnou školu, Vratné láhve a KUKY SE VRACÍ, je genius! :)