Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Samotáři

Samotáři (2000)

Ať se propadnu k Hančiný histerický matce, jestli tohle není jedna z nejlepších českých komedií ze života pražských třicátníků konce milénia všech dob! Výborné herecké výkony i od herců, které jsem do té doby neznal, nezapomenutelné hlášky ("Vy ten život nežijete, vy ho jenom krájíte!" "Vždyť hoříme! - Vůbec ne, naopak" "Ty jo, co je to za město?"...), skvělá hudba (hlavně ta instrumentální), nápaditá mozaika jednotlivých postav, která se skládá a zase rozkládá na prvočinitele. Nic víc od českého filmu nežádám! 5*

Světáci

Světáci (1969)

"Když Praha za noci zazáří neonem, není mi pomoci, já volám Pojď, honem! Vrhnu se do saka a bílý košile a s gustem čmeláka jdu mlsat svět!" Čili světácký koncert herců "staré gardy".

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Pozor, komentář obsahuje sentiment a osobní prožitky nevstahující se přímo k filmu! Nezapomenutelné zakončení prvního dne mého druhého života. Severní Švédsko, zima, -25°C. Projížďka sněžným skútrem po zamrzlém jezeře, táborák v nekonečném lese, sauna (rozdíl in/out cca 100°C), steak z losa... A pak film Útěk do divočiny, skoro stejné divočiny, jaká je v tu chvíli všude kolem. A v něm nepovedený steak z losa. Kouzlo nechtěného, které pro mě z tohoto snímku dělá jeden z nejzásadnějších filmů mého dostavadního (druhého) života...

Volný pád

Volný pád (1993)

Uuuáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá....... BUM! Volný pád může trvat relativně dlouho, ale vždycky končí dopadem. A na mě tenhle film dopad měl.

Desperado

Desperado (1995)

Pro mě kultovní film, kde jsem ještě všechna filmová klišé schopen tolerovat a považovat za vtipné. Nádherně přehnané akční scény, nesmrtelný anděl pomsty s kytarovým pouzdrem plným zbrojního arzenálu, krásná a sexy knihovnice, potetovaný zabiják s noži a strašně moc zlý velký bráška. A do toho přijde Tarantino a řekne vtip o chcaní v baru a Buscemi dělá Banderasovi PR manažera. Takže tenhle filmeček rozhodně neberte vážně, uvolněnte se a bavte se, co hrdlo ráčí!

Saturnin

Saturnin (1994)

Tenhle český skvost jsem se dal nezi nejoblíbenější filmy zejména proto, že je to snad jediný film, který se v mých očích vyrovná své knižní předloze. Neumím si představit lepšího Saturnina než Oldřicha Víznera, tetu Kateřinu než Janu Synkovou či Milouše jako Petra Vacka. A ostatní nejmenuju jen proto, že jsem línej psát - znáte to "Mnoho psů, zajícova smrt". Ale nechval den před večeří! Nádherná atmosféra první republiky převedená na plátno, humor suchý až anglický a pěkné herecké výkony. A nezapomenutelné hlášky! Asi si podám inzerát na šikovného a ztřeštěného sluhu... :-)