Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční

Recenze (618)

plakát

Městečko Twin Peaks - Cesta k Černému vigvamu (1991) (epizoda) 

Dale Cooper možná začíná chápat důvod, pro který Windom Earle skutečně přijel do Twin Peaks, Earle je ale o krok napřed a netrpělivě se hrne za šancí ovládnout zlo. Naopak Benjamin Horne se stejným fanatizmem šíří kolem sebe dobro, ať to stojí, co to stojí. Černý vigvam čeká, stejně jako Miss Twin Peaks čeká na svou královnu. Starosta to před závěrečnými titulky shrnuje docela trefně: "Něco je tu špatně..."

plakát

Městečko Twin Peaks - Variace vztahů (1991) (epizoda) 

Je vidět, že si Windom Earl nechává na každém svém tahu náležitě záležet. Ostatně sliboval, že mnoho lidí zaplatí za to, že si Cooper nechává v šachové partii radit, takže si může udělat jeden zářez. Jeho zadumaný pohled následovaný úsměškem, když pozoroval Coopera a Annie, vyvolává otázku, jak se to jejich vztahu dotkne. Každopádně tento díl nabízí trochu více vyšetřování, děj se posunuje do finále, které bude možná spojeno s Miss Twin Peaks, možná s černým vigvamem a možná že s obojím...?

plakát

O pasáčkovi a labutích princeznách (1968) (TV film) 

Krapet naivní pohádka ve velmi strohých kulisách (snad tři či čtyři?), navíc vzhledem ke krátké metráži musí vypomáhat vypravěč. Krom toho mám Sloupa spojeného se zápornými charaktery, takže vidět ho v této roli bylo pro mě překvapením.

plakát

Městečko Twin Peaks - Na křídlech lásky (1991) (epizoda) 

Špetka hororu, kus tajemna, jeden díl komedie, skvělé herecké výkony a báječná hudba - užívám si tenhle díl, který pomalu směruje druhou sérii do finále. Zatímco šerif po ztrátě Josie sleduje Coopera a rozkošnou Annie, Windom Earl je stále o krok napřed. Banzai!

plakát

Městečko Twin Peaks - Rány a jizvy (1991) (epizoda) 

V hlavní roli tentokrát ohrožená lasička. Sice prý není nebezpečná, na druhou stranu, to obecenstvo potřebovalo nakopnout. Naše krásky z Twin Peaks doplní Annie, když nás minule opustila Josie. Příběhy jednotlivých postav jsou v tomto díle posouvány a rozvíjeny, byť vyšetřování vázne a Windom Earl coby mistr převleků si dělá co chce...

plakát

Městečko Twin Peaks - Otroci a páni (1991) (epizoda) 

Rozvíjení mnoha dějových linek, z nichž ta Jamesova coby opraváře jaguára se chýlí ke konci (a bohužel neměla nižádnou souvislost s hlavním dějem). Leo si pořídil nového šéfa, Jossie se tomu naopak brání, Cooper si pořídil šachového poradce, neboť partie s Windomem Earlem bude mít nejspíš nepříjemné vedlejší efekty. Ale zase - ve které knize či filmu mají šachy tak důležitou roli?

plakát

Městečko Twin Peaks - Prokletá (1991) (epizoda) 

Ať už to s cenou vajec souvisí více či méně, pár hlášek z tohoto seriálu si pamatuji i po třiceti letech. Závěr tohoto dílu je skvostný a klidně bych zde založil nové (první?) vlákno diskuze, která z trojice "zachráňkyň" je ta nejlepší. Fabecc je pro Shelly, tady nelze mířit vedle, já hlasuji pro Audrey.:)

plakát

Městečko Twin Peaks - Dvojí hra (1991) (epizoda) 

"Já nechci mluvit, já chci střílet!" - jedna z mála vtipných hlášek, protože tento díl se nese apriori na vážné vlně a rozehrává velké množství příběhů. Na scéně se konečně objevuje hlavní padouch druhé série poté, co náš Lazar vstane, aby se pomazlil se svou manželkou. Tenhle díl se mi obvzláštně líbil. (96%)

plakát

Městečko Twin Peaks - Šach Mat (1991) (epizoda) 

Řekl bych - takový přelomový díl druhé série. Ze scény odchází charismatický Jean Renault, aby ho bryskně nahradil hlavní záporák Windom Earl. Vypíchnul bych zábavnou výměnu názorů mezi Nadine a Hankem, nebo zajímavý proslov Jeana Renaulta, ale to pravé ořechové přijde až na závěr - Leo a Shelly, poté nový tah Windoma Earla... Zároveň je třeba vyzdvihnout i začátek v podání majora Briggse. Tohle je skutečně něco víc než nadprůměr, dávám zasloužené čtyři hvězdy.

plakát

Městečko Twin Peaks - Černá vdova (1991) (epizoda) 

Dale Cooper objeví "mrtvého psa" a zároveň Audrey skóruje a vyrovnává na 1:1. Že by se náš agent dostal ze sevření? Duchovny, který údajně stále nosí pánské slipy, byť pod ženskými šaty, mu v tom bezpochyby pomůže. Trochu méně zábavná linka se týká Jamese coby opraváře Jaguára a Mika, který se stále snaží unikat před útlou ženou, která ho bije... Závěr okoření trochu tajemna v podobě majora Briggse, který se navrací - odkud? Že by z bílého vigvamu?