Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (9 997)

plakát

Menu (2022) 

Kritika snobů a luxusních restaurací ve zvláštní kombinaci černé komedie a hororu. Film má největší sílu, když divák neví o čem bude a hlavně ve výborném výběrů herců v čele s chladným Fiennesem. Našla by se celá řada lépe zvládaných filmů z podobného ranku, ale bavil jsem se dostatečně dobře, abych odpustil ne úplně zvládnutý konec i to, že je divákovi vše servírováno až moc okatě.

plakát

Bílý šum (2022) 

Téma světové katastrofy v uloudané konverzační komedii s dramatickým podtoném. Není to vtipné, není to napínavé, nemá to poutavé dialogy a postavy jsou divákovi dost ukradeny. Nevím co vedlo Noaha Baumacha, který před časem přinesl vynikající konverzačku o rozpadu manželství k tomu, aby natočil něco takového.

plakát

Matilda Roalda Dahla: Muzikál (2022) 

Nevím proč v dnešní době křísit film, který byl už v devadesátkách hodně podivný a pro děti nezajímavý. Navíc v muzikálové podobě s nijak zajímavými hudebními čísly.

plakát

Hellraiser (2022) 

Překvapivě kvalitní uchopení kultovního hororu v novém století. Pomalý a překvapivě málo brutální horor, sázející více na atmosféru a postavy než laciné bafání.

plakát

Loganova síla (1979) 

Chuck Norris ještě s image "sedmdesátkové" pornohvězdy, v hodně laciném akčňáku, který je takovou reklamou na školu karate.

plakát

Jack Ryan - Season 3 (2022) (série) 

Třetí sezóna se asi nejvíce přibližuje knižním a filmovým předlohám, přestože je hlavní hrdina spíše Jason Bourne než Jack Ryan. Zároveň je určitě nejslabší a zasazení do českých reálií a odkazy na současnou válku na Ukrajině, jsou dost na sílu a ani tuzemského diváka dostatečně neuspokojí a Česká republika je zde spíš pro smích. Naštěstí se dost střídají lokace a divák má pocit, že se neustále něco děje, přestože by se vše vešlo do stopáže celovečeráku.

plakát

Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem (2022) (seriál) 

Dost na efekt, ale jinak inspirativní a až filmově natočený dokument na téma, jak dosáhnout dlouhověkosti a dlouhého zdraví. Chris je dostatečně charismatický a tak všechny jeho výzvy prožíváte s ním a možná se i necháte přemluvit, některou z nich zkusit.

plakát

Buko (2022) 

Příjemné, neurážející adekvátně zahrané, možná zbytečně dlouhé.

plakát

Bledé modré oko (2022) 

Kdo zná tvorbu Scotta Coopera, ví že netočí divácky přívětivé, ale zase pořádně atmosférické filmy. Bledé modré oko je pomalou, mysteriózní detektivkou s pokulhávajícím scénářem a odtažitými postavami. Zato s parádní atmosférou, která dokáže bez problému vtáhnout a i přes opravdu pomalé tempo, udržet diváka až do konce, přestože nebude uspokojen tak, jak by si asi přál i přes závěrečný zvrat.

plakát

Pět dní v nemocnici Memorial (2022) (seriál) 

Vtahující série dle skutečných událostí, který v těch nejlepších chvílích připomene bezchybný Černobyl (který je ale samozřejmě o kus dál). Velice napínavé vyprávění o ničivé povodni, která na pět dní uvezní New Orleanskou nemocnici a všichni si sáhnout nejen na dno ale budou muset zajít ještě dál, aby se postarali o desítky svých pacientů, z nichž určitě ne všichni mohou přežít. Poslední tři díly, které se soustředí na vyšetřování, postrádají napětí a nálehavost a možná by šli skrouhnout na díly dva, ale jinak velice poutavé a profesionálně natočené i zahrané.