Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (6)

plakát

Opustit Las Vegas (1995) 

Šel až mráz po zádech ze sledování člověka zhrzeného životem, který se rozhodl skoncovat s ním tak, že se upije k smrti. Je pro mě nepochopitelné, proč se svou bolest nesnažil řešit, proč rezignoval i přesto, že našel někoho, kdo ho miloval i přes to všechno a byl ochoten mu podat pomocnou ruku. Nicolas Cage zde podal jeden z nejlepších hereckých výkonů své kariéry.

plakát

Výměna (2008) 

Naprosto neuvěřitelný příběh matky, které se ztratí dítě a prožívá muka, která si (rovněž jako matka) dovedu představit. Nejděsivější na tom je, že příběh je podle skutečnosti, a podle toho, co jsem si k tomuto případu zjistila, si myslím, že se Eastwoodovi podařilo zachytit vše velmi reálně. Naprosto zarážející je především jednání policie, která kvůli prestiži neváhá uvrhnout matku (Angelina Jolie) do blázince, jen aby skryla svou chybu před dotíravým tiskem.

plakát

Všemocný (2011) 

Teď se nám může podobná "pilulka" zdát jako sci-fi, ale je dost možné, že časem něco alespoň podobného existovat bude. Dokážu si ale představit, že nic dobrého nepřinese, spíš se projeví mocnářství apod., přesně tak, jak vyobrazil film.

plakát

Lid versus Larry Flynt (1996) 

Pozoruhodný příběh obyčejného člověka, který dostane jednoduchý, ale dosud nevyužitý, nápad a postupem času se dostane ze dna až na samotný - leč kontroverzní - vrchol showbusinessu. Jakmile se však dostane na zmíněný vrchol, dostane od života ráno.. a to doslova. Jak už to v podobných osudech bývá, vše jde od desíti k pěti a musí začít od znova. Alkohol, drogy a odloučení od ženy sehrají svou roli a zůstává jen na Flyntovi, jak se vypořádá se ztrátou manželky.

plakát

Láska a jiné kratochvíle (2009) 

Velice se mi líbilo, že snímek pojednává o životní situaci, která teoreticky může potkat každého. Z filmu číší bolest, kterou hlavní hrdinka Emilia (výborná Natalie Portman) prožívá po ztrátě svého miminka pár dnů po jeho narození. Je pozoruhodné vidět vývoj této postavy, jak se vyrovnává zprvu se zlostí na sebe i okolí a jak se pomalu (i když obtížně) začíná vyrovnávat s danou situací a nakonec i najde cestu k nevlastnímu synovi.