Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (798)

plakát

Bez návodu (2013) 

Tenhle film mne mile překvapil. Je to film, který ale vyžaduje dospělého diváka. Dospělého citově. Hlavně ne umachrovaného cynika... Netuším, kde někteří viděli ve filmu v první půlce crazy komedii. Film je drama od samého začátku. To, že se objeví pár vtipných okamžiků... To je prostě život a komedii to z něj ještě nedělá. To, že se časem vtip vytratí, vyplynulo jednoduše z vývoje situace. Na mne film působil vyváženě, akorát prostě k závěru gradoval, což by správně vyprávěný příběh měl dělat. _________________________________________________________________Zdejší pisatele komentářů bych poprosil, že když už píší spoilery, ať to na úvod svého komentáře uvedou. Bývalo to tady dobrým zvykem.

plakát

Běženky a kapři (2016) (TV film) 

Těmi 5* si dělám stejnou srandu jako si tvůrci tím filmem dělají srandu z diváků. Béčkové porno má lepší scénář, režii i herecké výkony... :-D Pokud někdo hledá nelogičnosti scénářů, tak tady je to jedna velká nelogičnost za druhou. Vážně jsem se u toho dost nasmál, ale je to i intelektuální film, protože mě donutil k zamyšlení. Celou dobu jsem si kladl otázky jako např. Jsme skutečně ty nejinteligentnější bytosti na této planetě?

plakát

Bílý tesák (1973) 

Nádherný film mého úžasného dětství.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Taková pěkně natočená nelogická brainwash reklama na US NAVY. Rádoby vlastenecká propaganda plná občanského motivačního patosu... Film by měl být omezen do 90 IQ. Rozdíl mezi soudruhy ze CCCP a soudruhy z USA je ten, že průměrný divák v CCCP věděl, že podobné filmy jsou sračka a šel na podobný náborový film do kina jen v rámci povinného školního představení. Kdo ale nutí chodit do kina na takové úlisné zhovadilosti amerického diváka, a kdo nutí Berga točit podobný odpad? To fakt netuším. Plovoucí muzeum s palivem a ostrou municí obsluhované senilními důchodci, to už chce IQ tak 70 a míň... Výborný komentář Marigold a KevSpa. +1* za AC/DC.

plakát

Bitva o Hill 60 (2010) 

Skvěle udělané válečné drama. Neotřelé herecké výkony. Neokoukané tváře. Pro mne jako člověka pohybujícího se celoživotně v hornickém prostředí navíc jako bonus právě hornické prostředí (hvězdička navíc) Z válečných filmů řadím u sebe k nejlepším filmům jako např. Četa, Nepřítel před branami, Stalingrad, Na západní frontě klid, atd..

plakát

Bitva o Inčchon (2016) 

Jako... Šlo to vydržet, ale ten patos a černobílé charaktery byly na úrovni sovětských filmů 70.let. Liam tam byl do počtu, a kdyby tam nebyl, tak by to bylo asi jen ku prospěchu věci, protože patos z jeho role přímo stříkal a zdaleka všechny převyšoval. Jeho texty byly na úrovni motivačních sraček šéfa nějaké sekty. Nejlépe napsaná role, celkem slušně zahraná, byla ta hlavního záporáka.

plakát

Bitva o Ostravsko 1945 (2019) 

Pěkně provedený dokument ostravské regionální TV Polar, který se snaží v rámci možností být objektivní a snaží se upouštět od politických komentářů á la "viděno očima dnešních dní".

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Tak zmateně natočený film, aby člověk pohledal. Pokud vám jde jen o střílení, asi se film bude líbit. A ten US patos mi připomíná sovětské válečné filmy 70.let, jenže tenkrát jsme se tomu smáli. Dnešním mladým to ukazuje hrdinství. Ed Haris naštvaně komentuje bombardování civilních Číňanů Japonci, což sice lze pochopit, ale ne poté, co před pár hodinami pustili náklad pum z těžkých bombardérů na Tokyo. To působí poněkud podivně. Chyb plno. Ve velitelství mapa na zdi Atlantskeho oceánu... No nevím, jsou ti filmaři fakt tak blbí, mě o to měla být nějaká mnou nepochopení symbolika?

plakát

Bitva v Ardenách (1965) 

Stupidní propagandistická historicky falešná slátanina. Pattona vydávat za Tigera II je silná káva. A mnoho dalších historických nepřesností dělá z toho snímku jedno z nejhorších valecnych dramat vůbec. Horší snad už byl jen Fury.

plakát

Black Widow (2021) 

Marvelovky a podobně slátaniny moc nemusím a tohle je feministická královna slátanin.