Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (9)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Pro mě se jedná o nejlepší film, který kdy byl natočen, ovšem také nejsmutnější. Nedovedu si představit, jak lépe by se dalo na filmové plátno promítnout nepředstavitelné utrpení Židů a stejně tak neuvěřitelně bestiální krutost nacistů. Vynikající herecké výkony, hudba i černobílé provedení dojem z filmu jako takového jen umocňuje.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Vynikající dílo Stevena Spielberga, které věrně zachycuje obraz bojiště 2. světové války. Scéna vylodění na plážích v Normandii je až nepopsatelná. Musím také pochválit herecké složení, kameru i hudbu...to vše a mnohem víc podtrhuje realističnost tohoto filmu. Myslím, že je také nezbytné zmínit, že děj filmu o hledání ztraceného vojáka není zcela smyšlený, ale inspirovaný skutečnou událostí, která se odehrála během největšího válečného konfliktu v dějinách lidstva.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Dle mého názoru jednoznačně jeden z nejlepších válečných filmů. Boje uprostřed hlavního města Somálska mezi americkou armádou a somálskými milicemi jsou zde zobrazeny neuvěřitelně realisticky. Rychlé tempo filmu, Zimmerova hudba a spousta dalších prvků dělá z tohoto filmu jedinečnou záležitost.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Skutečně nádherná a precizní záležitost, v níž je vše důkladně propracované, od výběru herců (Oscar pro Toma Hankse byl více než na místě) přes výborně zvolené písně až po celkovou úpravu jednotlivých scén. A samozřejmě nelze opomenout zručně zprostředkovanou myšlenku, že v životě můžeme dokázat cokoliv, nehledě na to, na které startovní čáře ve srovnání s ostatními začínáme.