Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (240)

plakát

Morke (2005) 

Napnutá jak kšandy jsem byla... od začátku až do konce. Tenhle film je zářný příklad toho, že i za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Dle mého je to dokonce herecký a scénáristický megakoncert. Hodně zahuštěná a sugestivní atmosféra, nenásilná a přitom všeprostupující dramatičnost, výborná kamera a obrazová stránka filmu vůbec... Navíc neustálý dějový vývoj - doslova prošpikovaný zvraty, ale přitom ne po povrchu se klouzající úprk. Velké nadšení. PS: v zařazení do žánru mi tak trochu chybí "Psychologický" - nejeden milovník onoho "žánru" si na tomhle smlsne.

plakát

Ona (2013) 

Čekala jsem, že tenhle příběh bude za vlasy přitažená růžová knihovna, ale ve skutečnosti je až mrazivě blízký realitě - nejen té budoucí. Sociální (ala "intimní") deprivace, pohodlnost (lenost?), touha po dokonalosti a podvědomá potřeba pocitu sounáležitosti nás ve spojení se stále širšími možnostmi technologií vedou na cestu, které nejspíš není vyhnutí...

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Oceňuji především sociální podtext Aliho revolučního přístupu ke kritice naší společnosti. ;0P

plakát

I Fink U Freeky (2012) (hudební videoklip) 

... upozornuji, že hodnotím video, ehm.. =)

plakát

Barbarella (1968) 

Hledáte něco pompézního? Vypněte nároky intelektuálního charakteru a s chutí do toho...

plakát

Děti nosí Santa Claus (1999) 

Velká "rodinná" konverzačka, která si celou dobu udržuje šťávu, tempo, vtip a spád. Civilní vtipné "drama" o společenství, kde sice "kámen š*kal cihlu", ale nepostavilo to mezi ně zeď.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Jedno z nejlepších a nejpropracovanějších fantasy současnosti. Fantazijní, snová a tajemná pohádka... rafinovaně snoubená s drsnou realitou, ze které je třeba utéct, aby se dalo přežít. Navíc úžasné masky, triky a aranže, strhující atmosféra.