Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Možná jsem chtěl příliš a to se mě osobně vymstilo.Chladné a deprimující severské režijní kousky jsou vždy zárukou kvality,jenom mě zrovna tady snímek nevtáhnul sebou do vesnice Mørke jak bych si přál.Ústřední dvojice se už setkala v jiných filmech a je hlavní devizou celého snímku,ono taky čeho jiného.Hudba sice krásně podkresluje ilizu starýho venkova,což je hezký a tou atmoškou.Novinář/detektiv Jakob co chce přijít na kobylku,proč zemřela jeho sestra Julie,se vydá do vesnice a začíná vyšetřovací část až do konce.Dalo by se posuzovat,jestli tento film není čistě kriminálním,bohužel postav je příliš málo a člověk aby si vybral toho kdo za všechno může je víceméně 50/50.Když bych řeknul,že víceméně,kdo je nejvíc vidět na plátně,vrah to není,tak tady se šachistovi podlámou kolena :)Místama mě přišla i trochu triviální scénka o blbcovi(Jakob se zaparkovaným autem u statku),místama převrácený styl Colomba,který se chce vrátit snad 4krát domů a furt to nejde a další berličky s né moc zajímavých finišem na jezeru,který mě tedy přišel až už moc amerikaniše.Pěkných 70%. ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

Napnutá jak kšandy jsem byla... od začátku až do konce. Tenhle film je zářný příklad toho, že i za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Dle mého je to dokonce herecký a scénáristický megakoncert. Hodně zahuštěná a sugestivní atmosféra, nenásilná a přitom všeprostupující dramatičnost, výborná kamera a obrazová stránka filmu vůbec... Navíc neustálý dějový vývoj - doslova prošpikovaný zvraty, ale přitom ne po povrchu se klouzající úprk. Velké nadšení. PS: v zařazení do žánru mi tak trochu chybí "Psychologický" - nejeden milovník onoho "žánru" si na tomhle smlsne. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Milé zjištění, i Dánové dokáží natočit film, při jehož sledování se ani jednou nedostaví chuť ho vypnout. Sice se nedokáži ztotožnit s žánrovým zařazením. Thriller? No dejme tomu. Drama? Ani náhodou, pokud bych to měl hodnotit z hlediska realističnosti, tak bych musel jít na odpad. Naštěstí Morke je perfektní mysteriózní zážitek, kde celou dobu tušíte, na čem jste, ale pořád jste v nejistotě. Celé mi to připadalo takové kingovské a to já rád, městečko a v něm zábavně divné postavy, starý hotýlek, unylý hrdina, jen místo nadpřirozených bubáků jeden odpudivý Anker a strašně příjemná atmosféra. Žasnu. Tuhle mysteriózní pohádku se suicidálním přesahem si rád zopáknu. Navíc od Dánů nečekám převratné herectví, takže mě Lie Kaas s jednotným výrazem v ksichtě ani moc neiritoval. 80% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Silné téma, k tomu severská atmosféra a pomalé tempo, které ale nenudí a vy se snažíte s hlavním hrdinou tomu přijít na kloup. Opět to vyzdvihuje skutečnost, že Lie Kaas má z dětství obdobnou nepříjemnou zkušenost. Klobouk dolů, že do tohoto tématu šel. S koncem mám možná lehké problémy, ale celkově se to povedlo. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Temný film, korespondující se svým názvem. Tíživá atmosféra vás pohltí a do poslední chvíle netušíte, jak to dopadne. Kdo nese odpovědnost za smrt Jakobovy sestry a jaké jsou jeho (jejich) pohnutky? Variant je zde několik a v úvahu připadá každou chvíli nějaká jiná. Dobrovolný odchod, vražda nebo snad jen paranoia způsobená ztrátou... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama