Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (240)

plakát

Chraň i malá zvířátka (1998) 

Balovi se, bohužel, jeho retardace špatně věří... celkově působí hlavní postavy trochu přehnaně - jak v přehrávání, tak i ve vlastní volbě herců - hlavně otčíma, který vypadá jako drsný vyhazovač z drahého baru, co to dotáhl na mafiána. Sénáristicky slušný film, kde mi zážitek zhatili herci.

plakát

Stoker (2013) 

Síla estetiky je v tomhle případě velká, navíc to znělé piano... tváří se to velmi oduševněle, ale sovy nejsou tím, čím se zdají být.

plakát

Divoká planeta (1973) 

a Must See pro milovníky surrealismu, sci-fi, organic designu, futurismu, animace a visuálního ártu vůbec. Jemně hravá záležitost. S až psychedelickým zvukem. A ještě se tam filozofuje. :*)

plakát

Graffitiger (2010) (studentský film) 

Animované graffiti v reálnem světě. Kvalitní a nápaditý kraťas, kde mě teda bohužel lehce iritovala zvolená hudba (hl. v první polovině). JInak fajn oddechové pokoukáníčko.

plakát

Třída smrti (2013) (studentský film) 

Moc pěkně ztvárněný hororový animák - a český - víc takové tvorby u nás. Povedené spojení černobílé kresby ve stylu "tak trochu čmáranice", dostatečně scary soundtracku a parádního scénáře.

plakát

Zázračný svět (2013) (seriál) 

Pět hodinovek, z nichž každá je kouzelná. Nesouhlasím s (momentálně zde jediným) komentářem DaViDa 82, podle mně je tohle kvalitní série, která nám ukazuje přírodu v souvislostech - není to do hloubky kutající, supervzdělávající a extravědecký dokument, ale série, která má popularizační charakter, úžasnou obrazovou stránku, široký záběr, nadmíru zajímavý obsah a sympatický a očividně zapálený komentář Briana Coxe. Dotknout se mnohého v krátkém čase ještě neznamená, že výsledek nutně musí být povrchní. Tenhle dokument díky tomu ukazuje přírodu jako komplex - tak, jak bychom ji měli vnímat. Ke všemu je to fakt pastva pro oči.

plakát

Angel Heart (1987) 

Opravdu propracovaný film - vizuál i zvuk parádní, kamera i střih výborné, atmosféra hutná, strhující a mysteriózní... herci jsou skvěle vybraní a ve svých rolích působí přirozeně... je fakt, že pointa je poněkud prokouknutelná už v průběhu příběhu, přesto to byl kvalitní a zábavný filmový zážitek, který si udržel mojí pozornost od záčátku do konce.

plakát

Dogs Have No Hell (2002) 

Desetiminutová povídka, která je součástí souboru "Ten Minutes Older: The Trumpet" (Doporučuji určitě sjet celé.). Kaurismäki opět se svými oblíbenci... opět s příběhem individuí na okraji společnosti - se svou tragikou - v komickém podání.