Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (125)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Záchrana života najlepšieho priateľa prináša svoje "......" Nemám veľmi rád animáky ( teda čo sa hororov týka ). Dokonca nemôžem tvrdiť, že by ma tento snímok mimoriadne vystrašil. No v určitý moment som pocítil zimomriavky, s ktorými sa koľko ráz nestretnem ani počas celovečerného filmu. Príbeh výborný a najmä vďaka skvelému doprovod hudby, nadštandardne vyrozprávaný - 90%. ()

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Depresivní námět, pochmurná atmosféra celkového zmaru a neodbytný pocit tragického konce, a to vše ve období, které by mělo být pro každého člověka bezstarostným a nejšťastnějším v celém jeho životě - v dětství. Výborně napsaný scénář umocňuje perfektně padnoucí černobílá animace a znepokojivá hudba. A skvěle vypointovaný závěr je prostě jen třešinka na dortu, který je sice upečený k dokonalosti, ale na dětskou oslavu ho raději nenoste, mohli byste ji rozjásaným dětem pokazit. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si řekla, že se hezky předvánočně naladím na horor křesťanského svátku a jako uznávaný strašpytel jsem si pustila horor trvající sedm minut. No sakra, to se mi ale krutě nepovedlo. Je to strašidelné! Krátké a děsivé. Klika, že už nechodím do školy, protože jinak bych se tam po Vánocích nevrátila. ()

martasdas 

všechny recenze uživatele

Neskutečně atmosférický kraťas o sérii úmrtí ve školní třídě. Od začátku až do konce dech beroucí podívaná, depresivní podkreslující hudba, dokonalé komiksové kresby, temná atmosféra...kvalitní vypravěč. Mrazení v zádech ještě umocňuje fakt, že je příběh inspirován skutečnými událostmi. Jeden z nejlepších krátkometrážních filmů, co jsem kdy viděl. Bravo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mimořádné dílo. Originální zpracování a námět, úžasný scénář a přednes Matouše Rumla. Horor, jak se patří a na české poměry dílo zcela nevídané. Děsivé, s hustou atmosférou. Dozvědět se o tomhle Hollywood, tak už chystají filmové zpracování. A myslím, že Třída smrti má rozhodně obrovský potenciál na to, aby byla zfilmována jako celovečerní snímek. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film je adaptací stejnojmenného osmistránkového komiksu Josefa Blažka, který stojí za scénářem komiksu, a Lenky Šimečkové, která se postarala o kresbu. Komiks byl otištěn v roce 2010 v komiksovém magazínu CREW poté, co v něm vyhrál scenáristickou a kreslířskou soutěž. Existuje ještě jedna jeho verze, nakreslená slovenským výtvarníkem Andrejem Wsólem. Josef Blažek se pak podílel i na filmovém scénáři. (choze)
  • Film je součástí antologie českých krátkých hororových filmů "Pionýři hororu", která se jako celek dočkala premiéry v listopadu 2013 na hororovém festivalu Bloody Xmas Fest v Chotěboři. (choze)

Reklama

Reklama