Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Ano, film mě do sebe kompletně vtáhnul, ale prostě mi nějak nesedl. Snažil se (na můj vkus) působit až moc dramaticky, že to ve výsledku působilo poněkud prvoplánově...

Zápisky o skandálu

Zápisky o skandálu (2006)

Film, o kterém se příliš nemluví, ale rozhodně by měl být zhlédnut. Skvělý výkon Cate Blanchett, ale hlavně Judi Dench.

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Jak již tady bylo něco podobného řečeno. Koukám na ty hollywoodské bijáky, ve kterých Affleck s Damonem hrají a jsem poměrně zklamaná. Ale čas od času se nostalgicky vrátím k tomuto filmu a uvědomím si, že ti chlapci měli již v 25 letech (nebo to ani ne, když to psali) sakra talent. Matt Damon, doplňovaný skvělým Robinem Williamsem? V tomto filmu lambáda. 8)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Problémem filmů s překvapivým koncem, který vše absolutně otočí, je ten, že se na něj "nemůžete" podívat vícekrát. Stejně jej ale zbožňuji.

Top Gun

Top Gun (1986)

Kdyby se to natočilo dnes, bylo by to za dvě slabé *, ale takto si Top Gun hrdě sedí na polici mezi dalšími originály, které mi prostě za připlacení stály.

Samotáři

Samotáři (2000)

Jeden z filmů, které jsem také viděla 10+. Skvělé hlášky, skvělé výkony, tak trocha moudra. Co víc si přát?

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Velmi silný film, který je o závislosti, nejen na drogách. Co pro mě bylo překvapením, byl "legendární" výkon Ellen Burstyn. Kdyby film zůstal pouze u problematiky mladých lidí, užívajících všechny možné druhy drog, byl by průměrný. S úlohou a motivem, který ztvárnila Harryho matka, jej řadím do nadprůměru. Jeden z mála filmů, u kterého jsem si řekla, že byl skvěle zrežírován a sestříhán (u průměrných filmů si takových aspektů příliš nevšímám). PS: Rozhodně si poslechněte soundtrack. ;)

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

The one movie that made me fall for Leonardo DiCaprio. I když to zajisté u tohoto filmu nebylo prvoplánové, s Leem jsem prožívala velmi intenzivně každou jeho emoci a upřímně jsem nenáviděla milovaného Matta Damona. Takže to zjevně zahráli dobře. I když Mattům výkon za tím Leovým výrazně pokulhává. Poprvé jsem tento film viděla před třemi lety náhodou v televizi, od té doby jsem jej viděla ještě dvakrát a stejně vždy uhnu pohledem, když je Leovi lámána sádra a !!!SPOILER!!!je mu vystřelen mozek...PS: Neustále omílanou Volavku jsem neviděla.

Ovládací panel
8 bodů