Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Užil a protrpěl jsem si každou minutu filmu, od relativně klidného začátku, až po přímo trýznivý konec. Hudba (naprosto úžasná) ve spojení se skvělou kamerou tvoří tak tísnivou a depresivní atmosféru, že beznaděj z filmu ke konci přímo září. Záběry jsou velmi naturalistické a velice chytře sestříhané, působí velmi dynamicky. Televizní show ja tak odporná, že by to asi ani lepší být nemohlo. A vše je to na plátno přeneseno skzrze skvělé herecné výkony.

Rivalové

Rivalové (2013)

Ze záběrů na plameny šlehající z výfuků a otevírající se škrtící klapky doprovázené řevem motorů a úžasnou hudbou jsem dostával husí kůži. Nadšení přetrvávalo i v dramatických částích filmu, ve kterých jsem se dočkal strhujících hereckých výkonů. Vše ale odlehčovaly komediálně laděné scény. Od plátna jsem se zkrátka nemohl odtrhnout a příběh mužů dívajících se v každé zatáčce smrti do očí měl až elektrizující atmosféru. Myslím si, že film nenadchne jen fanoušky F1 jako jsem já. Pro mě je to jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl.

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Fantasticky režírované dílo. Úvodní scény ve vesmíru jsou tak strhující, že jsem si ani neuvědomil, že už se koukám skoro půl hodiny a ještě jsem neslyšel ani slovo. U filmů často tprím nudou, a u tak zdlouhavých scén bych to čekal, ale nestalo se. Záběry byly zkrátka epické a navíc podtržené fantastickou hudbou, která se k nim skvěle hodila. Za mínus považuji Davea Bowmana, myslím, že mu tak něják chyběla osobnost. HAL byl naopak vynikající. Konec je těžce pojmutelný, jeho psychedelické zpracováni ne mě ale udělalo dojem (především zaběry na oko). Myslím, že jednu hvězdičku navíc si film zaslouží za vizuální zpracování, které bylo ve své době převratné.

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Povedený film se skvělým obsazením, ve kterém to mezi herci prostě funguje. Velmi se mi líbil způsob vyprávění. Měl dynamiku, vizuálně bylo počítadlo dnů dobře zpracováno a vypravěč působil velmi sympaticky. Také se zde objevila velký spousta nápadů, mně osobně se velmi líbila scéna Expectation vs Reality. Toto ve spojení s kvalitním soundtrackem tvoří velice nadprůměrnou romantickou komedii.