Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Horor

Recenze (59)

plakát

Bombardování (2021) 

Hodně silný snímek dle skutečnosti, který navíc v dnešních dnech dostává násobný prožitek díky aktuální situaci na Ukrajině, kde to vypadá dost podobně, aneb nejvíce to stejně odnesou obyčejní lidé. Natáčelo se v České Republice a na filmu jsou lokace krásně k rozpoznání. Dánská tvorba si mě víc a víc získává a tento snímek dlouho zůstane mezi těmi lepšími.

plakát

Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu (2021) (seriál) 

Výborný dokument ku příležitosti 20. výročí. I pro znalé okolo těchto událostí se v celém dokumentu jistě vyskytne několik novinek a dozví se něco nového. Velké + za to, že se rozhodli jít cestou reality a poukázat na to, že ne vše bylo jak mělo být a dost následujících událostí doprovázelo mnoho chyb až zbytečností. Parádní zpracování, dramatické záběry, nemohlo být pojato lépe. R+ Netflixu.

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Tohle by se mělo ve školách pouštět místo nějakého přírodopisu. Děti už nebudou znát zvířata jinak, než ze Zoo... Krásné celoživotní svědectví Davida, jak to šlo všechno do prd..., a bude hůř :/

plakát

Na pokraji slávy (2000) 

"It's all happening!" Na tenhle film jsem narazil díky Oscarovému sestřihu Tiny Dancer a jsem za to neskutečně rád. Nadupaná extended version utekla jednou vlnou a nepustila od Tv. Skvělá hudba, famózní role Kate Hudson a záživné tripmovie s kapelou :) Soundtrack hned bude mít své místo na playlistu.

plakát

FDNY - příběhy hasičů z New York City (2014) (TV film) 

Další pohled na hasiče FDNY, tentokrát pojato jako rozhovor se starými kolegy. Padají zmíňky na historické okamžiky, nejtragičtější zásahy, ale také na funkci rodiny mezi hasiči.

plakát

Papírový dům: Fenomén (2020) 

Nejlepší film o natáčení(tzv. film o filmu), skvěle zakomponované scény ze seriálu, na vše pohled z druhé strany, vysvětleny hodnoty seriálu a hlavně je zde vidět, co Netflix dokáže! 5* bezkonkurenčně, výborná práce

plakát

V síti (2020) 

Na problémy je potřeba upozorňovat a zveřejňovat je, poklona před štábem a herečkami.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Nemusím ani vidět ostatní nominované filmy na Oscara a vím, že minimálně tři tento snímek urve a bude to naprosto zaslouženě. Skvělý scénář, který zajišťuje nepředvídatelný průběh po celou dobu filmu, navíc s doprovodem skvělé hudby. Ještě lepší byl výkon herců hlavní trojky. Zde bez debat 5*

plakát

Hrdinové ohně (2017) 

Čekání na tenhle kousek se opravdu vyplatilo a dostal jsem přesně to, co by takový film měl mít! Po pomalejším rozjezdu dostáváme tu pravou hasičskou lajnu, která začíná od budování "rodiny" až po tvrdou práci v nepředstavitelných podmínkách těchto borců. Po konci naprosté ticho, němota, následované vyhledáním na internetu a prohloubení informací. Příběh podle skutečnosti, který si opravdu zasloužil tuto poctu.

plakát

Záchranáři z 11. září (2014) (TV film) 

Nové záběry a nové příběhy. Další ze série dokumentů NGC o osudovém dni 11/9. Tentokrát zaměřený na členy policejní jednotky ESU. Komentáře zúčastněných a autentické fotky z tohoto dne opět mrazily, nikdo si nedovede představit, jaké to ve věžích nebo pod nimi muselo být v době pádu. V dokumentu je mimo jiné část věnována záchraně dvou zasypaných policistů přístavní policie Willa Jimeno a Johna McLoughlina. O jejich příběhu byl natočen film World Trade Center.