Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (68)

plakát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

Hlavní hrdinka, její trauma z "údajného" znásilnění a pomalý rozklad osobnosti i veškerých sociálních vazeb. Dvě detektivky, které se prokousávají případem s typicky ženskou zarputilostí. Nemohu říct, že by mi kdokoliv z nich byl nějak zvlášť sympatický, spíš naopak, o to víc si mě nakonec všechny tři získaly. Citlivá, nepřebuzená, ale velmi prosfesionální režie, která nezapomíná ani na trendy vychytávky, jako jsou dlouhé švenky a nepřerušená kompozice scény. Důraz na detail a velmi kvalitní, velmi civilní herecké výkony, si mě s každým dalším dílem omotávaly kolem prstu a směřovaly k jediné možné věci. Totiž k pěti hvězdám.

plakát

Love, Death & Robots - Měňavci (2019) (epizoda) 

Tentokrát vkodlačí gorefest. V Afgánu, ty pičo. Žánrový klenot a skvělá práce s omezeným časovým formátem. Vynikající finále. Gradující osudovost. Pěkné.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Ha, ha, ha...Quentin je...fakt čurák...ale správnej čurák, to se musí nechat. A s gustem vyjebává se vším, co ho napadne. S temporytmem příběhu, s příběhem samotným, s postavama v něm, kdo je klaďas, kdo je záporák, a nejvíc vyjebává s divákem... Buď Tarantina nenávidíš, nebo miluješ. Tady to platí asi bych řekl nejvíc. I když já zůstal pořád někde mezi. Chvilku to ve mně kvasilo, ale rozhodně bylo o čem přemýšlet, což samo o sobě je známka kvality, to je přece jasný :-) A dopřemýšlel jsem se k tomu, že to je vlastně perfektní, naprosto originální žánrovka, s kvanty vtipných dialogů a s totálním gorefestem v poslední třetině, což mě rozhodně neuráží, i když jsem by v závěru kapku rozmrdanej, abych citoval mistra... Takže jo, spokojenost.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Myslím, že je to nejlepší film, který jsem zatím viděl. Myslím, ze všech filmů. Jsem úchyl na dlouhý kamerový jízdy, a tady mi byly dopřány mírou vrchovatou. Filmové řemeslo at the best. Všechno totální. Výprava, zvuk, efekty, hudba...všechno dokonalý...za jedním jediným účelem, předat co nejpoctivěji, co nejuvěřitelněji příběh. Všichni zúčastnění si při natáčení sáhli na dno. A je to vidět. Leo nejvíc. Nechápu kecy o tom, že je vidět, jak moc toho Oscara chce. Kurva a jak to teda měl zahrát? Líp už to není možný. Nebo, že se film v prostřední části vleče. Jako kdy, kde? Od nájezdu Indiánů je to nářez až do konce, nemá to hluchý místo, všechno zapadá do mozaiky. A to fakt nejsem zrovna artovej inteleguán. A Tom byl fakt Hardy. Jediný možný hodnocení je 5/5. Kdo dá jinak, je buzerant.

plakát

Casino Royale (2006) 

Nové, dospělé, a ano, stylotvorné... 100%