Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Axident 

všechny recenze uživatele

Žádní superhrdinové, monstra, náhlé zvraty, šokující odhalení nebo právní duely v soudní síni. Unbelievable boduje, vyjma paradních hereckých výkonů, v podstatě důsledným ignorováním kriminálkových klišé v rámci prosté autentičnosti. Když si vyšetřovatelé jdou pro podezřelého, není z toho vyvraždovací střílečka, soud, kde vyfasuje skorem 400 let zaberele asi pět minut, žadná exhibice megadrahých právníků. Nějaký ten moralizující patos malinko na konci je, ale suma sumárum už delší čas mě takhle nebavila kriminálka. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší, tím více mě baví minisérie. Jeden větší příběh, roztažený do pár epizod, který do sebe narvu pod tlakem. A je fajn, že se čas od času objeví minisérie, od které nikdo nic nečeká a pak ho to naprosto semele. A to je případ tohoto seriálu. Netflix znovu dokazuje, že má čich na zajímavé a silné projekty, a dokáže skvěle využít svou taktiku(vypustit všechny díly naráz). Neuvěřitelná má vynikající první epizodu, ze které mrazí v zádech, je znepokojivá, drsná, nepříjemně realistická a hlavně dokonale zaháčkuje, že chceme vidět více, chceme satisfakci, jsme zvědaví a hlavně smutný, že se tohle děje. Bohužel podobné pocity se dostavují až ke konci seriálů, nicméně cesta k nim stojí za to. Seriál po první epizodě zvolní, máme zde dvě časové roviny, nové postavy a vyšetřování dalších případů. A i přestože zde není nic co bychom nikde jinde neviděli, tak i tak se nám to velmi snadno dokáže zarýt pod kůži. Je to dáno skvěle napsanými a zahranými postavy, na kterých to stojí, a se kterými všechno prožíváme. Toni Collette zde hraje výborně a svou roli zvládla velmi dobře. Merritt Wever je skvělá a předvedla parádní výkon a spoustu scén si ukradla pro sebe. Kaitlyn Dever má nejtěžší roli a zahrála to bezchybně. Na ní stojí celá první epizoda, a taky to jestli si pustíme další díly. Dever tuto těžko roli zvládla a ukazuje nám všem, že je hodně talentovaná a velmi dobrá herečka, která do budoucna má co nabídnout. Seriál má hodně nepříjemný okamžiků, má výbornou atmosféru, skvěle funguje napětí, gradace a samozřejmě i vyvrcholení. Přesto se nic z toho nevyrovná první epizodě, která nastavila laťku hodně vysoko.Osobně doporučuji si nic nezjišťovat, udělat si volný den a pustit si první díl, dát si pár panáků a pustit si další díly. Neuvěřitelná je hodně silná minisérie, která není bezchybná, ale to co uvidíme si dost dobře zapamatujeme. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ne až tak atraktivní nápad se ve výsledku díky přesvědčivým hereckým výkonům a poutavému stylu vyprávění přehoupl do slušného nadprůměru, o to silnějšímu, že je podle skutečných událostí. Detailní a podrobný popis tehdejšího pátrání po sériovém násilníkovi doplňen o šikovnou Toni Collette a Merritt Wever, které působily tak přirozeně a zároveň zábavně, že jsem to ke konci prožíval s nima. Mělo to pár slabších míst a trochu mi vadila Kaitlyn Dever jako věčně nespokojená, protivná puberťačka, ale to je asi věc názorů. Povedený seriál a když nemá člověk do čeho jít, tímhle určitě neudělá chybu. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoutal mě, dal mi pásku přes oči, znásilnil, s výhružkami vyfotil a zmizel. Příběh dívky, která vyrůstala v pěstounské péči a které znásilnění nikdo nevěří. Měnila rodiny, pěstouni ji nutili jíst žrádlo pro psy, měli ji psychicky i fyzicky týrat, teď se v komunitě mladých lidí s podobným osudem pomalu osamostatňuje. V očích dvou detektivů, kteří přijdou na několik nepřesností a vyslechnou si rovněž slova jedné z pěstounek, si celou story vymyslela. O tři roky později v jiném státě dvě povahově odlišné detektivky řeší sérii velmi podobných znásilnění. Pachatel opět velmi důkladně zametl stopy. Vnímáme totožné případy, ovšem ze strany vyšetřovatelů posuzované diametrálně odlišně. A s ohledem na nedávnou náladu ve společnosti rovněž přilijeme i do genderového ohně. Celkově velmi silné, v druhé polovině série několik naprosto skvostných momentů. Jízlivá Toni Collette je skvělá, depresivní Kaitlyn Dever zrovna tak. Závěr zadostiučiňující i mrazivý zároveň. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná je seriál, který navýsost uvěřitelným, věcným a civilním způsobem líčí vyšetřování případu sexuálního napadení, ze kterého se postupem doby díky houževnatosti a zápalu policejní vyšetřovatelky stává něco většího, znepokojivějšího a trpčího. Oproti běžné žánrové produkci je tu větší prostor věnován obětem trestných činů a ačkoliv absentuje často používaný manifestačně plakátový feministický prvek, má Neuvěřitelná výrazně femininní zabarvení. Je o ženské intimitě, studu, bolesti a vzpomínkách, které se mění v nůž, co bodá do nejcitlivějších míst. Nečekejte akční scény, ale trpělivou kriminalistickou práci s nezbytnými slepými uličkami. Ze série mi utkví především skvěle zahraná vyšetřovatelka v podání Toni Collette a celkově dobrý pocit z projektu, na kterém neshledávám žádné výraznější slabiny. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama