Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (118)

plakát

Durarara!! (2010) (seriál) 

Omluvte mě zatímco si sbalím věci a odstěhuju do Ikebukoro. Duševní pokračovatel Baccano!, který mě rozhodně nezklamal, snad by jen mohlo prvních pár dílů mít trošku vyšší tempo. Příběh, kde je každý hlavní postava rozhodně nenudí. Všechny jsou totiž víceméně zajímavé, bohužel a nebo možná bohudík se mezi nimi nevyskytuje mnoho jednoznačných záporáků. Někteří sice balancují na hraně, přesto nikdy nepřekročí pomyslnou hranici. Velmi se mi líbil soundtrack a animace rozhodně patří mezi tu lepší.

plakát

Enderova hra (2013) 

Já mám jen výtky: 1.) Ender hraje otřesně. 2.) Nemám další výtky. Na pět hvězdiček tomu bohužel prostě něco chybí, možná půlhodina navíc, možná něco jiného.

plakát

Euforie - Série 1 (2019) (série) 

Je to jak takový ten šum v pozadí, co sice vnímáte že existuje, ale nejste schopní určit jestli jsou to jen vaše uši nebo u sousedů opravdu vysávají ve 3 ráno. Ale pravda trvalo mi asi 8 epizod než jsem si to uvědomil. No a pak mi došlo že mě, z hloubky duše, nezajímá jak tam kdo dopadne a proč.  Možná že to byl umělecký záměr? Mínusové body za otravnou naraci. 40%

plakát

Gattaca (1997) 

Pamatuju si jak jsem jako dítě chodil v půjčovně videokazet a prohlížel si různé krabičky, ta s filmem Gattaca mě tehdy fascinovala, ale myslím že bych si to zdaleka neužil tak jako dnes. Relativně krátká stopáž mi přišla nabitá myšlenkami, jakoby měl film ve skutečnosti o pár hodin víc, ale rozhodně né vaty, je to celé absolutně fascinující, dnes už vlastně, "klasika." 100% s přehledem, a razítko se sluníčkem k tomu.

plakát

Glasslip (2014) (seriál) 

Budu souhlasit s uživatelem Hromino, ani po shlédnutí všech dílů se nic nemění děj téměř nulový, většinu stopáže tvoří záběry přírody a postavy jsou ploché. U seriálu mě udržela zvědavost, protože aby se v tomhle někdo vyznal musí mít ne o pár, ale o hodně koleček navíc. Ke konci se něco vysvětlilo, něco ne, ale koho to vlastně zajímalo. Záměrem bylo zřejmě stvořit něco co oslavuje návrat do přírody, jednoduchý styl života, cudnost, ... Endingy a openingy neřeším dají se přeskočit, výtvarný styl pěkný, pokud chcete třináct epizod zírat na platonickou lásku několika náctiletých rozhodně doporučuji, pokud chcete aby anime ( film, písnička, seriál,..) dávalo smysl, tak RUCE PRYČ!

plakát

Godzilla: Bod singularity (2021) (seriál) 

Není to zdaleka tak chytré jak si zřejmě myslí scénarista, ale musím říct že jsem byl příjemně překvapen jak dobře tu příběh a postavy fungují bez klasických anime klišé. Skoro jako by to někdo mířil spíše na západní publikum ;) Mix CGI a ruční kresby taky vypadá většinou dobře. 75%

plakát

Hamatora - Re: (2014) (série) 

Tady šlo vše do kopru, evakuujte loď.

plakát

Hamatora - The Animation (2014) (série) 

Zvláštní, asi tak by se dala shrnout Hamatora. Z neznámého důvodu jsem na každou novou epizodu těšil, ale pokaždé jsem skončil mírně zklamaný. Jedním z největších lákedel je tu zřejmě rozkošná a nenasytitelná Hajime-chan, ale jedna postava to nezachrání, tak na co že jsem se těšil? Na styl, ano, Hamatora totiž prostě vypadá a zní skvěle. To je bohužel konec chvály. Příběh je rozdělen do epizod, které vlastně spíš zabíjí čas, jednou je třeba někoho ochránit, příště dopadnout zločince, nebo třeba pomáhat dětem v sirotčinci a vždycky se to zaonačí tak nějak aby v tom inscenoval hlavní záporák. Hamatora nejspíš nikoho neuchvátí, ale urazit by nemusela.

plakát

Harmonie (2014) 

Zajímavý nápad na jehož realizaci, ale 25 minut nestačí. Takhle v podstatě není o čem mluvit.