Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (47)

plakát

Americká krása (1999) 

Moc se mi líbí upřímné zobrazení nedokonalosti postav,které si hájí svoje vlastní štěstí.Nejvíc samozřejmě postava Lestera Burnhama,který chytil druhý dech a chce se vzepřít svému současnému stavu.Ale i ostatní postavy jsou poutavé a zapadají do něžně melancholické nálady filmu.Krásně výstižný a upřímně mrazivý film.

plakát

Brutální Nikita (1990) 

V mém případě lepší film než Leon,který mi v některých pasážích připadal nechtěně křečovitý až komický.To se mi u Nikity nestalo,krásná a odvážná hrdinka,která žije dvojí život a kterou také cloumají pochybnosti je svou vnitřní zranitelností nesmírně sympatická.Můj nejoblíbenější Bessonův film a obdiv k stylu jakým byl natočen.

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Western plný příjemné ironie a humoru.Sympatická dvojka Butch a Sundance a jejich útěky před spravedlností.Poslední záběr je legendou,strhující a efektní závěrečná přestřelka,která tomu předchází.Filmu by slušelo více Oskarů.

plakát

Cyrano z Bergeracu (1990) 

Nezapomenutelný výkon Gerárda Depardieu,který tento film naprosto ovládl a přidal mu mnoho energie.

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Výborný válečný film,který je ale neúměrně dlouhý.Ale jinak sugestivní a syrové drama.

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Když to dávali prvně smál jsem se jak blázen,dnes už to vidím jinak,ale netradičně pojatý příběh zůstal.,,Irenko,já ´ťa mám rád aj bez peněz. "

plakát

Dempsey a Makepeaceová (1985) (seriál) 

Poručík Dempsey a seržantka Makepeacová byli jedním ze seriálových hrdinů mého mládí,tedy osmdesátek.A i po těch letech mají stále svůj suchý humor a eleganci.Tohle není nostalgie,tohle je pro mne moderní i dnes.

plakát

Gladiátor (2000) 

Efektní bojové scény,charismatický Maximus,slizký Commodus,hudba Hanse Zimmera a taky po dlouhé době radost z gladiátorského filmu.Není to nejlepší film Ridleyho,ale sílu rozhodně má.

plakát

Halloween (1978) 

Možná mi to nebudete věřit,ale já se bál víc u druhého pokračování.Tím samozřejmě nechci shazovat význam a důležitost původního díla.Je to dobře natočeno,má to zajímavý vývoj příběhu a patřičný hudební doprovod.Jen malinké zklamání z přehnaného očekávání,ale jinak stylové a tak nemůžu dát méně než plný počet.

plakát

Helena a její chlapci (1992) (seriál) 

Oblíbený seriál mých studentských let.Bez Johanny a Kristiána by to ztratilo šmrnc a půvab.Vždycky když potřebuju pohodu,tak opráším tuhle roztomilou záležitost.Nedám míň než pět hvězd,protože tenhle druh humoru je mi tak moc blízký.