Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Nějaký film tu dostane Oscara za kostýmy/makeup. Který to asi bude? o.O //EDIT: Nějaký film by tu měl dostat Oscara za kostým/makeup.

plakát

Kurz sebeovládání (2012) (seriál) 

Pokus Charlieho vrátit se tam, odkud díky svýmu nenasitnýmu nosu spadl. Na výsluní. Trapný pokus. Úvodní scéna, kterou se to Charlie jakousi alegorií snaží Lorremu vrátit je tak průhledná, že vychází spíše trapně. K seriálu - trapné, infantilní gagy jak z opravdu na rychlo umletého, béčkového sitkomu. Nezajímavé postavy, počínaje Charliem, konče jeho nesnesitelnou manželkou. A mohl bych pokračovat.. přiznávám, tohle je hodnocení po pouze pěti shlédnutých dílech, ale pochybuju, že na těch bodech, co jsem tu vypsal se něco kdy změní ;) Jediný v čem Charlieho lituju je fakt, že podle všeho na Anger Management vsadil allin a svoji velkolepou kariéru s ním zakončuje.

plakát

Skyfall (2012) 

Relativně přímočarý příběh o třech postavách (Bond, M a neuvěřitelně homosexuálně božský Javier Bardem jakožto Silva) potěší v závalu dnešního trendu, kdy do spiknutí největších mocností o nadgalaktickou supervelmoc je zapleten i váš nevlastní bratr. Režisér (potažmo scénárista) jako by měl od studia přikázáno pouze vrátit se k základům a ukázat co nejvíce odkazů, jinak jako by měl naprostou volnost, čímž Mendes stanovil nová pravidla pro další bondovky ve smyslu rozvoje postav - v dalších (minimálně Craigovských) bondovkách se tedy určitě setkáme s Ralphem Fiennesem, Naomie Harris a Benem Whishawem.

plakát

Tohle je válka! (2012) 

Jistěže. This means War se nejspíš nezapíše do kinematografických dějin, ale na jarní popkornovou oddychovku je to velice příjemný snímek. Některé skeče jsou sice předvídatelné jako východ slunce, ale na druhou stranu je vyvažují ty, které jednoduše dostanou celé kino. PS: Už se těším na Povstání Temného rytíře. Tom Hardy vypadá vážně dobře.

plakát

Ceny Anděl 2010 (2011) (pořad) 

Tak jestli vám už ani toto, za*raní čsfd pokrytci nestačilo, tak nevím. Skvělá, originální a hlavně vtipná moderátorská dvojice zabodovala na plné čáře a já se díky nim ani minutu nenudil.

plakát

Drive (2011) 

To je tak, když se zamilujete do špatný ženský :) Filmů s obdobným tématem už pár natočeno bylo, Drive je z nich ale nejspíš nejlepší. Estetickou vizuální stránku si snad nelze neužívat. Ty barvy vás prostě dostanou! Bohužel jsem si díky délce dialogů, Goslingovým výrazům a celkově nataženosti nerad zavzpomínal na Joe Blacka (stále, i po 13 letech je to dost otravné, nic se nezměnilo!).

plakát

Drive Angry (2011) 

Ze začátku to nebylo tak špatné - kráska, pěkné auto, Nick a vtipná smrt. Jenomže pak se to zlomilo. Obvykle je docela těžké určit, kdy film přejde v trapnost. U Drive Angry ten okamžik zaznamenávám docela jasně. Rozhodně je to ta přestřelka, kdy Nicolas v jedné ruce drží whisky, v druhé zbraň, v puse doutník, na klíně ženskou a střílí nepřátele s brainem zombie. A od tohodle okamžiku jde všechna důstojnost a tím i celý film do hnoje.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Harry Potter je zářným příkladem jak z pohádky udělat postupem času thriller. Z počátku pohádka pro děti a ke konci film, který si už jen svou atmosférou zaslouží rating R. Co se týče Relikvií, rád bych vyzdvihnul - pro mně - skvělé výkony Ralpha Fiennese a Alana Rickmana. Očekávané epické finále se nakonec dostavilo, dobro poráží zlo, ke konci možná trochu přesentimentalizováno, ale to se dá překousnout.

plakát

Noc žraloka 3D (2011) odpad!

Hloupé dialogy, slabí herci, tupé scény a scénář celkově. Nechápu logiku tvůrců - proč se film ze začátku tváří jako fajnová letní romantická komedie, když už název a úvodní titulky svědčí o tom, že tady půjde minimálně o končetiny. Jediným maličkým plusem filmu je zábava při tipování, kdo zemře jako další.