Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Soupeři

Soupeři (1977)

Nepochybně nejlepší Scottův film, jehož úroveň jiř tento režisér nejem nepřekonal, ale ani zdaleka nevyrovnal. Podle kvalitní předlohy natočený kvalitní film s nepřekonatelnou kamerou..Pět hvězdiček je ještě málo!!!

Stíhači, na start!

Stíhači, na start! (1976)

Tak tohle je opravdu nářez..Asi můj nejmilejší válečný film vůbec. Krásně to popisuje zoufalost zákopové války, kde umírají tisíce lidí, aby se fronta posunula o jeden metr. Je to opravdu velmi dojemné, zároveň se tvůrcům podařilo vyhnout se zbytečnému sentimentu. Herecké obsazení je kapitola sama pro sebe. Ač herci v hlavních rolích zdaleka všichni nepatří do "první ligy" (to nemyslím jejich kvalitu, ale spíš proslavenost), podavájí do jednoho velmi přesvědčivé výkony, které diváka pomohou vtáhnout ještě hloub do děje.. Prostě nádhera

Unaveni sluncem

Unaveni sluncem (1994)

Tento film jasně ukazuje, proč je Michalkov pokládán za jednoho z největších současných režisérů. Navíc zde jasně ukázal, že nepatří mezi režiséry, kteří sebe sama "jen tak z legrace" obsadí, i svůj herecký talent zde nechává vyniknout(o jeho dceři ani nemluvě). Koncepčně úžasné, gradace děje od venkovské idilky až po brutální zakončení nenechá diváka vydechnout. Úžasné!

Upír Nosferatu

Upír Nosferatu (1922)

Skvělé, skvělé, skvělé!!! Hezky se tu ukazuje výhoda němého filmu - když to nejde se zvukem, musí se o to víc zapracovat na vizuelní stránce..A to se tady opravdu povedlo.. Perfektní expresionistické kulisy, v hlavní roli přesvědčivý Max Schrek.. Dodnes děsivé, možná nejlepší horor všech dob. I když Wieneho Kabinet doktora C. taky stojí za to..

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Člověk by to do něj asi neřekl, ale Mel Gibson prostě umí. Vymyslí námět, sežene peníze, zrežíruje a ještě si střihne hlavní roli. A na světě je jedno z nejzábavnějších historických dramat, navíc se správně hrdinským nádechem, prostě super..Sophie Marceau je navíc překrásná:) Nedivím se, že ve Skotsku najdete tenhle film i v prodejně potravin na malé vesnici..