Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Until the Light Takes Us (2008) 

Podle mě nejlepší dokument o black metalu s nejvýraznějšími osobami blackové scény. Mohu doporučit každému, kdo se zajíma o black metal.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Nejlepší komedie. Absolutně geniální trapný humor...

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Nejlepší český film. Všechny prvky do sebe zapadají naprosto přesně a tak vytvářejí naprosto parádní atmosféru, která přesně vystihuje myšlenku filmu. Po každém shlédnutí film zanechává pořád stejně silný dojem. Pro mě jeden z nejlepších momentů přichází už s úvodními titulky a to je píseň, která titulky doprovází (úžasný text a atmosféra). Dále na filmu miluju scény s Václavem Lohniským, který perfektně podává fanatické bláboly pomateného kněze.

plakát

Dogville (2003) 

Nejlepší kousek nejlepšího režiséra současnosti. Jde o perfektní sociálně-psychologický snímek, kde je skvěle vystižen vývoj jednotlivých postav a celé jejich komunity. Za tímto účelem je i výborně vybrané prostředí, kde člověka nerozptyluje ani okolní příroda ani architektura. Jediné čeho si všímá jsou herci a jejich výkony, kde excelují naprosto všichni. Dále pak skvělá režie Larse von Triera (zejména typické střihy a třesoucí se kamera) a úžasný scénář.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Pro mě nejlepší film podle knižní předlohy. Uchvácený po všech třech filmech jsem se vrhl na knihy. Je pravda, že ve filmu i u prodloužené verzi je asi maximálně 15% celkového děje, ale myslím si, že to filmu vůbec nechybí. Nejlepší fantasy záležitost vůbec.