Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Podle mého názoru jde zatím o nejlepší film tohoto roku. Spousta lidí jej označuje za citovou vydíračku, podle mě však trochu neprávem. Příběh filmu je milý, velice dojemný, místy humorný s lehce smutným koncem. A právě to, že byl natočen podle skutečné události jej dělá velmi "lidským". Všechny herecké vákony jsou uvěřitelné a se žádnou postavou jsem neměl problém se ztotožnit. Hudba je rozhodně nadprůměrná, do filmu pasuje a podtrhne jeho tragikomickou stránku. Doporučuji shlédnou v originálním znění s titulkama.

plakát

Ti druzí (2001) 

Ačkoliv jde o horor ve kterém netečou litry krve s vnitřnostmi, chmurné prostředí snímku dokáže vytvořit skutečnou hororovou atmosféru. Scénář je velmi promyšlený má dobře vystavěnou linii celého příběhu, který vyvrcholí překvapivou závěrečnou pointou. Hororu dominuje zejména fantastická kamera a skvělý herecký výkon Nicole Kidman, který austaralská herečka podala velmi emotivně a přesvědčivě. Rád bych ke snímku napsal něco víc, ale nerad bych jakkoliv prozrazoval závěrečnou poinu, která je naprosto famózní :) Děsivější závěr filmu něž u tohoto hororu snad neznám. Doporučuji shlédnout v originální znění.

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Zatímco všichni preferují Formanovu či Vadimovu verzi Nebezpečných známostí, mě se daleko více líbí právě tato novější adaptace klasického díla klasicistního francouzského spisovatele Pierra Choderlose de Laclose. Což samozdřejmě podtrhuje to, že je tohle dílo velmi nadčasové a že bohatsví, manipulace, touha a sex budou vždy aktuálními tématy v jakékoliv době. Bohuže, to se nedá říct o dalších pokračování tohoto snímku s jejichž kvalita je nedostačující a velmi podprůměrná.

plakát

Avengers (2012) 

Na čsfd je poslední dobou tak trochu zvykem, že jakmile vyjde nějaký akčně nadupaný a skvělých herců plný film a ihned se ocitne na prvních místech v žebříčku. Když jej ale srovnám s X-Meny První třídou, kteří jsou ze všech komixových zatím adaptací nejlépe kvalitně zpracovaní, připadá mi hodnocení u Avangers velmi nadhodnocené. Celkově mi snímek po scénáristické stránce přišel hodně povrchní a ne příliš originální. Vše ale vynahrazují akční scény, kterých je ve filmu opravdu hodně a některé jsou celkem zajímavé a originální. 3D zpracování mě nijak neokouzlilo, protože jednak je 3D scén ve snímku ho málo a když už tak ani nepůsobí jako 3D. Kdo od snímku čeká spoustu akce, triků a bombastických scén jistě si přijde na své, ale ten, kdo má rád smyslupné dialogy, propracovaný příběh a nápadité a originání vychytávky ve stylu X-Menů, bude asi trochu zklamán.

plakát

Malý Herkules (2009) odpad!

Opravdu zasloužené první místo v žebříčku nejhorších filmů na čsfd :)

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Po poměrně kvalitní jedničce působí tohle pokračování jako pěst na oko. V první půlce se v podstatě nic neděje, což jen zbytečně natahuje stopáž. Druhá půlka už je o poznání lepší, ale bohužel tomu stále něco chybí. Kdyby se snímek nebyl tak nadupaný akcí a měl trochu hlavu a patu, rozhodně bych své hodnocení zlepšil. Jednotlivé přesuny totiž působí chaoticky, nelogick a nepřehledně. Doufám, že se v dalším pokračování scénáristé zlepší, protože tento film má rozhodně velký potenciál.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tento film je dnež už tak trochu klasikou. Faktem ovšemje, že jde o neuvěřitelně přeceňované dílo, ale vzhledem k tomu, jak moc je tento snímek silný, plný naivity a tragikomických situcí, tak neznám nikoho, komu by se nelíbil.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Jakmile jsem shlédl jeden díl z tohoto dnes už legendárního seriálu, okamžitě jsem si jej oblíbil. Skoro se až nedá věřit, jak scénáristé dokážou z tak jednoduché zápletky vytvořit každý díl ještě úžasnější se spoustou hlášek, než předcházející. Po simpsonech jsem si říkal, že už nikdo nedokáže vytvořit seriál, na který se dá dívat znovu a znovu, Big Band Theory mě však vyvedl z omylu :).

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Sledovat tento film je jako jíst dobré jídlo, stále si přidávat a nikdy nemít dost. Ostatní produkce jsou proti tomu jen flákota, kterých se člověk rychle přejí. Vždy, když si chci spravit náladu, šáhnu po tomto filmu. Tady zkrátka není co vytknout, jednoznačně za pět hvězdiček.