Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Hlas pro římského krále (2016) (TV film) 

Všichni tu píší o přepisování tlusté odborné knihy. Vzhledem k ohromnému množství historických nepřesností bych spíš řekl, že to mohlo být buď pravdivější a nebo to rovnou přeskočit do žánru pohádky kam to stejně napůl spadá. Nedá se než připojit ke smutku po absenci solidního vážného historického filmu.

plakát

Valhalla: Říše bohů (2019) 

Myslím si, že než někdo vulgárními projevy své chatrné inteligence začne shazovat tenhle film, tak by si měl vzít některou z knih o germánském náboženství. Filmu chybí peníze, slušná produkce a je to hold pohádka, ale kéž by podobným směrem vykročil i občas Hollywood, přestože by se někdo podivoval proč Thor nevypil roh, nebo prohrál v páce s nějakou hadí ženou, nebo to není vy-svalený blonďák co žije v echt paláci. Na druhou stranu chápu zklamání lidí co šli na tento béčkový film do kina.

plakát

Zúčtování (2016) 

První hodina a půl opravdu pěkná. Bohužel od té doby, co se tam stařík vykecává se to hrozně táhne a mluví se o věcech, které jsou všem naprosto jasné.

plakát

Skyfall (2012) 

Evidentně všemocný zloduch nejasné orientace vymyslí asi ten nejsložitější, nejkoplikovanější plán, jak zabít starou bábu v čele tajných služeb. Přestože jsem nikdy neměl rád ve starých bondovkách aspirace záporáků na ovládnutí světa, tak tohle bylo ještě více nevěrohodný. Nadšení si lze vysvětlit snad jen nasiceností diváků, kde agent, který by zabránil krádeži atomové bomby, nebo bojoval proti drogové organizaci, případně měl složitou misi v severní Korei je pro dnešního diváka natolik trapnej, že je potřeba vymyslet tenhle paskvil, kde polovina diváků je nadšená jen proto, že nechápe co se ve filmu vlastně děje.

plakát

Deadpool (2016) 

Film je takový, jaký má film podle komiksu být: krátký, akční, jednoduchý až primitivní. Hezky pryč od filmů, kde hlavní hrdina přemýšlí tři hodiny nad svojí existencí (od toho jsou knihy). Film byl sice chvílema trochu vulgární, ale zase působil, že scénárista se nechodí poradit do mateřské školky.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Komedie, dětem přístupno už od 3 let. Prvním dvoum dílům se film nevyrovná, ale o to už nikomu nejde. Teď jde jenom o to vydělat prachy. Komedie je to ale slušná :)

plakát

Nepřítel pod ochranou (2012) 

Pořád dokola. Zlá CIA. Bohužel v poslední době 90% špionážních filmů

plakát

Shake Hands with the Devil (2007) 

Porovnejte třeba s hotelem Rwanda. Copak si divák bez depresivní hudby a zpomalených scén neuvědomí, že se jedná o vážné téma? Špatně natočený film o vážné věci.