Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (6)

Hurikán

Hurikán (2018)

Jan Zumbach (Iwan Rheon), který je vyobrazen jako autor většiny sestřelů, měl v tomto období bilanci 8+1. Válku dokončil s 12 potvrzenými (+ dva sdílené) a 5 pravděpodobnými sestřely. Poslední z nich se mu povedl 25. září 1944.

Hurikán

Hurikán (2018)

Jan Zumbach (Iwan Rheon) přežil sestřel jak před bitvou o Británii, tak během ní. Válečným zajatcem se stal až v posledních měsících války, když mu vinou navigační chyby došlo palivo nad nepřátelským územím.

Hurikán

Hurikán (2018)

Josef František (Kryštof Hádek) zemřel při návratu z hlídkového letu 8. října 1940. V souladu s jeho povahou se tvrdí, že nezvládl akrobacii poblíž bydliště své přítelkyně, v souvislosti s permanentním nasazením se zase mluví o havárii následkem vyčerpání.

Hurikán

Hurikán (2018)

Josef František (Kryštof Hádek) byl opravdu postrachem pro obranyschopnost letky, protože z formace svévolně odlétal bojovat s Němci na vlastní pěst. Polská peruť ho proto posléze brala s sebou jako „hostujícího“ pilota. S polskou perutí létal už ve Francii, protože mu Poláci zachránili život při setřelu během polsko-německé války a ve Francii měl konflikt s nadřízeným československým důstojníkem.

Hurikán

Hurikán (2018)

Josef František (Kryštof Hádek) byl se 17 jistými a 1 pravděpodobným sestřelem nejlepším spojeneckým pilotem bitvy o Británii. Toto „skóre“ stihl od 2. do 30. září 1940.

Reklama