Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (58)

plakát

Dylan Moran: Yeah, Yeah (2011) 

Jako vždy, úžasné. Nová témata, v ničem se neopakuje oproti dřívějším výstupům, a spousta extrémně vtipných a racionálních poznatků, které mě jako vždy uchvátily. Jen dvakrát jsem se skutečně nahlas zasmál, což je méně, než u dřívějších show, ale přisuzuju to tomu, že už vím, co od Dylana mám čekat. Úroveň vtipu a osobitý výstup jako vždy geniální a Dylanovi vlastní. Prostě perfektní.

plakát

Náš vůdce (2008) 

Mám skoro pocit, jako bych se díval na videonávod, a ne na film. Velice dobře zpracované, avšak ze začátku až příliš tlačené dopředu. Chápu potřebu vejít se do délky filmu, avšak téma by si zasluhovalo více času. Závěr prakticky neměl chybu, jen začátek působil příliš stylem "jsme zapálení pro věc, protože scénář". Jinak výborné, a smutné vzhledem ke skutečné události.

plakát

Trust (2010) 

Herecké výkony mne vskutku překvapily. Psychologické profily a rozbory postav byly též velice kvalitní. Film byl velice uvěřitelný.

plakát

Transformers 3 (2011) 

Naprosto velkolepá podívaná. Celou dobu jsem se bavil, a jsem rád za takovouhle délku filmu. Po, oproti prvnímu dílu, slabší dvojce, mně tenhle díl naprosto nadchl. Zprvu jsem byl vůči scénáři skeptický, a dokonce když se nad ním zpětně zamyslím, nebyl zrovna z nejsilnějších, ale během filmu jsem to vůbec nepociťoval. Vyvážený a permanentní přísun akce a vtipu, či "vycpávkových" scén mi byl zkrátka velice sympatický.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Málo který film rozebírá osudy, příběhy a vnitřní stavy obyčejných lidí bez větší zápletky. Nezapomeň na mě to dělá, s na pozadí jednoduchou, avšak uvěřitelnou a použitelnou, zápletkou. A to se mi na tomhle filmu líbí. Překvapivý konec byl jen třešničkou na dortu. Ještě před ním jsem byl, při prvním zhlédnutí, s filmem spokojený, a to v něm prakticky o nic nešlo. Velice povedené dílo.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Tak tomuhle filmu nemám takřka co vytknout! Jedinou věcí, kterou musím zmínit, je scéna ke konci filmu, kde spolu hovoří skrze televizi. Ta scéna tam nezapadá, a to už jen z hlediska koncepce děje. Jinak je to skutečně úžasný film. 95%

plakát

Juno (2007) 

Na tomhle filmu se mi líbila především Juno jakožto vypravěč. Její myšlenky a nevyřčené komentáře byly výborné. Celý film je upřímný a přistupoval k těhotenství v 16 jako k faktu, se kterým je nejlépe se vypořádat s vtipem, a nezatěžovat si jím hlavu. Jennifer Garner nemám rád, ale myslím, že na roli přecitlivělé ženy lačnící po mateřství se velice hodila. Trochu mi chyběl Michael Cera, očekával jsem, že se do děje zapojí více, také bych od jeho postavy nečekal, že se od Junina těhotenství tolik distancuje... Ale i takto byl scénář vcelku dobrý, nic víc ani nabídnout nemohl. Dobrý film.

plakát

Osudový dotek (2004) 

Škoda závěru, který byl předvídatelným klišé... podle mne by vše nedopadlo tak dobře, jak nám film ukazuje. Vždyť Kayleighin bratr byl stále malej parchant a její otec stále pedofil. To, že se jeden incident nestal ještě neznamená, že všechno dobře dopadne. Chápu sice, že se můžeme bavit pouze o událostech děje, které známe, ale závěr mi přišel zkrátka slabší. Scénáristi z dobrého filmu a komplikované zápletky, která se Evanovi nedařila po celý film rozseknout, vybruslili pomocí jednoduchého triku... Jinak bezesporu úžasný film.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Pohádka! Přesně tohle potřebujeme, pohádku po staru, tak jak má vypadat. Čarodějnice, princové, krásná dívka, cesta hlavního hrdiny od hlupáčka k šarmantnímu mladému muži, který se ničeho nebojí, získá lásku krásné dívky a porazí zlé čarodějnice. Žádný krvelačný remake pohádky o Červené Karkulce... Výborný film, nádherný příběh, vcelku moderní pojetí. Několik povedených nápadů (mrtví princové, létající loď apod.). Kvalitní herecké obsazení, De Niro a Claire Danes excelují.

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Film o mladých lidech znuděných svými životy plnými luxusu, kteří hledají východisko ze stereotypu bohatství sázkami, manipulací s lidmi a sexualitou. Film s dobře zvoleným hereckým obsazením a přímo výborným soundtrackem, je počátkem již ne tak dobré série. Zápletka je velice zajímavá, děj příjemně graduje a závěr je více než skvostný. Již zmiňovaná hudba dokonale podtrhuje většinu z důležitých scén. V čele s Placebo a The Verve, kteří bezchybně doprovází závěrečnou scénu, je tento film skvělý i po hudební stránce.