Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (58)

plakát

Batman (2022) 

Co je zprvu poutavé a nové, se po dvou hodinách nehezky ohrává, to ale neznamená, že to ztrácí svoji hodnotu. Batman detektiv i civilní pojetí jsou dva silné klady, které jsem cenil po celou dobu až zbytečně dlouhé stopáže. Konec se zpronevěřil konceptu a zpětně zhnusil hodně dobrého, co si divák po celou dobu užíval. Tak či onak je Batman díky svému novému pojetí významným počinem, který by neměl zapadnout, přestože stojí proti dokončené trilogii, jejíž zastánci by mohli snahu o zapomnění vyvíjet.

plakát

Cesta domů (2021) 

Pro Cestu domů platí to, co pro většinu režisérovy tvorby – poslední vteřiny film nespasí…

plakát

Duna (2021) 

Až příliš dlouhý trailer na pokračování, který ale poutavě vykresluje fungování sofistikovaného filmového světa ne nepodobného Hvězdným válkám. Formální výjev ze života vesmírné šlechty se až nečekaně snadno a rychle promění ve sledování boje o vlastní přežití a také budoucnost majetných rodů, o kterých zatím nevíme mnoho. Byť má film dvě a půl hodiny, nestane se v něm prakticky nic, co by u seriálu přesáhlo pilotní díl. Jeho význam i kvalita jsou tak plně v rukou druhého dílu, což je vskutku unikum.

plakát

Slečna bestie (2020) 

Násilí pro násilí, nucený sexuální humor mladých a neherecké výkony odpovídající obsazení naštěstí původnímu Freaky Friday nijak neublíží, ale nemuselo to být. Chválím nápad, byť se nepovedl, a přítomnost Vince Vaughna, který z toho dělá sledovatelnou záležitost.

plakát

Mrazivá past (2021) 

Pocitově nekonečná Mrazivá past s Liamem Neesonem zpočátku zaujme, ale v druhé polovině je spíše mdlou kulisou pro nějakou důležitější činnost, třeba úklid. Film tak nějak bez konce ale i začátku je vlastně vhodnou formou pro příběh řidičů kamionů jedoucích po zamrzlém jezeře, proto není až tak špatný, ale osobně bych si dal raději znovu NON-STOP, než tuhle 109minutovou past.

plakát

Reminiscence (2021) 

Film Reminiscence je pomalý detektivní hon za odpověďmi na otázky, které hlavnímu protagonistovi přineslo setkání s femme fatale, odehrávající se v hypotetické blízké budoucnosti s citelnou noirovou estetikou. Vlastně jde o mix Minority Report a libovolného dílu seriálu Colombo, který však nedosahuje kvalit ani jednoho z nich. Hugh Jackman se tentokrát bohužel zasekl na pouhém popisu svého obrovského odhodlání, které se mu v jiných rolích dařilo tak přesvědčivě zahrát (The Prestige, Prisoners, Real Steel…). Těsně před koncem se film částečně vykoupí a dokáže zaujmout, svou snahou o poselství se však míjí.

plakát

Národ snílků (2010) 

Spousta prvoplánového nevkusu, průhledné charaktery a nudná zápletka, která byla dokonce natolik nudná, že ji bylo třeba zcela klasickým klišé způsobem "jsem teenager, mám to těžké, retrospektivně vám tu odříkám svůj "příběh!!!"" obohatit o nezapadajícího sériového vraha, zbytečnou dále nerozvíjenou informaci o otci a jeho rakovině a další a další a další. Zajímavé však bylo pozorovat příběh z trochu nezvyklého úhlu. Alespoň trochu soudný divák jistě soucítil s tím chlapcem, který byl hodný, normální, trochu chudák a roztomile nervózní, a ne s hlavní postavou namyšlené falešné zcela nezajímavé holky, co tak nudí, že fikne profesora...

plakát

Dylan Moran: Yeah, Yeah (2011) 

Jako vždy, úžasné. Nová témata, v ničem se neopakuje oproti dřívějším výstupům, a spousta extrémně vtipných a racionálních poznatků, které mě jako vždy uchvátily. Jen dvakrát jsem se skutečně nahlas zasmál, což je méně, než u dřívějších show, ale přisuzuju to tomu, že už vím, co od Dylana mám čekat. Úroveň vtipu a osobitý výstup jako vždy geniální a Dylanovi vlastní. Prostě perfektní.

plakát

Náš vůdce (2008) 

Mám skoro pocit, jako bych se díval na videonávod, a ne na film. Velice dobře zpracované, avšak ze začátku až příliš tlačené dopředu. Chápu potřebu vejít se do délky filmu, avšak téma by si zasluhovalo více času. Závěr prakticky neměl chybu, jen začátek působil příliš stylem "jsme zapálení pro věc, protože scénář". Jinak výborné, a smutné vzhledem ke skutečné události.