Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (23)

plakát

Tiché místo (2018) 

Já jsem teda asi úplný dement, že si nemyslím, že se jedná o revoluční snímek na poli hororů. Na začátku teda docela dobrý, překvapivé zahájení, dramatický, teďka než to pochopíte, tak jste docela napjatý, to jo. Hluchá holčička tomu dodává takovej punc divnosti, přičemž se člověk může zamyslet nad tím, jak pro někoho je hluchota prokletí a pro jiného požehnání. Požehnání to prostě je, když zemi okupujou mimozemšťani, co mají extra vyvinutej sluch, že. No a když je řeč o požehnáních, tak děti obecně požehnání jsou. Ale určitě ne ve chvíli, kdy potřebujete být ultra potichu, abyste vůbec přežili a už vůbec ne uprostřed tohohle masakru, kdy vás může kdokoliv odkudkoliv sežrat kvůli sebemenšímu pípnutí. Přiznejme si, to děcko potichu nebude, ani když mu dáte kyslíkovou masku a zavřete ho do provizorní rakve. (Ne moc láskyplnej rodičovskej přístup, co si budem.) Chápu, že jsou to asi věřící a tak nešlo tomu vyvrcholení moc zabránit, ale tu romantiku si mohli odpustit a mělo je napadnout, jakou daň za to případně zaplatí, ale chápu, že chtíč je chtíč. No a takhle nějak nepochopitelně a s různými zamyšleními nad totálníma debilnostma jsem se dokoukala až do momentu geniálního prozření hluché holčičky (na který by asi armáda a nejlepší vědci doby nepřišli) a k badass nabití brokárny matkou v poporodní depresi. Já nevím, ale celý to bylo takový divný a nelogický. Dvě * za to, že jsem neusnula a že to bylo trochu napínavý.

plakát

Proč? 13x proto - Série 2 (2018) (série) 

Já teda rozhodně nepatřím k lidem, co by nějakým způsobem shazovali šikanu a nevhodné chování na školách. Taky bych nechtěla působit jako někdo, kdo zlehčuje sebevraždy nešťastných teenagerů .. Ale C'MOOOOOOOON. Toto bylo moc. Takže v této sérce se dozvíte, že .. Hannah se vlastně zabila z debilního rozmaru a byla to coura. Že všichni měli větší trápení než ona. Snažila se na sebe stupidně upozornit. Heroin očividně stojí v Améru pět korun. Všichni rodiče jsou superúzkostliví a vždy vás za každou cenu podrží a klidně si vezmou domů toulavý psy (kluky, whatever) a prostě jim to nevadí. Všichni mají bouchačky. Miliony a miliony bouchaček. (Kdo se pak diví, že je věčně nějaká škola vystřílená?) Clay je dement. Tvůrci jsou taky dementi, protože si myslí, že do jednoho seriálu lze nacpat naprosto naprosto všechen světabol a že to někdo bude brát vážně. Nebude. Nikdo. #metoo #čau Dvě hvězdy, jedna za Jasona a jedna za Tylera.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Tak jo, nedýchala jsem a srdce mi bušilo jako o život. Cítila jsem skoro fyzicky Mildredinu ztrátu a k slzám mě dojímal Jason. Celý to byla jedna velká bolest a příkoří tak obrovský, že smutkem snad dnes ani neusnu. A přitom v tom bylo tolik pochopení. Z mmoha stran naprosto nepochopitelnýho. Výjimečný.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Logane, mně je to tak strašně líto. ♥ Nicméně .. Geniálnější farewell vymyslet nešlo. A to, že o Wolverina svět vlastně nepřišel, to je krásný. Výjimečně nebylo v téhle části sérky nic sentimentálního a ani nic takovýho "radostnýho", jak to u X-Menů bývá. Tohle bylo prostě ponurý a smutný celou dobu. Začínaje Profesorovým rozpadem a konče tím Loganovým. To bylo slz. Pět hvězd, nejde jinak.

plakát

Vzteklina (2018) (seriál) 

Já mám takovýho bojfrenda .. Co vždycky u každý krimi věci ví, už tak od druhýho dílu, kdo je vrah. Věděl to v Pustině a věděl to i u Vztekliny. A tady ta jeho pitomá vlastnost, kdy mě jako poinformuje, kdo to je, ta mě trochu sere, protože pak teda celou dobu vim, kdo je vrah. Ale to do svýho hodnocení netahám. Vzteklina byla skvělá, i když jsem z ní byla trochu vzteklá. (haha, moje originalita ♥) Ten nápad, ten je sice trochu průhlednej, ale vlastně suprovej. Sudety jsou láska. Naše i ty šumavský. Detektiv z Pustiny je láska. Hádek, to ani nemluvim. Ty záběry na krajinky, ty mi braly dech. Protože to tady máme fakt krásný, takže kameraman má jedničku. No a tak bych mohla pokračovat, dokud by nedošlo na Ihora Krotovyche, kterýmu jsem nevěřila ani jednu scénu a kterej byl prostě uplně strašně marnej (a kvůli němu jsem byla vzteklá). Ale jinak byl ten seriál naprosto skvělej. Není to HBO, ale ČT se teda předvedla! Snad ji teda nezrušej. Ale chápu, že pro milovníky Ordinace je tohle blbý, takže to neocení. Ale já to oceňuju. Pět hvězd. Za snahu a tak.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Tuhle hru bych nikdy v životě nehrála. Ze strachu, ze strachu, že moji přátelé nejsou takoví, za jaké je mám a ze strachu, že jedna moje / něčí bezvýznamná zpráva rozjede kolotoč věcí, který bude nemožné zastavit. Trochu se to dalo čekat a trochu mi to bralo dech. Ta cizí řeč z toho dělala netradiční film a ten konec tu netradičnost skvěle podtrhl. Rozhodně můj šálek kávy. ❤

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Já jsem od toho nic nečekala, tak nejsem zklamaná, takže tři hvězdy! Depp teda trapnej jak svět, ale Farrell naopak výbornej "polozáporák", tak se to trošku kompenzuje. Kredenc mi přišel otravnej, stejně jako jako zvuky těch zvířátek (viděno v letňáku, kde byly zvukové efekty trošku přepálené), ale celkem taková fajn oddechovka, viděla jsem teda horší fantasy. (Nebo neviděla, protože fantasy nemusím? Dumám.) Až na ty "akční" scény, kdy jsem teda netušila která bije, kdo kam letí, co je to? Zvíře, barák, nečar, Redmayne? :D Nebrečte, Harry Potter to není, ale to ste přece nemohli ani čekat. Pro děti moc pěkný.

plakát

Holky z porcelánu (1974) 

Jedna hvezda za tu mladou matku, protoze je vtipna a sva. A taky za Helenu s bezva parukou. Jinak je to tragicky, za tech komancu byly holky taaaak veselyyy a furt se vsemu smaly a hihnaly a zivot byl fakt primovej a honily instalatery a Stanicky. Boze, za co.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Panebože jo! Prosím, nenamalované mamky a culíky, co si udělaly samy! A chci vidět zblázněnýho taťku! Protože bipolární poruchy jsou skutečný a někdy .. Někdy se taťkové prostě zblázněj'. A děti se někdy ztratěj'. Z těch nejpitomějších důvodů. A tak nám tvůrci ukazují vymyšlenou českou krajinu, která zase tak vymyšlená není. Je to sudetská bezútěšnost. A co jiného chceme světu nabízet a ukazovat? Že máme taky krásnou přírodu? A k čemu? Tu má kdekterá země. My máme surovost a hnus, štvaní se mezi sebou na vesnici a trápení. Máme tohle od nacistické okupace a budeme to mít navždy. Nejsme symbolem krásna, ale můžeme věrohodně zobrazit to, co nás tíží. Můžeme nabídnout to, že vidíme věci jinak. Šedě. Tak díky, že nejsme jen samej Víveg, podprůměrný komedie a Kriminálka Anděl. Ale tady úderný krimi a drama.