Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 9
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 9

Recenze (1 284)

lamps 

všechny recenze uživatele

Ano, mám pro Rowlingovou a její vyprávění slabost a kdybych si měl spontánně vybrat, v jakém libovolném fikčním světě chci strávit zbytek svého života, nebyla by to ani Středozem, ani Pandora, ale kouzelnické společenství, kde si můžete přivolat pivko z ledničky, aniž byste se museli zvednout z gauče od famfrpálu. Zvířata jsou uspokojivým intrem do nové série, které vyloženě překypuje vizuálními nápady rozvedenými do nejmenších detailů a především hmatatelnou láskou a fascinací vlastním prostředím a jeho neomezenými zákonitostmi, kterou pak úspěšně, skrze roztomilou postavu nečara Kovalskiho, převádí i na oslněného diváka. Bohužel, s příběhem už to tak slavné není. Rowlingová totiž tlačí dohromady více dějových linií, které plynou nezávisle na ostatních a ve finále jsou spojeny dost kostrbatými a tenkými oslími můstky, přičemž černokněžník Grindelwald, největší plánovaná stár celé série, je pro vývoj příběhu v podstatě zanedbatelnou a zbytečně nastrčenou figurkou. Temnější potterovský feeling je tytam, ale Yates rozhodně odvádí výbornou práci a drží film správným načasováním humoru a příjemným tempem alespoň v sympatických mezích kouzelné dětské rozprávky, což platí i o hercích. Uvidíme, co přinese pokračování, jemuž se tenhle díl očividně přizpůsobuje až příliš... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když pojedete v Praze Valdštejnskou ulicí k Letenské, minete cestou daleko fantastičtější zvířata. Bohužel se ale nedají pochytat a zavřít do kufru jako v tomhle slabém kouzelnickém lektvaru pro, no a to je ten problém, pro koho vlastně? Dejvid mě rohlíkem neopil. Hezky se to tváří a hezky to hraje, ale když během filmu přemýšlím nad tím, kam pojedu v lednu na lyže, není to dobrá vizitka pro rejžu, ani pro Rowlingovou. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Nemala by sa prehliadať tá prehliadaná pointa ohľadne ochrany zvierat, okolo ktorej sa to celé v skutočnosti točí. Newt cestuje po svete a zachraňuje ohrozené druhy, riskuje pri tom väzenie aj život, čeliac vládnym machináciám a konšpirácii. Film nepostráda nezmyselné gýče, postava prezidentky sťa by nekompromisnej magorky, ktorá bez mihnutia oka odsúdi dvoch ľudí na smrť, a jej prihlúplych auroroch, je asi najväčším mínusom. Ale celkovo film beriem ako jednu z tých lepších rozprávok na večer. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Spolupráce Yates a Rowlingová dopadla opět parádně. Film má s Harry Potterem společné spíše jen detaily ( úvodní soundtrack, skřeti, noviny s videem, názvy kouzel a magický efekt po střetu hůlkami), každopádně jde z filmu cítit podobná atmosféra mini odkazů jak to bylo u Hobita. Redmayne je opravdu třída, zpočátku mi jeho projev přišel zvláštní, přesto ukazuje, že své herecké kvality má, potěšily i dvě roztomilé sestřičky a vtipná vložka filmu Dan Fogler. Líbil se mi celý koncept chytání monster do kufru v celém New Yorku, zajímá mě či v dalším díle bude jiné město. Potvory jsou natočeny bravůrně a je se na co koukat. Farrel v roli záporáka také slušný. Po druhé projekci s titulky možná i zvýším. Story 8/10, Atmosféra 9/10, Gore 0/10, Vizuál 9/10, Akce 8/10, Napětí 7/10,Humor 6/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 0/10.Jsem rád,že se zde opět klube náběh na slušnou sérii, všechny dobré už skončily.85% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Rovnako ako prequel k Pánovi prsteňov, tak aj prequel k Harry Potterovi sa podaril. Fantastické zvery a ich výskyt bol spočiatku pre mňa celkom záhadný film, od ktorého som moc nevedel čo čakať a o to viac ma to asi bavilo. Aby bolo jasné, bavilo ma to, ale nezaujalo tak ako Potterovky. Niektoré tie kúzla, zvieratá fakt stály za to. Tak isto aj postavy a aj herecké obsadenie sa podla mňa nadmieru vydarilo (pohoďák Redmayne, sympatická Waterston, či vtipný tučko Fogler). Celý film viac menej dýcha Potterovskou atmosférou, čo je tiež fajn. Na druhú stranu, nie je sa čomu diviť, ostalo to v rukách osvedčenému režisérovi, na ktorého dohliadala Rowlingová ako producent, ale aj ako scenárista. Veľké plus patrí aj hudbe, o ktorú sa postaral James Newton Howard. Na Williamsov motív (ktorí je už teraz nesmrteľný a ktorí môžte počuť hneď v úvode), to určite nemá, ale James cez noty dokáže vyčarovať fajn atmosféru, emócie a pritvrdiť v akcii, keď treba. Čo však ma úplne nezaujalo bol príbeh. Tie zvieratá a akcie boli fajn, ale ako keby sa tam príbeh utláčal do pozadia a potom v závere sa finále rýchlo vybalilo. Každopádne, mám pocit, že pokračovanie môže byt oveľa zaujímavejšie ako už záver naznačil. Koniec koncov kladne pocity prevyšujú nad tými zápornými, takže s odretými ušami dávam aj tu štvrtú. Obľúbený soundtrack: Main Titles - Fantastic Beasts and Where to Find Them, Relieve Him of His Wand / Newt Releases the Thunderbird / Jacob’s Farewell, Newt Says Goodbye to Tina / Jacob’s Bakery, End Titles, End Titles Pt. 2. 75% - 4* ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2016 v Torontu. (ČSFD)
  • J. K. Rowlingová napsala literární předlohu „Fantastická zvířata a kde je najít“ v roce 2001 a velkou část finančního výtěžku věnovala charitě. Knihu vydalo britské nakladatelství Bloomsbury Publishing. (MikeCool)
  • Postava Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) je knižne prvýkrát spomínaná pri "Kameni mudrcov". Na zadnej strane kartičky Albusa Dumbledora z čokoládových žabiek sa píše: "Mnohí ho považujú za najvýznamnejšieho čarodejníka modernej doby, preslávil sa tým, že v roku 1945 porazil zlého bosoráka Grindelwalda." (nirvana91)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama