Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (133)

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Vypiplaný scénář, že kterého měnejvíc utkvěla vizionářská věta "Evropa je v rozkladu"

plakát

Armageddon (1998) 

Zase jednou Amerika a její šíleně stateční a úžasní hrdinové zachraňují celý svět. Konec filmu už byl tak leda k smíchu.

plakát

Auta (2006) 

Smekám před Pixarama, že všechny svoje animáky jsou schopni udržet na tak vysoké úrovni. A animace mně přímo vyrazila dech

plakát

Barevný závoj (2006) 

Dávám 4.5*. I když příběh nepřináší nic převratně nového je vyváženě zpracovaný bez zbytečného množství patosu a siláckých gest. Děj se odehrává v zajímavé době a v úžasné lokaci. Záběry panoramat jsou naprosto fascinující. Velmi se mi také líbíli herecké výkony obou hlavních představitelů, kterým dobře sekundují i ostatní herci a ne úplně obvyklá kamera

plakát

Bathory (2008) 

Mluvilo se nákladnosti o celého projektu, přesto to není v mnohých scénách vidět a připadal jsem si jako při sledování nějaké inscenace vytvořené na nedělní večer na ČT (nic proti ČT ani její tvorbě či programu). Ve stejném duchu bych hodnotil i kostými a obsazení některých herců - Mádl, Krytinář, Upír Krejčí, Pomeje, Vašut apod. Proboha, kdo dělal casting. Kdyby se sem tam něco vystřihlo, mohl mít film větší spád a celková stopáž rozumnou délku. Možná měly mít předměty jako kolečkové brusle, motorizované sněžnice či padák nějakou symboliku a já ji jenom nepochopil a proto mi nedává smysl jejich použití.

plakát

Bellamy (2009) 

Stylem by se spíš hodilo jako televizní film na pokračování. I přes kvalitní herecké výkony se jedná o příliš zdlouhavé dílo, které v některých fázích vyhlíží poněkud fádně a naivně, i když tomu tak ve skutečnosti není.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Poté co jsem viděl na ČSFD hodnocení se konalo v kině mírné zklamání. Oproti přece jenom realističtějším předchozím dílů už má tentokrát Bourn vlastnosti a schopnosti Jamese Bonda. Na druhou stranu akce střídá akci a hodně nášlápnuté tempo filmu vám nedá téměř dvě hodiny vydechnout. Hlavně automobilová honička je parádně zmáklá mimo jiné i díky propracované a realistické kameře.

plakát

Bratříčku, kde jsi? (2000) 

Způsob vyprávění příběhu trochu připomíná Big Lebowskiho. Co se kvality týče, na Lebowskiho bohužel zdaleka nemá. Přesto určitě stojí za vidění, už jenom kvůli dřevní muzice a do detailu zmáknuté soudobé atmosféře

plakát

Casino Royale (2006) 

Honička na začátku filmu je fakt nářaz a hodně sem litoval, že sem nešel do kina. Plno lidem (no hlavně něžnému pohlaví) vadilo, že Bonda bude hrát zrovna Craig. Podle mně se ale role zhostil se ctí a posunul svoji postavu zase někam dál. Nic proti Brosnanovi, ale myslím, že některé akční scény by už byly nad jeho možnosti. Jinak tahle Bondovka je mnohem reálnější než ty ostatní a Bond už na začátku filmu nedostane nějakou hračičku o které dopředu víte, že ho na konci zachrání a pomůže zlikvidovat hlavního padoucha.