Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (967)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl úžasný, jako milovník automobilových závodů jsem si jej vychutnal, přesunutí hlavního hrdiny do Kardanové lhoty jsem rozdýchal a našel pár opravdu slušných momentů (debata o zrychlení)m jenže pak se příběh už jen táhne. Celá jeho řást, která se odehrává ve výše jmenované vesnici je sice plná zajímavých nápadů a pěkných odkazů, ale je příšerně nudná. Film se tam tváří jako snímek věnovaný převážně dospělým, ale zároveň se pokouší zapůsobit i na jejich ratolesti, což se mu ne zrovna daří. Když pak po úmorném čekání konečně dojde k vrcholnému závodu, je spíše zklamáním s naprosto dementním koncem plným moralismů, které ne vždy opravdu fungují - nechci používat slovo nikdy. Blesk McQueen je naštěstí klasickým hrdinou, který se snaží celý snímek táhnout až do zdárného konce, což se mu též daří jen částečně, postava je to sice zajímavá, ale příběh jí moc nenahrává. Oni jsou vůbec všichni hrdinové skvělí a snímek je plný neotřelých nápadů a myšlenek, bohužel jej kazí zbytečnosti... Prostě a jednoduše řečeno, ne, tohle se mi opravdu nelíbilo 30%. Schumi potěšil. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V hlavě se mi míhá těch pár nesouvislých scén,které jsem viděla všelijak,jen ne za sebou tak,jak měly být.Přišla jsem na návštěvu za svojí pětiletou sestrou,té to zrovna běželo na DVD a děj byl někde v půlce.Přišla jsem podruhé a zrovna si to pouštěla od začátku..Takže tak.Moc si nepamatuju,ale když je z toho dítě takhle unešené,že má doma všechno s Burákem a McQueenem,je to určitě fajn a pocit mi z toho zůstal dobrý:) ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jsou úžasnější jak Úžasňáci, dokonce v některých pasážích filmu jsem se cítil jako v opravdových závodech. Kéž by takto točili každý závod formule 1. Tomuto filmu nechybí nic co by na chvilku nudilo dospělého či dítě, usuzuji podle mnohem mladšího brášky. Nechyběla tomu šťáva, dužina ani slupka, která tomu dodávala výsledný celek. Když jsem jel z kina tak jsem měl takovej divnej pocit, že tu je něco špatně, že mi tady něco chybí, a byly to právě mluvící a koukající auta i se svýma broučkovitejma mouchami. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Obrovská jízda, která svou originalitou překvapila celý animovaný svět a zařadila se mezi ty nejlepší ve svém žánru. Nejen že má příběh hlavu i patu, ale má i tělo, ruce, nohy a vše co si může malý filmový fanda, ale i dospělý filmový maniak přát. Postavy nebo spíše auta jsou krásně zpracované a příjemná je také absence nadbytečných jedinců. Vše je doplněno skvělou hudbou, povedenými vtípky a také oku lahodící animací, na kterou je opravdu radost pohledět. /90%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len asfalt.“ – „Nie. Je to niečo viac.“ Čo chcete počuť. Pixar je Pixar. Po hračkách, vodných tvoroch či príšerách z vstavaných šatníkov, prišla rada na „obyčajné“ autá, ale to by nebol Pixar, aby do jednoduchého scenára neprepašoval výborné dialógy, vynikajúcu vizuálnu stránku, pôvabné postavy a decentne podané ponaučenie. Pixar je pre deti a dospelých to, čo už aspoň desať rokov nie je Disney Pictures. Farebné, nostalgické, vtipné, magické... a veľa traktorov k tomu (a vtipné záverečné titulky). AUTÁ sú venované pamiatke dlhoročnej šedej eminencii animovaného filmu, Joeovi Ranftovi, ktorý v roku 2005 zomrel pri dopravnej nehode. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • I když většina aut v kreslených filmech má místo reflektorů oči, John Lasseter se rozhodl umístit oči na přední skla. Inspiraci přiznává ve svém oblíbeném krátkém animáku Susie – Malé modré kupé (1952). (imro)
  • Jméno postavy Bleska McQueena (Owen Wilson) je odkazem na Glenna McQueena, animátora společnosti Pixar, který zemřel v roce 2002. (contrastic)
  • Celé jméno Bleska McQueena (Owen Wilson) je v anglickém originále uváděno jako Montgomery "Lightning" McQueen. (ajaxx)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama