Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (133)

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Z toho 2 hvězdy za Arnoldův-Treminátorův pokus o smích, to mě opravdu dostalo. Jinak Arnold uz to holt celý neutáhne a oba hlavní představitelé by se hodili spíš do 30ti sekundové reklamy, než do pokračování kultovní série. Bohužel se jedná pouze o slabý odvar skvělých dvou prvních dílu a trochu jiné trojky, která ale bodovala výbornými akčními scnénami a plno fórky. Závěr filmu si dělá prostor pro další pokračování, a to už začíná nahánět hrůzu, co bude dál. Snad nám Arnold coby Terminátor nepřijede v 10tém dílu na kolečkovém křesle.

plakát

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) 

S každým dalším dílem se sice přídává na lepších a exkluzivnějších lokalitách, kde se děj odehrává, vymýšlejí se další nové zbraně a vychytávky, které Hunt a jeho parta používají atd. Jenže jakoby lokality nahrazovaly prázdnost děje a pro hračky jsou vytvářeny scény navíc, jenom aby ve filmu bylo něco hi-tech. Narozdíl od prvních dvou dílů, ke kterým se dá opakovaně vracet, stačí poslední díly vidět jednou...

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Celkem zajímavý nápad se zápasy robotů, ale jinak nic nového. Místy docela nelogické a dějově nijak zvlášt propracované béčko. Už po prvních 10 munitách se dá celkem snadno odhadnout, jak se bude děj odvíjet a že nás happyed nemine. Celý film výrazně povyšuje hvězda typu Hugha, který ovšem hraje nezodpovědného troubu, "naštěstí" jde v závěru filmu do sebe a začne se chovat správně. BTW ač měl být Hugh bývalý boxer, jeho boxovací scény jsou hodně slabé. Velmi sympatická je Lilly, na kterou je radost se podívat. Naopak představitel Hughova syna mě během filmu spíš prudil.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

opravdu povedené sci-fi s originálním nápadem, příjemným spádem, napětím, až na pár detailů efektně zpracovaným a propracovaným vizuálem a veskrze neokoukanými herci

plakát

Red (2010) 

Klasika s Willisem, kdy dřív byl odpadlíkem, který zachraňoval svět. Čas neúprosně běží, takže teď je z ně místo odpadlíka důchodce, který zachraňuje svět. Přesto zábavné. Přednost Willise je, že je schopen pojmout sám sebe ironicky, s nadsázkou a nemá problém si ze sebe udělat legraci. Možná bych dal jenom 3*, ale Malkovich válel a když byl na scéně já se několikrát válel smíchy

plakát

Top Gear: Apokalypsa (2010) 

Asi bych dal 3*, ale při apokalyptických automobilových závodech jsem se musel válet smíchy. Jinak celkem standardní Top Gear, který je standardně výborný.... jenom nevím, jestli má cenu utratit peníze za DVDéčko něčeho, co pravidelně běhá v TV

plakát

Bellamy (2009) 

Stylem by se spíš hodilo jako televizní film na pokračování. I přes kvalitní herecké výkony se jedná o příliš zdlouhavé dílo, které v některých fázích vyhlíží poněkud fádně a naivně, i když tomu tak ve skutečnosti není.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Už si sice nepamatuju příběh knížky, ale vím, že jsem se u ní hodně bavíval. A to jak u děje, tak u skvělých ilustrací. Co se filmu týká, už dlouho jsem neviděl něco tak milého u čeho se člověk opravdu pobaví. Jeden z případů, kdy se po prvním shlédnutí těšíte, až budete mít možnost podívat se na Mikuláše a jeho trable znovu. Kromě jiného mě nejvíce potěšily výkony malých herců, zahráli to naprosto profesionálně a i perfektní casting. Skvěle vybrané typy přesně sednoucí k jejich filmovým postavám a rolím.

plakát

Nějak se to komplikuje (2009) 

Snad jediné, co bych mohl vytknout je délka, protože sedět 2 hodiny v letním kině na dřevěných lavičkách při neustálých náletech krvežíznivých komárů není moc pohodlné. Meryl Streepová jako vždy výborná, Baldwin příjemně překvapil, stejně jako Steve Martin, bez skopičin a bláznivin. O romantice se v tomto případě moc mluvit nedá a pokud ano, je servírována v přijatelných mezích odpovídajích věku hlavních postav. Zato je zde několik opravdu povedených komediálních scének a i když někdy balancůjí na tenké hranici mezi vtipností a trapností, vždy je ustojí se ctí.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Po vizuální stránce těžko co vytknout, s dějem už to bylo horší. Snaha byla, ale více jak dvě hodiny bylo místy potřeba vystlat nějakou tou vatou. Sherlocka dostal Ritchie nejspíš kvůli jménu a předpokladu komerčního úspěchu (a v intencích letní oddechovky ho určitě nepokazil), přesto se nemůžu ubránit pocitu, že mu jdou gangsterky ze současnoti mnohem líp.