Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (138)

plakát

American Horror Story - Hotel (2015) (série) 

Po slabších Freakshow a Covenu je tady konečně AHS, které je schopno konkurovat Asylumu. Snad se to nepokazí. První dva díly ultimátní pecka.

plakát

Birdman (2014) 

No co dodat. Jeden z nejlepších a nejoriginálnějších filmů posledních let. Birdman bude patřit mezi kultovní filmy tohoto desetiletí. Oskary za nejlepší režii a nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli by měly být jasné.

plakát

Sladká vůně úspěchu (1957) 

Pozdí noir ovšem vrcholný noir. Za oceánem je to zcela zaslouženě velice oceňovaný snímek a hodnocení na imdb je daleko více výstižné. Tony Curtis a Burt Lancaster tady hrají dva naprosto prohnilé charaktery bez sebemenších morálních zábran a zásad. Oba dva předvádí neuvěřitelně přirozený výkon. Zvlášt Burt Lancaster je úplný démon. To je podpořené brilantním scénářem a krásně snímanou kamerou. Sledujeme ty největší intriky a svinstva odehrávající se na pozadí konkurenčního boje mezi novinářskými agenty a jejich šéfy, kteří jsou schopni pro úspěch udělat opravdu cokoliv. I v dnešní době je příběh uvěřitelný a jedná se stále o aktuální téma. Co ze snímku plyne? Že přísloví "Na každou svini se vaří voda" neplatí. Voda se vaří jenom na ty malý svině a velká svině svému řezníkovi uteče. Ještě jeden dovětek, ve filmu má zásadní roli roztomilá Susan Harrison, která zde ani není uvedena.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Je toto nejlepší reklama na Nokii? Ano. Je Zack Snyder bůh? Ne. Zack Snyder je Superman. Konečně je tady právoplatný nástupce Donnerova Supermana z roku 78. Po Temném rytíři nejlepší comicsová adaptace a Snyder natrhává prdel jak Whedonovi, tak Blackovi. Nu nic, těším se na další ocelový cumix!

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Hodnocení po první sérii - 4*. Jak už tak bývá zvykem u seriálů HBO a na kabelovkach celkově, nějakou dobu trvá, než se seriál rozjede, někdy to trvá celou sérii, někdy pár dílů, ale kdo tohle vydrží, tak se pak dočká zasloužené kvality (Mad Men, True Blood, Sopranos, Weeds, Californication atd. jsou toho důkazem) Tady se prvních cca 5 dílů nic převratného neděje a od usnutí zadrží diváka skvělé herecké výkony, zajímavé dialogy (ještě, aby ne, vezmeme-li v potaz, že se jedná prakticky o konverzační drama pouze zasazené do fantasy světa s mytologií o níž toho víme pramálo), pěkné kulisy a výprava. V druhé polovině první série se karty zajímavě rozdají a je se na co dívat i po stránce dějové, ale počítám s tím, že první série byla pouze takový předkrm a v dalších sériích se to rozjede naplno, jak už je u HBO zvykem. Prozatím místní přehypované hodnocení musím krotit na 75%

plakát

Vyvrženci pekla (2005) 

Poetický art snímek známého romantika Roba Zombieho o těch skutečných rodinných hodnotách a pravé rodinné soudržnosti. A kdo by na konci neuronil slzu? 90%

plakát

Vrána (1994) 

The revenger! The killer of killers! Úžasnej filmovej zážitek a doporučuju sledovat v pozdějších večerních hodinách. Celé se to odehrává v noci a celou dobu prší, prostě nádherně temná atmosféra jak se patří, kterou umí Proyas svoji stylizací dovést k dokonalosti a dále na ni navázal v Dark City. Brandon Lee je revenger v černým kabátu, občas si zabrnká na elektrickou kytaru a za jeho make-up by se nestyděl kdejaký Kissák! R.I.P. 90%

plakát

Malý velký muž (1970) 

Filmů, které by Vám v jednu chvíli dokázaly vykouzlit úsměv na tváři a o tři minuty později byste měli slzy na krajíčku moc není, tento je takový. Divím se, že Dustin Hoffman nebyl ani nominován na Oskara. "Grandfather?" "Am I still in this world?" "Yes, grandpa." "I was afraid of that".

plakát

Most přes řeku Kwai (1957) 

Nezapomenutelná psychologická válka amerického a japonského plukovníka podtržená hereckým koncertem obou představitelů, především motivační proslovy Aleca Guinnesse jsou pastvou pro uši. Když k tomu přičteme poctivou filmařinu bez CGI a podobných dnešních "vychytávek" a povedený konec, který jsem osobně nečekal, musím dát plné hodnocení.